Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 399
  • 796
  •   1
Отговори
# 270
Аз не намирам никакво двойно легло за близнаци и накрая ще ги цопна в две единични, че ми омръзна да търся. Толкова много близнаци и никъде няма двойни кошари.

Видях  някъде голяма кошара за игра, но, за спане двойна мисля че няма и по добре, че представи си какво чудо ще е едното като ревне, другото няма да го гледа я?!   Това , което наблюдавам и сме си го решили - 2 отделни кошари, като докато са мънички ще спят в едната,за да ми е по-лесно на мен, а до кога - докато не почнат да си пречат...
Та май това е Simple Smile

И в това има логика, защото като ги гледам и сега си будуват по различно време, може би и като се родят ще си продължат така.
А с една кошара, докато са малки, става наистина, защото те са огромни кошарите, метър и 40, за такива малки въшки. Първите месеци спокойно ще се събират ...

# 271
  • Пловдив
Аз видях в сайта на Хиполенд, че има транспортни кошарки за близнаци, но като цена отговарят като за две единични. А и като порастнат малко, не виждам как ще се съберат двете заедно в тази кошарка.

# 272
Да, с едни кошчета отгоре, но това си е наистина транспортно. Не може да спи всеки ден в някакво кошче.

# 273
Аз взех кошара 120х60, защото 10см от широчина и 20см от дължина са ми супер ценни (сложих голям скрин). Та, върху кошарата, от едната страна, купих и поставих твърд повивалник за около 30лв. Той е със стопери от двете страни и не мърда напред-назад. Идеална работа ми върши за момента, почти два месеца.

# 274
  • София
Момичета, гледам вече за матраче за легълцето и много се чудя към какво да се ориентираме. Дебелината варира от 6 до 12 см и ми се иска да е по-дебел, но от какво да е направен? Има такива с кокос, само дунапрен, пяна, не знам си какви влакна... Нямам идея на какво да обърнем внимание! Можете ли да препоръчате нещо удобно за бебето, което да не запарва и да може лесно да се поддържа.

# 275
  • Бургас
За кошарата, аз мога да дам само един съвет- вземете такава, че да можете да махнете решетката първите месеци и после няколко решетки, като се научи и иска да слиза. Първото е , за да можете да махнете решетката и да залепите кошарата за леглото от вашата страна. Така няма да ви се налага да ставате вечер , а само ще взимате бебето с едно движение, ще кърмите и ще го връщате обратно, както и ще ви е под око и ще спите по-лесно вечер. Относно махането на решетката, като решат, че искат да се катерят и да бягат, ние махнахме 2-3 пръчки и я научих да слиза с дупето , още не ходеше, но си спестих падане от кошарата, а сутрин си слизаше и си играеше, а аз дремех, докато не огладнее.

Относно скирна, ние имаме голям , за нас и там бях отделила, повивалник имах мек и твърд и слагах на спалнята, за да ми е най-удобно.

Имах голяма, анатомична вана, подарък , супер скъпа. Ми не я ползвах, къпех първо на чешмата, после я къпех заедно с мен, под душа. Аз влизах, къпех се, мъжът ми я подаваше, изплаквахме се, той я взимаше и аз излизах след това. Вана почнахме да ползваме, чак след като почна да си играе в нея. Купих една супер лекичка и обикновена, за 10лв от Джъмбо, супер удобна, чисти се лесно. Другата така си остана, заемаше много място, а за бебе е безсмислено само да се пълни, сгъва, разгъва, чисти, за 2 минути къпане.

Изобщо, бях си от мързеливите майки и колкото повече можех да се улеснявам и да не си създавам главоболие, толкова повече го правех, смея да кажа, много главоболия си спестих с подобни трикчета и имах доста приятно майчинство с бебето.

# 276
  • гр. Варна
Благодаря ви за съветите момичета, определено ще са ми полезни Simple Smile

# 277
  • София
Чери за кошарата имаме ориентир по същите съображения, но кажи за матрака Simple Smile
Аз къпането си го представям дълго и забавно, честно казано. Братовчедка ми я къпехме по 30 минути, правехме й забавления с гумените играчки, учехме я да пресипва вода между две чашки с вода и подобни. Надявам се бебето да обича водата и въобще няма да бързам с къпането.

# 278
Новороденото не се интересува особено от гумени играчи, нито ще пресипва вода в чашки скоро, обаче ...

# 279
  • Бургас
Матрака за бебето ни е френски някакъв, мъжът ми е по матраците, той ги избира, аз не разбирам много и не мога да посъветвам много много, само знам че е двулицев и по твърдичък.

Започна да си играе във ваната към годинката и малко някъде, след като повна да седи стабилно в нея, тогава обаче вече се губи смисълът от стойки и анатомичност и тея от 10лв ми свършиха перфектна работа.....така си я продадох почти не ползвана скъпата.

# 280
Аз си взех ваничка от ИКЕА, около 10лв беше, закачам поставката на Sevi Bebe и слагам бебка. В началото майка ми я изкъпа точно един път с придържане и бебето орева света, беше пълен ужас. На второто къпане беше мой ред и майка ми остана очарована от поставката. От тогава я къпя сама благодарение на нея, таткото само изхвърля водата след това. Ваничката я поставям на скрина и ми е много удобно като височина,а понеже бебето ми е още малко, на почти 2м., Не плиска вода по стената и пода и е много практично. Друг плюс на икейската ваничка за мен, е наличието на дупка за закачане от единия край и я закачам високо на стената в банята, над аксесоарите за тоалетна хартия и т.н.

# 281
И аз за матрак да питам какъв според вас е най добре нищо не разбирам от матраци

# 282
Нашият е с пяна и кокос на лорели, двулицев. Засега е ок, но бебка е едва на 5 И половина. Ше видиме занапред как е!

# 283
Здравейте. Предстои ми да родя скоро и вече се замислих каква кошарка/легло да взема за бебчо. Някакви съвети?

# 284
  • Германия
Зависи колко място и пари имате.. в началото имахме малка люлка ( 40х80 см), стоеше до нашето легло, но беше с колелца и сме я местили и в хола или кухнята като беше бебето съвсем малко.
Стана непрактична като започна да се върти на около 5 месеца.
Имаме и детско легълце, което обаче стои в хола, и го използваме в момента като кошара - там спеше през деня или си играеше.

В спалнята сега стои сгъваема кошара, защото на мен тя по ми харесва - лека и мога да я местя насам-натам, понеже всъщност за нея нямаме място. Освен това детето по няма как да се удари в нея.
Реално погледнато люлката можех и да си я спестя и да взема сгъваема та кошара от началото

Общи условия

Активация на акаунт