Лидл 115 - Майска тема

• 134 835
  • 1 179
  •   1
Отговори
# 105
Още един положителен глас от мен за уреда за прозорци. Имам го от няколко години и ми е много добър помощник.

А някой има ли впечатления от този моп:
Скрит текст:

# 106
  • Стара Загора
Аз също бих се радвала, ако някой сподели впечатления, конкретно от този моп на Лидъл. Имам такъв от Кауфланд, купуван за десетина лева (+/-), но резервоарът му не задържа течността, а на мен като количество ми е много, дори да не го напълня целия, пак ми остава. Трябва да го изпразвам - едно че е допълнителна хамалогия, друго, че не ми се хвърля, като може да се ползва при следващо почистване, както и да се спести правенето на нов разтвор Simple Smile.

# 107
Още един положителен глас от мен за уреда за прозорци. Имам го от няколко години и ми е много добър помощник.

А някой има ли впечатления от този моп:
Скрит текст:

Много удобен за бързо почистване, дори 4 годишната ми дъщеричка го ползва с удоволствие и самоинициативно Simple Smile

# 108
  • Варна
Здравейте, споделете мнение за детската електрическа четка?

# 109
  • София
А ръчната парочистачка има ли приставка подходяща за почистване на баня?
Има няколко, тясната дюза е за фуги, има и една крива тясна за насочена струя.Има една широка с гумичка за обиране, на мен ми е удобна за плочки.Има и такава с чорапче, но нея не я ползвам за банята. За мен за банята е силната струя за да ми разлага отлаганията от варовика.В противен случай поне веднъж месечно се налага да мажа банята със сода каустик и да оставя да подейства, или с кислол.
Доколкото разбирам - това би следвало да е универсално, а и е на ток!
Другото за стъкла - е на батерии... колко минути държи - виждам, че има смукваща функция - при тази с приставките - дали го има?

Мен ми трябва за прозорци и баня, но виждам че комбинираната има и приставка за мека мебел Simple Smile най-вече дезинфекцията от гъби и плесени (особено на трудни за търкане места).

За прозорците - трябва ли след нея да минаваш с нещо (гумена четка или то си има) - гледах клиповете, не е баш същото.

Дали ще стане да дезинфекцира (обезмириси) таван от бял латекс или ще се размекне?
Уреда, за който пиша по-долу работеше със "студена пара", не пареше като я докоснеш...

Тези гюдерии колко на брой са и отделно продават ли се?
Същата машинка в немско е 20Е (някой има ли го комплекта и колко точно кг е, мисля от там да го поръчам, заедно с други неща, но ако е над 3кг излиза почти като от БГ).
Това сега е на 44Е - дали не е по-добро?

За подовата - видях че в немско вървят две гюдерии за 12-13Е (намаление), което ми се струва доста (явно е микрофибър) - интересното е как ги перете -мен това основно ме спира. Но фугите на теракота са черни вече... от обикновения син моп.

Преди 2г една мацка представяше у нас такъв парен уред, голям колкото  малка прахосмукачка. Варовика от батерията падна за няколко секунди и тръквания, отпуши сифона...
Този лидълски продукт - доближава ли се до това или трябва нещо "настолно". Питам защото и майка ми иска нещо подобно и може би ще вземем поне две (два вида или две еднакви от тези по 50лв).

Какви са другите алтернативи?

ПП: Ето едно за под на Wileda

# 110
И каква е тази дискриминация, мъжките пижами с къси гащи, дамските с дълги, ми и на мен ми трябват къси...😎
Няма ли да ти станат момичешките? Дъщеря ми е 172 см, 60 кг - взе си най-голямата детска, чудна направо за 11 лв.
Ей, изобщо не съм се сетила, ще ми станат, утре ако има все още, ще си взема. Благодаря!

# 111
Не са ми оставили пижама и потници. Мъжа ми беше на пазар и каза че всичко е обрано, тук-там единични неща са останали, а от детските пижами, на които се бях наканила за мен, няма големи.

# 112
  • София
Аз не харесвам чорапогащниците 20 ден от постоянния асортимент. Веднъж си купих 2 чифта, исках ги за под панталон - отидоха за 1 седмица. Твърде обикновени и твърде ниско качество.

А какво се очаква за чор.от 2 лв. Няма как да изкараме с 2 -3 цяла зима.
Да купуват на девойчето.
Невероятно,  но факт,  с 2 чорапогащника от левчето,  по 3.50 лв,  изкарах цяла зима.
С 2 лидълски изкарах едва седмица.
Изводите са ясни.

# 113
  • софия
Купих долнище на пижама, на което номерът на външната опаковка не отговаряше на номера на долнището. Беше девствено, неотваряно. Не ми е хрумнало, че може да има разминаване и не сравних в магазина. Смених го без проблем, но трябваше да се разкарвам. Вече И това ще гледам Tired

# 114
  • Варна
Ааа, ще ви се сърдя, толкова много мнения за чорапогащниците, ама след като купих.

# 115
Долнището на дамските пижами е много меко и приятно. Доволна съм.
По-добре би било горнището да е с дълъг ръкав, а не тениска.

