Януарски Мами 2019

• 53 979
  • 755
  •   1
Отговори
# 600
Аз да питам за София,къде коя болница?Двете ми мушморочета се родиха в Пловдив,малкото в МБАЛ Пловдив (Окръжна болница) имам само положителни впечатления от патологична и родилен сектор,не толкова от след родилен,но се изтърпява!Сега съм и в шаш,и за лекар по ЖК нямам си идея от лекарите в София,за Пловдив ходя при др.Мерджанов а някак ми е по лесно да избера.Със синът ми четох избирах,накрая др.Бабаков ме прие в болницата за раждане истина е,че е професионалист,и добър човек.Раждах при един младичък др.Андрей Минчев,и от него много доволна останах,раждането ми мина като по учебник почти не разбрах какво се случва!!
А и нещо ме наболява ниско в корема,усещам и тежест някак си диксомфортно ми е!!Дано да е нещо нормално!!

# 601
За София опитът ми е с раждане при д-р Жекова в Окръжна. Подкрепя естественото раждане, но ако се наложи секцио е изключително добра (мнение на нейни колеги). Вярно, плащах си за екип, но на фона на другите болници си беше „почти без пари” (екип+самостоятелна стая+упойка = 700 лв.). Попаднах на страхотна акушерка - Деси. Не всичко беше излъскано като отношение: Жекова по едно време ме пита никой ли не ме бил учил да раждам, така ли не съм можела да напъвам, но не се трогнах особено тогава 😊. Накрая ми „натискаха корема”, но това само ми помогна и може би дори ме спаси от секцио. По-важното е, че през цялото време имах усещане, че съм в добри ръце.

# 602
  • Sofia
krasimilo, аз съм раждала два пъти при др Жекова и се надявам това да е трето раждане при нея. След секциото с първото ми дете, преди 10 години, бях готова на всичко да опитам с второто нормално. Тогава я намерих и тя напълно ме подкрепи, защото индикациите за първото секцио не се повтаряха. Родих при нея като по учебник, бебе 4220, нормално, без шевове и епизиотомия. Третото отново при нея, пак нормално, без интервенции, но ме боля дооста повече ( поради неправилно предлежание). За четвъртото не мисля все още, но се надявам силно на нормално раждане при тази невероятна жена. Има своите особени моменти, но успях да я видя като професионалист в трудни моменти. Винаги ще съм и благодарна 🤗

# 603
  • София
Това с мястото на раждане и аз много го мисля. За съжаление там, където родих първото си дете - Втора грдска болница, София, вече няма родилно отделение - закрили са го лятото на 2017 г., защото не носело приходи на болницата Angry А бях страшно доволна от първото си раждане. Една стотинка не съм дала на никого всички бяха много адекватни и свестни. В отделението чисто и приятно. Бебетата си стояха при нас, на което аз много държах, беше болница приятел на кърменето и за това помагаха от неонатологията, абе въобще нямам забележки. Пропуснах да кажа, че бяхме само по две в стая. Сега съм в страшна чуденка.

# 604
Да де, това исках да напиша: колко съм доволна от Жекова и екипа й. Въпреки, че не съм се научила да раждам 😊. Пък може пък и втория път да се представя по-добре 😊

# 605
Скъпи мами да ви попитам на някоя от вас случвало ли и се на видеозон да има съмнение за Даун? Виждам че повечето от вас са с повече от едно раждане...Защото доктора ме изпрати в Майчин дом на биохимичен скриниг каза че детето се развива добре на вратлето гънката е удебелена. Disappointed Малко ме е страх защото първото дете го загубих точно на термина и ме е страх за второто Disappointed Лека Вечер!

# 606
  • Sofia
Скъпи мами да ви попитам на някоя от вас случвало ли и се на видеозон да има съмнение за Даун? Виждам че повечето от вас са с повече от едно раждане...Защото доктора ме изпрати в Майчин дом на биохимичен скриниг каза че детето се развива добре на вратлето гънката е удебелена. Disappointed Малко ме е страх защото първото дете го загубих точно на термина и ме е страх за второто Disappointed Лека Вечер!
Не ми се е случвало, но докторът ти е казал какво да направиш..дано всичко е наред. Чувала съм за съмнителни маркери..

