Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 343
  • 796
  •   1
Отговори
# 150
  • Стара Загора
Извинявам се за офтопика, ама с какво заместваш хранене, не е ли малко бебето ти? С изцедена кърма ли?

# 151
Извинявам се за офтопика, ама с какво заместваш хранене, не е ли малко бебето ти? С изцедена кърма ли?
АМ давам вечер, последно хранене, така спи по дълго и я засища повече, Другото заместено хранене е на обяд пак адаптирано, така свикна от както давам капки за колики и пробиотик. Не ми се получи цеденето и само от гърда кърмя.

# 152
Кърмих 2 години, детето ми не е помирисвало АМ, захраних го на 6 месеца, а цикълът ми дойде на третия месец след раждането и от тогава до сега е абсолютно точен.
За това, за мен това с кърменето и липсата на менструация е абсолютен мит.

# 153
  • София
И двата пъти кърмих само 5м, но си имах цикъл.

# 154
Първия път ми дойде 6.5 м. след раждането - след като заместих обедното хранене. Нощно нямаше отдавна. Втория път ми дойде пак след същото време, след една 10-дневна пауза от нощното хранене. И след като ми дойде, зверчето започна порядъчно да се буди наново през нощта за ядене. Не бях заместила още ядене.

# 155
Какъв аспиратор за нос купихте или използвате ?
Поръчах Физиологичен бебешки аспиратор за нос Chicco  ако някоя го има да сподели дали е ефективен.

# 156
  • Стара Загора
Аз имам и за уста и за прахосмукачка, ползвам и двата. За уста е за когато съм навън или някъде на гости, за прахосмукачка вкъщи.

# 157
За прахосмукачка. Добре се справя с изсмукването на секретите, но използването му за мен е трудоемко-изкарваш, прибираш прахосмукачка, разглобяваш на части, за да го почистиш... Не знам уредите с батерии как са, добре ли изсмукват?

# 158
  • Стара Загора
Прахосмукачката е само когато наистина има нужда, колкото по- малко ги събирате, толкова по- добре. Защото когато е болно и се събира всичко с аспиратора, лигавицата произвежда още повече.

# 159
Педиатърът изписа Babyvac, защото още от родилното е с някаква инфекция, която не минава. Сега пръскам с физиологичен разтвор, изсмуквам и мажа носа отвътре с лекарство. Изсмуквам веднъж, макс два пъти, ако чуя хриптене.

# 160
Аспиратор за нос ползвах чак след годинката, до тогава само промивах нослето с физиологичен разтвор. Използвах ампулите на Уриаж. Според мен, ако няма някакво боледуване с обилни секрети, няма нужда да се ползва аспиратор за профилактика на нослето, може само да навреди.

# 161
Момичета идеи за бебеносене? Без кенгуру.

# 162
Момичета идеи за бебеносене? Без кенгуру.

Тъкан слинг, ринг слинг и след четвъртият месец ергораница.

# 163
  • Варна
Това с прахосмукачаката ми се струва страшно и шумно като за начало.
Може ли да ми пратите линкове на такива аспиратори, от които сте доволни, защото и аз смятам да си купя , но никак не ги разбирам.

# 164
  • София
Аз използвам Маример за уста и съм доволна. Малкият не е боледувал.

Общи условия

Активация на акаунт