Откраднат живот 46 Критична точка...Животът ни помита като могъщ ураган

• 36 138
  • 717
  •   1
Отговори
# 105
Сценаристите определено не измислиха как за 4 месеца доведоха болницата до фалит след оставянето й от Банков в добро състояние, може би на нулата, но не и на загуба. Пък и реално болници с години загуби си работят, а тук щяха да я затворят. То и частните болници имат сключени договори с ЗК, а останалото се заплаща от пациента. Фотев като я купил болницата да е мислил, че макар и работеща отдавна има задължения и ще отнеме време вложенията му да се върнат. Ина нали говореше за качество в обслужването на "клиентите", а сега да реже от качествени консумативи, никаква логика при сценаристите, никаква.

# 106
Първо, Ина изпълнява заръката на Фотев. Защото бизнеса си е бизнес и щом са на загуба, тя изхвърча.
Ина много добре разбира, че не е правилно това да реже скъпите операции, затова и търсеше компромисен вариант - да използват по-евтини консумативи. И не го прави с котистна цел както Генадиеви в първи сезон, а за да им помогне ✌
Ако си спомняте тогава те умело си подменяха консумативите с по-евтини, а сега Жекова ще разправя колко държал Иван на най-доброто качество 😀😀

Варианта пациентите да си доплащат това, което не покрива ЗК е някакво решение, но всички знаем, че ще има и такива, които няма да могат да си доплатят и тогава пак опират до това да отказват операции.

# 107
И не го прави с котистна цел както Генадиеви в първи сезон, а за да им помогне ✌
Ако си спомняте тогава те умело си подменяха консумативите с по-евтини, а сега Жекова ще разправя колко държал Иван на най-доброто качество 😀😀

Този Иван Генадиев, като се започне от ролята му в сериала до актьора, все ми е ужасно неприятен.
Даже и в Дървото на живота беше неприятна личност.

# 108
За разлика от повечето от вас дългочаканият епизод не ме развълнува особено. Историята с Албена и майка й беше представена доста протяжно и мелодраматично. Театрално играха и двете и това не ми хареса -  влитането на Албена в  реанимацията, падането в ръцете на Петър. Прекрасната музиката в първата част предаде настроението по-емоционално, отколкото актьорите.
Все още се чудя, защо е необходима тази история с втората дъщеря?  Можеше да се получи някаква драма и без тази заигравка и влажни погледи мужду тях.
Евгения и Жекова, кои са те, че да забраняват на собственичката на болницата да влиза и разговаря, с когото е решила? Романова и тя изтрещя.
Историята с недостига на средства и спирането на операции не е много ясно. Това е частна болница, пациентите си плащат всичко по цени определени от болницата. Защо ще отказват операции? Нали при тях са най-големите специалисти? То в държавните болници пациентите плащат, какво ли не, да не говорим за операции, а те в частната оперират без пари. Сюрреалистично.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 09:32 от *Melanie*

# 109
Да, ама Ина изобщо не се допита да някой от болницата от къде могат да свият малко разходите, а тя директно пред свършен факт ги оставя - режем скъпи операции, купуваме евтини консумативи, всичко в ущърб на пациента, нормално е лекарите да скочат на нож с нея и Фотев. Пък този инвитро център с какви пари ще го правят, щом пари за сегашните си отделения нямат, къде отидоха парите за Да Винчи никой не каза, накрая  много пиар, много нещо, колко елитна болница, какви операции се извършват, а ще режем точно от  тях.......за мен много недообмислено от страна на сценаристите, мнооого.

# 110
И не го прави с котистна цел както Генадиеви в първи сезон, а за да им помогне ✌

Този Иван Генадиев, като се започне от ролята му в сериала до актьора, все ми е ужасно неприятен.
Даже и в Дървото на живота беше неприятна личност.

Оф, добре, че го махнаха! На мен ми стана неприятен заради ония папарашки снимки, но и като акрьор не ме воечатлява особено...

Майче, пак почнаха старата песен - започват една линия и в един момент сякаш я забравят

# 111
  • София
Статутът на болницата е силно неопределен. Ако е частна, както се опитват да ни го представят има доплащане на пациентите за доста неща, нещо което ние досега не сме видели.
На мен сериозно почва да ми писва от Калин и неговото его. Вместо да впрегне усилията си, за да проходи, той все за операции мисли. Марио има леко егоистична причина да го кара да оперира на всяка цена, все пак брат му е отговорен за състоянието на Калин.
За майката на Албена бях сигурна, че няма да оживее. Сега се надявам Захариев да е прочел писмото преди случката с прегръдката, че вече взе да става много гнусно.

