Лидл 115 - Майска тема

  • 134 973
  • 1 179
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 9 539
Само да допълня, че и със заквасената, и с течната сметана, става разкошен сладолед. Правила съм и от двата вида. Единият е малко тип йогурт, другият си става класически сладолед.
Освен сметаните друго какво слагаш?
Здравейте и аз правя сладолед със сметаната за разбиване, миналата година случайно открих рецептата на сладолед "Нирвана".
Правя го така:
2 опаковки от 200гр сметана-30% ги разбивам с миксера
100 грама печен пекан -нарязвам го с ножа на ситни парченца
подслаждам с тъмно кафява захар(задължително с такава, има меласа в нея и придава страхотен вкус), не мога да кажа колко точно е захарта, слагам и опитвам докато ми хареса на сладост.
Замразявам и става страхотен сладолед.
Peace
само уточни какво е печеното нещо... Wink

blue.angel,а кондензираното вари ли се?

# 721
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 568
Пеканът е вид орех. Виждала съм в Кауфланд.
Кондензираното мляко не се вари, направо се разбива. Вареното кондензирано мляко е Дулче Де Лече и е нещо друго.

# 722
  • София
  • Мнения: 5 594
 Peace
само уточни какво е печеното нещо... Wink


[/quote]Другото име е американски орех, намира се и печен и суров, не навсякъде го има , но в по- големите магазини за ядки има.

# 723
  • Бургас
  • Мнения: 5 803
Чудесен сладолед става и от една кутийка млечна сметана (изстудена и добре разбита на сняг), кутийка кондензирано мляко и кутийка от по-малките маскарпоне (250гр.), като последните 2 съставки не се разбиват с миксер, а внимателно с тел или лъжица и после пак внимателно се добавя и разбърква разбитата сметана. С добавки по избор или без, става ммммм Simple Smile
П.С. Маскарпонето може да се замени с кутийка крема-сирене от натуралното Голдеса Wink

# 724
  • вкъщи
  • Мнения: 2 648
Слюноотделям вече с вашите рецепти- и в този ред кога се очаква да има машини за сладолед и извинете ме за глупавия въпрос, но после там ли си стои сладоледа или във фризера т.е. в машината се прави, после се сипва във форми и се замразява ли?

# 725
  • На изток от Ада
  • Мнения: 10 606
Ами в машината се прави и после във фризера,това знам.

# 726
  • Мнения: X
А няма ли приставка,която се слага в камерата/фризера и после сладоледа става готов веднага?

# 727
  • София
  • Мнения: 875
Днес още в 7.30 бях в магазина, защото ми трябваха цветя за една колежка. Букети нямаше, взех азиатска лилия в саксия :-/
Заварих чудесни розови домати.
Безпроблемно върнах дънки.
За първи път хващам от момичешките дрехи  най-големия размер. Дано ми станат фланелките.
Взех и от раничките 10 литра, много се чудих. Съблазни ме ниската цена, ама май за нищо не може да се ползва...
Моля за линк към рецептите с голямата извара от 1 кг - видях, че е намалена.

# 728
  • Асеновград
  • Мнения: 4 115
Днес още в 7.30 бях в магазина, защото ми трябваха цветя за една колежка. Букети нямаше, взех азиатска лилия в саксия :-/
Заварих чудесни розови домати.
Безпроблемно върнах дънки.
За първи път хващам от момичешките дрехи  най-големия размер. Дано ми станат фланелките.
Взех и от раничките 10 литра, много се чудих. Съблазни ме ниската цена, ама май за нищо не може да се ползва...
Моля за линк към рецептите с голямата извара от 1 кг - видях, че е намалена.
Скрит текст:
1 сладкарска извара
2 сметани от кутийката с плодове
2 консерви кондензирано мляко
100гр. захар
В тенджера карамелизирам захарта, когато е готова изсипвам кондензираното мляко и бъркам до сгъстяване на слаб огън.Част от карамела остава на парченца вътре.Оставям да се охлади леко и после добавям цялата извара като разбивам на 1 степен с миксера.Най накрая добавям и разбитата сметана. Излизат точно две кофички от сладкарска извара като количество.Може да се ползва като крем или да се замрази на сладолед

Лимонов крем
1 кофичка извара
2 яйца
захар
1 лимон
1 сметана
 Разбивам жълтъците със захарта до побеляване към тях добавян сока от лимона и изварата.Най накрая разбитите на сняг белтъци и разбитата на крем сметана.

Изобщо със сметана и сладкарска извара стават много и различни вариации

# 729
  • Бургас
  • Мнения: 5 803
Аз машина за сладолед нямам - готовата смес си я слагам във фризера и после папаме. Рецептата, която споделих по-напред, си става чудесно така, без да стават ледени кристалчета.

# 730
  • shumen
  • Мнения: 20 704
А защо е от сряда новата брошура?

# 731
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 679
А защо е от сряда новата брошура?
24-ти е празничен ден Simple Smile

# 732
  • Мнения: 8 486
Има ли в Лидл суров шам фъстък? Благодаря! bouquet

# 733
  • Мнения: 381
Някой взе ли от панталоните за момчета? Как са? Чак довечера ще отида, дано да има.

Последна редакция: вт, 22 май 2018, 10:07 от mama.iv

# 734
  • На изток от Ада
  • Мнения: 10 606
Има ли в Лидл суров шам фъстък? Благодаря! bouquet
Не

Общи условия

Активация на акаунт