Подготовка за малкия човек - тема 3

• 63 375
  • 796
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте мами и бъдещи мами като мен,да ви питам кога взехте бебешката козметика,заедно с другите покупки или непосредствено преди бебето да се роди.Аз вчера влязох в 9я месец и вече купих доста от основните неща,но се поколебах за козметиката

# 481
Не знам какво значение чак има това, нали като се приберете сбебето ще трябва да го изкъпете, така че козметика си трябва.

# 482
По темата с помпите - и аз се чудя дали да си взема от сега или да изчакам как ще се развият нещата(предстои ми секцио в началото на август)... Чуденката ми е дали да заложа на марката (ценово-макс. Авент, електрическа) ??? Гледам, че лорели имат ел.помпа за около 70-80лв,нещо такова, с 5 степени на стимулация, отделно 5 степени на цедене?
Много се надявам да успея с кърменето, очакваме близнаци, но и предполагам , че помпа ще ми трябва през първите няколко месеца докато се нагодим с бебенца та и се регулира кърмата. Струва ли си чак пък толкова пари да се дават за помпа?? 🤔 Някой да препоръча от по-евтините? 😊

# 483
  • София
За покупките - моя съвет от опит в да вземете дрешки, които са съвсем за новородено, а не размер 56. Моето бебче се роди 48 см и абсолютно всичко му беше огромно, като октоподче ставаше с бодита размер 0-3 месеца. На приятелка с бебе 50 см й се случи същото. Така че за първите няколко седмици си трябват дрешки с размер за новородено. Сега вече е на месец и почна да изпълва и другия размер. Също доста лигавници- аз мислех, че няма да ми трябват, но при кърмене става мазало почти винаги и е по-лесно да смениш лигавника, а не цялото боди. И за мамите, които смятат да кърмят : подплънки за кърмачки! Ама много, еднократните се продават по 30 в пакет, на мен ми стигаха най-много за 3-4 дена. Затова минах на многократни. Преди да родя не бях много обърнала внимание точно на тези покупки, а те се оказаха много важни.

# 484
  • Варна
Кърмещите мами със сутиени ли спите ? Нали трябва някъде да се сложи подплънките ? За болницата едва ли ми трябва сутиен за кърмачки ?

# 485
  • София
Да, 24 часа със сутиен, иначе няма как. В болницата се стои 3 нощувки най-малко, за това време кърмата слиза и е добре да сте подготвени. Аз имам сутиени за кърмачки, много меки и без банели, препоръчвам.

# 486
Кърмещите мами със сутиени ли спите ? Нали трябва някъде да се сложи подплънките ? За болницата едва ли ми трябва сутиен за кърмачки ?

Мис, трябваааа, въпреки че и аз още не съм купила Simple Smile Една приятелка говореше за лидл, че чат пат изскачат, иначе ги гледах, че са много скъпи.

# 487
Не, със сутиен само в началото и навън. През останалото време не, защото ми спарват и колкото и да са меки сутиените, ми правят бучки.

# 488
  • Варна
Icey, аз си взех вече 3 броя от HM. Провери там имат сега намеления, но по-добре пробвай на място ,защото аз в магазина бях награбила всички модели и все пак накрая ми стана само един модел.. просто взех черен и бял (третия ми го даде сестра ми, но пак е от там).
Моя позната си купи за по 12 лв от Рени Фешън и каза, че са хубави (имат магазин и в София). 

# 489
  • София
По темата с помпите - и аз се чудя дали да си взема от сега или да изчакам как ще се развият нещата(предстои ми секцио в началото на август)... Чуденката ми е дали да заложа на марката (ценово-макс. Авент, електрическа) ??? Гледам, че лорели имат ел.помпа за около 70-80лв,нещо такова, с 5 степени на стимулация, отделно 5 степени на цедене?
Много се надявам да успея с кърменето, очакваме близнаци, но и предполагам , че помпа ще ми трябва през първите няколко месеца докато се нагодим с бебенца та и се регулира кърмата. Струва ли си чак пък толкова пари да се дават за помпа?? 🤔 Някой да препоръча от по-евтините? 😊

Моята беше на Кангароо - ел помпа с тъч скрийн е (казвам го, за да те ориентирам). Около 100лв беше, аз я взех на намаление. Доволна съм, счупих я от ползване. Пет месеца се цедих и давах от шише, разбирайте, че тази помпа е малтретирана всеки ден на три часа без изключение. Не мръдна.

# 490
  • Някъде там
Icey, аз си взех вече 3 броя от HM. Провери там имат сега намеления, но по-добре пробвай на място ,защото аз в магазина бях награбила всички модели и все пак накрая ми стана само един модел.. просто взех черен и бял (третия ми го даде сестра ми, но пак е от там).
Моя позната си купи за по 12 лв от Рени Фешън и каза, че са хубави (имат магазин и в София). 
Да и аз спя със сутиен и през деня съм със сутиен Simple Smile но 3 сутиена няма да ти стигнат! Лятото както се потим

# 491
Освен сутиените от ХМ нося и обикновени безшевни бюстиета.

# 492
  • София
+1 и мен това ми беше най- удобно.
Аз не съм фен на сутиените много много.

# 493
  • Варна
Аз точно за тези безшевни бюстиета си мисля, защото не понасям сутиени.
Само чакам да родя да видя колко големи ще ми трябват , че сегашните са ми малки вече...

# 494
Моят съвет за помпата е следният- ако има кой да ти даде в началото, е супер, за да се прецени ще се кърми ли, няма ли. Вече ако има достатъчно кърма и кърменето е успешно, а не се налага нон стоп цедене, може и ръчна.
В някои болници предлагат помпи, но въпреки това аз си носех моя уж да стимулирам кърмата...

Общи условия

Активация на акаунт