Януарски Мами 2019

• 54 153
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, момичета! Да се присъединя и аз към очакването за януари.
Успешно и леко бременеене на всички!

# 376
Здравейте мамчета!На 26.05 видях двете чертички.Това е втората ми бременност,а днес бях на преглед и гинеколожката.В 7 г.с.съм,но тя ми каза,че няма ембрион...каза само,че има хубаво мехурче и че трябва да отида отново на 20,за да видим дали всичко върви нормално.Та питам се аз в 7 г.с не трябва ли вече да е ембрион?Аз гледах една таблица по време на първата си бременност,в която пишеше в коя седмица какво се случва.Сега би трябвало да е вече ембрион с опашчица,очите му да са отстрани на главичката и т.н..много съм объркана и протеснена.Какво е вашето мнение?
Сигурна ли си в лекарката,ако не си питай за второ мнение!С коремен ехограф ли те гледаха или вагинален?Не се шашкай само стискам палци всичко да е наред!
Здравейте мамчета!На 26.05 видях двете чертички.Това е втората ми бременност,а днес бях на преглед и гинеколожката.В 7 г.с.съм,но тя ми каза,че няма ембрион...каза само,че има хубаво мехурче и че трябва да отида отново на 20,за да видим дали всичко върви нормално.Та питам се аз в 7 г.с не трябва ли вече да е ембрион?Аз гледах една таблица по време на първата си бременност,в която пишеше в коя седмица какво се случва.Сега би трябвало да е вече ембрион с опашчица,очите му да са отстрани на главичката и т.н..много съм объркана и протеснена.Какво е вашето мнение?
Сигурна ли си в лекарката,ако не си питай за второ мнение!С коремен ехограф ли те гледаха или вагинален?Не се шашкай само стискам палци всичко да е наред!

Това е второ мнение...първата ме гледа с вагинален и ми каза същото.Защо ли се случва това?

# 377
Може да си била с късна овулация и не са изчислили правилно г.с .Навършена 7 г.с или 6 г.с и няколко дни си ????

# 378
6гс и 5 дни.На 7 април ми беше последният цикъл.Следващият трябваше да е на 5 май.След като не ми дойде на 10 май направих тест-беше отрицателен.Реших,че е рано да полаже бременност.На 19 пак направих-отново отрицателен!Чак на 26 ми показа две чертички като овулацията ми беше на 20.Та по сметка на последният цикъл трябва да съм даже към 9-тата седмица,но като обясних на лекатката,че цикълат ми е нередовен и след каъо установи,че плода отговаря на 7 седмици,заключи,че просто съм забрвменяла "по-късно".Добре,но дори и да е така,дори и на 5 седмици да съм,пак не би трябвало да имаме само мехурче и да няма ембрион.А защо не я попитах,защо е така?!И аз незнам...някак си не осъзнах на момента какво ми казва... 😕

# 379
Не е вярно.В 6 г.с понякога не се вижда ембрион.А ти си в 6 г.с .Гестационните седмици се смятат при навършени седмици.А и щом има добре оформено жълтъчно мехурче ,значи се формира ембрионче .Спокойно .

# 380
Здравейте и добре дошли на новите момичета! Пожелавам ви да чувате само добри новини!
sweet_maminka На 3 Април ми беше последната менструация, на 6 май видях две черти, в 9г.с съм. Възможно е да си била с по-късна овулация, а и щом чак на 26 си видяла двете чертички може би е рано за ембрион. Бъди спокойна, варвам че всичко ще е наред!

Има ли момичета от Варна, някоя от вас да ходи на преглед в Майчин дом?

# 381
Благодаря ви момичета!Дано всичко е наред при всички нас Heart Decoration

# 382
Добро утро момичета и добре дошли на новите мами! Чудесно е, че ставаме повече и ще си бременеем заедно. Лека и спокойна бременност на всички!
Благодаря за идеите и съветите на мамите, които имат повече опит с форума от мен. Все още съм със статус новак Simple Smile, след като пуснах темата видях, че традицията е мамите от същият месец в предходната година да създават тема за следващите Simple Smile.
При първа възможност ще направя заглавна страница на темата, с инфо към полезни линкове, мисля че датите на термина ни също са добра идея.
Моля споделяйте, ако имате още предложения, за да направим темата интересна, полезна и атрактивна за всички нас.
Успешен и ползотворен ден от мен!

