The Ordinarу + DECIEM (Тема № 2)

• 86 726
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
 Здравейте ,
покрай купуването на дермаролер разбрах за марката и много се запалих и аз да я ползвам.На 37 години съм , смесена кожа , с капиляри  и широки пори покрай носа и малко на брадичката и леки пигментни петна.Абе имам си от всичко.
За сега съм поръчала и ги чакам Buffet, Natural Moisturizing Factors + HA  и Hyaluronic Acid 2% + B5.
Заради пигментацията ме е страх от ретиноиди.Мисля да се спра на витамин Ц, но се чудя дали е подходящ и  кой точно.Мислех си за Vitamin C Suspension 30% in Silicone да ползвам вечер  и да го редуам с гликолова киселина.Просто не съм на ясно кое е най -подходящо за финни линии и бръчки, като чета май всички.
Може ли съвет кое е най -подходящо за моята имаща всичко кожа?

# 511
Зависи от какъв произход са петната.
При мен Vitamin C Suspension 30% in Silicone и Ascorbyl Glucoside Solution 12% не помогнаха особено.
Дори имам чувството, че 30% ми засили петната.   
За пигментация - ниацинамид и алфа арбутин.
Слънцезащита така или иначе трябва да се ползва, следователно може да пробваш ретиноидната емулсия.

# 512
  • Варна
Здравейте, доставката от deciem с куриер ли е или БГ пощи?

# 513
Със speedy в България.

# 514
  • Варна
Със speedy в България.
Благодаря. А до адрес или офис?

# 515
DECIEM изпращат с DPD, техен партньор/представител тук е Speedy.
DECIEM пращат на адреса, който е посочен в поръчката, тях не ги интересуват нашите до офис/до адрес.

# 516
Вечер, след Buffet и Granactive Retinoid 2% не чувствам нужда от нощен крем. Как е при вас - слагате ли въпреки това крем след тези серуми? За статистиката - кожата ми е суха.

# 517
The ant is благодаря ти за съвета.Ще внимавам.Петната не ме дразнят толкова колкото бръчките.Киселини или витамин С е по-добре.Колкоро повече чета толкова повече се обърква.Мислих си за гликоловата.Но приема всякакви съвети.

# 518
Киселини или витамин С е по-добре.
Няма еднозначен отговор на този въпрос, когато говорим за третиране на бръчки. И киселините и витамин Ц са активни съставки, които имат силно анти-стареене действие. АНА киселините, като гликоловата, млечната, манделовата, ексфолират и съответно освежават вида на кожата и имат стимулиращ ефект по отношение синтеза на колаген, който не позволява задълбочаването на бръчките. Вит. Ц, освен че има силно антиоксидантно действие, също стимулира колагеновия синтез, като най-доказала се в това отношение форма е тази на L-аскорбиновата киселина. Последната обаче е и формата, която може да предизвика дразнене при по-чувствителна кожа. Подборът на подходящите продукти е въпрос на опит-грешка - нещо, което продуктите на ТО позволяват да се направи сравнително безболезнено от финансова гледна точка.
Аз ползвам третиноин 0.1% вечер, като два -три пъти седмично редувам със 23% серум с вит. Ц на Garden of wisdom, но понякога вместо него ползвам 10% гликолова на ТО. Добри отзиви чувам за 30% вит.Ц версията в силикон - тя е силна, но  може да ае пробва нанасяне като последна стъпка няколко пъти седмично вечер.

# 519
 Аз най-сетне се снабдих с marine hyaluronics. Някой да каже мнение за този продукт? ⚘

# 520
Смърди, но е идеален, когато ти трябва бързопопиващ хидратиращ серум и никога не се получава кир ефект с него.

# 521
При мен Marine Hyaluronics няма абсолютно никаква миризма, не е колко знае колко интензивен, но оставя кожата мека... Simple Smile

Да попитам, някой има ли опит с връщане? Не видях много добри отзиви в интернет за как се отнасят с връщане...

# 522
Уж имат добра политика, но според мен е много некоректно да се приема връщане на този тип продукт. Какво ми гарантира на мен като потребител, че няма да получа отварян продукт с отъркана в нечия кожа пипета? Тубичките са запечатани, айде, ама серумите в стъклените бутилчици? То е ясно, че коректното отношение изисква Десием да бракуват всичко върнато точно с цел максимална предпазливост, ама...
Сори, ама риска за козметика всеки да си го носи. Особено пък при бяла и особено на тези смешни цени.

# 523
При мен също marine hyaluronics няма аромат.

# 524
Всичко е толкова индивидуално, от една страна за някои даден продукт е страхотен, на други не им понася въобще. Дори и това с миризмите. За мен също MH няма аромат.  Но се замислям, че както всяка козметика така, че и особено тази е твърде специфична и е много трудно човек да препоръча нещо на някой друг, бил и той със същия тип кожа и проблеми. Аз например след проби-грешки си направих своя програма (е, с помоща и на служителите в Deciem).  Но продукти, които са били много пъти хвалени не ми понесоха на кожата и отидоха в коша за боклук.
А относно връщането, дано bambinnah да не е права. Предполагам Deciem като голяма компания да има добра политика за бракуване. Всъщност и на мен никога не ми е хрумвало да връщам нещо. Но и предполагам си е хамалогия връщането на стока закупена от чужбина. Веднъж ми се е налагало да връщам дрехи с Български пощи и не бих повторила.

Общи условия

Активация на акаунт