# 116
  • Асеновград
А ръчната парочистачка има ли приставка подходяща за почистване на баня?
Има няколко, тясната дюза е за фуги, има и една крива тясна за насочена струя.Има една широка с гумичка за обиране, на мен ми е удобна за плочки.Има и такава с чорапче, но нея не я ползвам за банята. За мен за банята е силната струя за да ми разлага отлаганията от варовика.В противен случай поне веднъж месечно се налага да мажа банята със сода каустик и да оставя да подейства, или с кислол.
Доколкото разбирам - това би следвало да е универсално, а и е на ток!
Другото за стъкла - е на батерии... колко минути държи - виждам, че има смукваща функция - при тази с приставките - дали го има?

Мен ми трябва за прозорци и баня, но виждам че комбинираната има и приставка за мека мебел Simple Smile най-вече дезинфекцията от гъби и плесени (особено на трудни за търкане места).

За прозорците - трябва ли след нея да минаваш с нещо (гумена четка или то си има) - гледах клиповете, не е баш същото.

Дали ще стане да дезинфекцира (обезмириси) таван от бял латекс или ще се размекне?
Уреда, за който пиша по-долу работеше със "студена пара", не пареше като я докоснеш...

Тези гюдерии колко на брой са и отделно продават ли се?
Същата машинка в немско е 20Е (някой има ли го комплекта и колко точно кг е, мисля от там да го поръчам, заедно с други неща, но ако е над 3кг излиза почти като от БГ).
Това сега е на 44Е - дали не е по-добро?

За подовата - видях че в немско вървят две гюдерии за 12-13Е (намаление), което ми се струва доста (явно е микрофибър) - интересното е как ги перете -мен това основно ме спира. Но фугите на теракота са черни вече... от обикновения син моп.

Преди 2г една мацка представяше у нас такъв парен уред, голям колкото  малка прахосмукачка. Варовика от батерията падна за няколко секунди и тръквания, отпуши сифона...
Този лидълски продукт - доближава ли се до това или трябва нещо "настолно". Питам защото и майка ми иска нещо подобно и може би ще вземем поне две (два вида или две еднакви от тези по 50лв).

Какви са другите алтернативи?

ПП: Ето едно за под на Wileda

Ще се опитам да ти отговоря.Уреда за прозорци изсмуква, парочистачката не.Двата са съвсем различни като функция.
Уреда за прозорци помага да се справиш лесно с водата или препарата за стъкла без да оставаслед при бърсане , като с изцапан и вече мокър парцал.
Още в първия пост писах,че в Гърция и Италия ръчната парочистачка е на 19.99 евро.За мен цената в България е необоснована.
Втория модел в немския има повече приставки, но не успях да видя като барове налягане дали е по мощен.Самия уред тежи, с опаковката може да е 3кг.Парата е гореща, дори като пипнеш уреда по резервоара е топъл докато е включен, ако го ползваш изключен парата намалява, съответно и налягането и.Ако по скъпата е и с по голямо налягане си струва да вложиш пари в нея.Ако разликата е само няколко приставки вече си решаваш. Важно в случая е да се знае,че гаранцията тук важи само ако уреда е продаван и в България, тази скъпата нямам спомен да е пускана.
За парочистачката за под преди да я взема купих от К. Клиан макс се водеше тяхната марка.Първо кабела е само 3м. доста по слаба е , няма опция за силна и слаба струя. Взе да ми излиза пара докато работеше от тапата на резервоара и още в срока на един месец я върнах за рекламация. По късно купих на Лидл  още на 1 ползване си пролича разликата.Много по мощна е има две мощности на пара и горещина.Кабела е 8 метра което позволява да не сменям контакта минавайки от стая в стая.По тежка е и това всъщност помага с по малък натиск да почисти по добре. Ползвам на лакиран паркет, теракот, мозайка, балатум и килими и пътеки.С нея може да почистиш в дълбочина килими и мокет като напръскаш със спрей пяната за килими от Лидл и после да минеш отгоре с пара, ефекта личи веднага.Матраците ги минавам с нея по лесно ми е и става по бързо. Имай в предвид че тя не смуче а само мие, предварително всичко се изсмуква с прахосмукачка.
Ако искаш да си спестиш прахосмученето има скъпи уреди които вършат и двете, но там вече цените са в пъти.
Имаш опция да закупиш пробваш и ако не те удовлетворява връщаш.

# 117
  • София
Скрит текст:

Не съм очаквала часовниците да се окажат толкова симпатични и сполучливи. Случайно минах покрай тях и още по-случайно ги погледнах.

# 118
Аз часовници без графички за минутите ,не признавам  Peace

# 119
  • Козлодуй
Не може да се разчита на Лидл - сега и чай лайка няма...

Общи условия

Активация на акаунт