# 383
  • Пловдив
Добро утроо мамчета има ли някоя от вас  от Казанлък ?

# 384
Честито на новите мами и до термин!  Gift Heart Колко много се събрахме! Новата година ще донесе много подаръци Smile

Аз бях вчера за втори път на преглед. Много се развълнувах! Първия път се виждаше просто едно петънце, което тупка, а сега могат да се различат къде са ръчичките, краченцата... Sparkling Heart Вчера ембриончето отговаряше на 8 + 5 седмици и е цели 2,14 см. - сериозен прогрес от преди 2 седмици. Много съм доволна от докторката, която избрах да ме следи по каса. Младичка е, много внимателна и мила.

Искам да ви поздравя с едно документално филмче, което на мен ми беше много полезно и любопитно - https://www.youtube.com/watch?v=F1mOtNAETRc&t=183s Разказват се историите на бременни жени в различна възраст и етап в живота си. Но може да се види и освен възрастта, каква голяма роля има отношението към това, което ти предстои. Има показано и раждането на едно от момичетата, избрало да роди вкъщи - с усмивка на лице, впечатляващо е!
А, хайде като съм тръгнала, пускам ви линк към още един филм на същата журналистка (много е сладичка) за това дали има правилен начин за възпитание на децата - https://www.youtube.com/watch?v=RvKDjUtFBV8&t=41s
Надявам се да ви е от полза Kissing Face

# 385
VandG, шисах ти за групата фъф фб вчера Simple Smile
Някой беше питал за серклаж по-назад в темата, но не помня коя мама - имам син на 1 г 8 м, който благодарение на серклажа го имам. В началото на 5ти месец ми го сложиха по спешност така да се каже, че бях с 1.5 см шийка и толкова разкритие.
Слага се с пълна упойка за няма и 15 мин приключват нещата и нищо не се усеща и не е болезнено след това.
Махането беше малко гадно, че и то се наложи по спешност и без упойка, ноо си заслужава

# 386
Добро утроо мамчета има ли някоя от вас  от Казанлък ?
Теди, аз съм от Казанлък, но живея във Варна.

# 387
yellow_sun, аз бях питала за серклажа, защото е вероятно да се наложи при мен превантивен.  От това, което изчетох разбирам, че рисковете си заслужават. Чудя се само пълната упойка няма ли начин да навреди на бебето. Ако е процедура за 15 минути, няма ли как с местна успойка? Малко ме притеснява и лежането в болница, доколкото четох е задължително, защото ти вливат разни медикаменти. Все пак бих се радвала, ако може да ми се размине...

# 388
yellow_sun, аз бях питала за серклажа, защото е вероятно да се наложи при мен превантивен.  От това, което изчетох разбирам, че рисковете си заслужават. Чудя се само пълната упойка няма ли начин да навреди на бебето. Ако е процедура за 15 минути, няма ли как с местна успойка? Малко ме притеснява и лежането в болница, доколкото четох е задължително, защото ти вливат разни медикаменти. Все пак бих се радвала, ако може да ми се размине...

При всеки тип упойка има някакви минимални шансове, но до колкото знам няма шанс да е с местна упойка. При мен нямаше проблеми.
Аз лежах за задържане тогава 10 дена и на 5 и 6 ми направиха серклажа, вливаха ми само магнезий за контракциите нищо друго. Не е толкова страшно лежането в болницата. Ако е само за това ще е 3 дена, т.е. 3 нощувки, защото така е по каса. Аз бях в Шейново тогава.
Стискам палци да ти се размине. На мен най-вероятно няма, защото моята шийка се изглажда за нула време и нещата стават спешни, та предполагам сега ще се направи превантивно, но още не съм се решила при кой доктор да ходя.

# 389
Благодаря за инфото, yellow_sun! Дано на никой не му се налага! Все пак, момичета, важно е да се следи дължината на шийката на матката, имайте го пред вид и дори докторите ви да го пропускат, изисквайте си го. Понякога нещата се развиват много бързо без да очакваш. Но когато човек се следи превантивно, обикновено всичко е ок.

Общи условия

Активация на акаунт