# 607
Ще споделиш ли с какво остана недоволна от Майчин Дом? И нормално ли ражда при Боян Георгиев?
Да, бургаските мами освен всичко друго имаме проблем и с раждането- къде, при кого? Първото родих във Варна, Майчин дом при Боян Георгиев, доволна от него, недоволна от политиката на болницата. Второто в Девата, Драгнева, нямах проблем. Сега незнам наистина, ще си направя всички прегледи в София, но с раждане по Коледа в Бургас трябва да е, в Окръжна бих избрала Лазарова, но не смея там заради отношението към родилките. По- скоро отново в Девата разбрах, че Татарова с уговорка изражда там и била добра.

# 608
Здравей! Нямам такъв опит. Но четох доста случаи, в които се опасяват, че има проблем, а такъв не е имало. И обратно, уж всичко е в норма, а има проблем.
Не целя да те успокоявам. Едва ли някой ще успее да го направи. До колкото можеш остани спокойна и направи всички възможни изследвания. Кураж и от сърце пожелавам един ден това да е просто лош спомен. Гънката колко е измерена? Над 2,5 е рисковото до колкото четох.

# 609
След първи трепети и две черти,вече почва да личи,че Януарче прекрасно ще се роди!

Трепети вълнения и две черти,чичо доктор потвърди,че Янурче тук ще се роди!

Това е за доста по напред,но да го споделя преди да го забравя...

Коледа чука на вратата а за нас Януари предстои,приготвил ни е той вързопчета безброй!

Момичета, днес ми остана малко време за админска работа след работа Simple Smile. Както бях обещала и тъй като скоро ще трябва да минем на втора тема (лимита на тема е 50 страници), нека да направим първата й страница по-атрактивна и интересна за всички нас и в унисон с темите на мамите с термини в други месеци. В тази връзка :

1. Мамата, която желае да бъде включена на първа страница с форумското си име, термин, години и брой бременности ( пример: VandG, 03 януари, 36г., първа бременност), може да пише във Фейсбук групата ни, където съм създала документ, да ми изпрати лично съобщение или просто да го напише в коментар тук.

2. Приемам идеи за интересни линкове, теми и полезни връзки, които да публикуваме на първа страница. Моля изпращайте ми линковете на лични или ги публикувайте в групата ни, за да не спамим темата излишно.

3. Относно името на втората ни тема AniGaSt е дала страхотни предложения. Ако имате желание да се включите с още идеи, моля пишете. Ще пусна анкета във Фейсбук групата ни с всички предложения, за да определим новото име Simple Smile. Събирам предложения до неделя 24 юни, 22:00часа. Анкетата ще бъде отворена до сряда 27 юни, 22:00, като ще публикувам и тук всички предложения. Датата подлежи на промяна, ако случайно достигнем по-бързо лимита за заключване на текущата ни тема (50стр.).

Тези от Вас, които не са част от групата ни във Фейсбук, могат да дават предложенията си тук. А ако желаете да се присъедините към нея, моля пишете ми на лични.

Вашите предложения за първа страница на втората ни тема са добре дошли!

Благодаря за вниманието и спокойна вечер на всички мами Simple Smile.

# 610
Бобка.... Направи БХС и консултация с още един добър специалист. Дано всичко е наред. Без стрес, доколкото е възможно...

# 611
Здравей! Нямам такъв опит. Но четох доста случаи, в които се опасяват, че има проблем, а такъв не е имало. И обратно, уж всичко е в норма, а има проблем.
Не целя да те успокоявам. Едва ли някой ще успее да го направи. До колкото можеш остани спокойна и направи всички възможни изследвания. Кураж и от сърце пожелавам един ден това да е просто лош спомен. Гънката колко е измерена? Над 2,5 е рисковото до колкото четох.

Доктора се мъчи доста време но не успя да го измери бебчо просто не заставаше така че да го измери и ми каза че се развива добре но гънката е удебелена и за седмиците е извън норма.Опитвам да съм спокойна но след първата бременост ми е малко трудно.Благодаря за милите думи

# 612
Момичета вие пускахте ли вече TSH .Никога съм нямала проблеми винаги е бил ок ,днес пуснах излезе 4,59 -което е високо знам че трябва да е до 2,5 първия триместър.

# 613
Защо TSH?

# 614
Било изключително важно да е до 2,5 .-опасности-аборт или умствено влияние на бебето ако е завишено.

Общи условия

Активация на акаунт