# 112
Мелани, на мен историята също Албена, майка й и Захариев не ми подейства, особено както миналия сезон със смъртта на мъжа  на Романова и жената(по-силния за мен епизод от двамата)тогава изобщо не очаквах да умрат и двамата. Когато Романова, Вяра, Калин, Банков и Врабчев се опиваха да ги реанимират толкова дълго, продължаваха въпреки, че е минало толкова време и не успяха, наведените им глави.....и накрая онази човешка близост, която искаха да усетят след смъртта на пациентите и я получиха от хората, които в моменти им бяха сърдити, беше за мен много добре на правено.
Сегашната история ми беше излишна, защо им беше нужно да вкарват и в без това достатъчната драма - дъщеря, за която майката лъгала от кого е и виж ли преди да умре решила да си изчисти съвестта като каже за това. Щеше да е по-добре да завъртят щом са искали Албена около Захариев да е като ментор, да я подкрепя, вдъхва кураж и т.н., а не дъщерята си пада по баща си, ама не знае и затова преди да умре майка й пише писмо.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 09:38 от maichetoo0o

# 113
Гнусно - много грозна дума, която този път не исках да употребя, но такава е историята на Албена и баща й.
Надежда, ако не беше видяла залитането на дъщеря си едва ли щеше да напише писмото.
За Калин и егото му имахме просранна дискусия преди дни и не ми се пише за него.
Как не оправиха прическата на Мишева?
Марио е чудесен човек, колега и мъж!

# 114
  • София
Марио има леко егоистична причина да го кара да оперира на всяка цена, все пак брат му е отговорен за състоянието на Калин.

Ей това е нещо, с което и преди и сега не мога да се съглася. Тони не е виновен за състоянието на Калин, не той заби нож в гърба му. Калин сам тръгна да го разтървава. Това, че наркомана беше там също не е по вина на Тони, ако беше така, тогава да се спре всякаква помощ за зависимите хора , защото винаги може да изникне някой побъркан и да се случи нещастие. Тони е виновен само за това, че кри Мона, но не и за случилото - просто лошо стечение на обстоятелствата. Ако Генадиева, не беше задържала Калин и Наталия, за да им даде библията, те да бяха заминали.
Аз до сега не съм видяла Марио да постъпва егоистично, напротив. Същия беше и със Зорница, с онази сложната операция, успокояваше я и я насърчаваше. За мен е прекрасен мъж и голем човек и лекар.

Последна редакция: ср, 02 май 2018, 13:34 от rosita_ta

# 115
Определено, сцената в операционната с Марио и Калин беше, както се казва highlight за мен в епизода. Ковачев е свикнал да вдъхва увереност и спокойствие у някого, да се бори и да го бута да действа, за да не се предава. Това беше като с Вяра миналия сезон, когато я оставиха да се справи сама без да се намесват, не бяха ли го направили и тя, и в сегашния случай Калин щяха да рухнат психически. Heart

# 116
Аз също не мисля, че Марио се опитва да изкупува „греховете” на брат си. Той искаше да спаси онзи идиот пациента и да помогне на Калин да направи първата крачка. Калин можеше да направи такова нещо за първи път само в присъствието на Марио в тази болница, защото все пак е рисковано. Романова при първото колебание на Калин щеше да поеме оперирането, а останалите не са чак толкова опитни, че да са спокойни, че могат да се справят във всеки един момент.

Марио знае как да застане зад гърба на колега, да го подкрепи и да му бъде опора - направи го и снощи, и с рисковата операция на Зорница (помните ли, че в момента, в който усети напрежение в гласа й, веднага я успокои, че се справя),дори и с това, че гласува доверие на Войнова.
Марио е боец и се бори заедно с другите.

# 117
За Марио Ковачев си мисля, че един такъв човек в живота на всеки би бил безценен дар.
А самият актьор е интересен като външност и на базата на сладникавите физиономии е просто различен и си е направо секс символ. Или пък може да стане такъв, ако си даде малко зор.

# 118
За Марио Ковачев си мисля, че един такъв човек в живота на всеки би бил безценен дар.
А самият актьор е интересен като външност и на базата на сладникавите физиономии е просто различен и си е направо секс символ. Или пък може да стане такъв, ако си даде малко зор.
Може да започне със спирането на цигарите и алкохола и повече фитнес. 👍👌

# 119
След първоначалната емоция от епизода да започнем пак сценаристите - много непрофесионално поднесени  специфични ситуации , които изискват  консултация  Naughty
Много наивно и глуповато е това с финансовата  загубата на частната болница .В България поне не знам дали има такова нещо . И после  Фотева  да се консултира с Жекова !
Явно Пецко  толкова си може - управлява  като по времето на соца- дайте да дадете !Накрая държавата покрива  разликите .Много ме издразниха всички мишоци , които  са се клели в Хипократ , а грам идея си нямат ,че  някой някъде им осигурява финансова възможност да работят и клюкарат по коридорите .
Много е лесно да се правиш на  воин на справедливостта , като не носиш отговорност /финансова/ .
Калин явно с изказването си също ще се прави на великан . Той така си е научен - на работа при тате мошеника  и всичко му е поднесено на тепсия - не казвам ,че не е добър хирург , но неговият живот не е откраднат , а подарен . Дали щеше да му е по-добре с баща пиянде , дали щеше изобщо да стане лекар ?
За съжаление  държавата като е бедна , безплатния пакет услуги , който е гарантиран  ще е  ограничен . Всички останали , които работим /особено на частна практика/ , също се съобразяваме с някои ограничения .
Това е като бюджет на семейство , не харчиш повече , отколкото  внасяш от заплати .

Общи условия

Активация на акаунт