Тинейджърски неволи

• 26 226
  • 222
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Aftodita, те сигурно и малките дечица си го търсят от разни педофили, щото гледат едно такова сладко и невинно 🙈
Едното няма нищо общо с другото.

# 151
Aftodita, те сигурно и малките дечица си го търсят от разни педофили, щото гледат едно такова сладко и невинно 🙈
И защо? Ако си възпитан и някой насилник реши, че си го търсиш и реши да ти го даде, или ако директно го разкараш, а той реши, че си търсиш и бой освен другото? Адски грозно изказване, че жертвите на насилие си го търсят!

# 152
Има, има.
Не може момиче да се оплаче, че е било натиснато насила от непознат мъж след кратък разговор в бар и да се стигне до извода, че си го е търсила! По тази логика въобще да не приемаме изнасилването за наказуемо престъпление. Повечето изнасилвачи все ще си намерят оправдание, че са били предизвикани - с 2 обменени думи, с поглед, с дължината на полата на жертвата и въобще.

Хората трябва да се отърсят от тези набивани предразсъдъци - щом ти се е случило нещо лошо, ти си си виновна, търсела си си го, ти си го предизвикала. Тези приказки са в дъното на много престъпления, защото истинските виновни (престъпниците) са убедени, че обществото ще ги разбере и ще ги оправдае като обвини жертвата.

# 153
Прочетох темата, но отговарям по първия пост и следващите коментари на авторката.

Замислих се аз как бих реагирала в подобна ситуация. Със сигурност не ми харесва и ще го кажа, но преди това ще питам за неговото желание и мнение - иска ли да ходи, мисли ли, че ще му хареса, защо не/иска да иде и т.н. Решения, вместо него не взимам, при все, че е по-малък от коментирания случай. След като той си изкаже желанията и мислите, вероятно и аз ще споделя своите, че това е супер тъпня и грозна работа. И ще уважа решението му, каквото и да е то.

За мен, от една страна са много важни декомратичните отношения, от друга правото на свободен избор е неприкосновено (дори за децата) и ролята на родителя се свежда до онова, на което казват "информирано съгласие". Тоест, ако с нещо не съм съгласна, би слдеало да умея да информирам децата си защо и до степен това да е и техния избор. Но това се случва с наслагване, не е за единична ситуация и разговор.

Иначе, че се разревала, като и казали, че е скучна. Амии, ако на някой от вас, като възрастен, му се изсипе цялата фирма на главата и му рече, че е тъп и скучен, на вас готино ли ще ви е?  Съвсем естествена реакция има момичето, просто трябва да се изговори.

И, да, мисля че светът се е побъркал. Еле, пък тук в родината. Няма сила, която да ме накара да харесам цигански оркестър с тупанчета и гюбеци. Предполагам, че и децата ми ще изпитват същата непоносимост, защото моята липса на толеранс към простотията им я предавам във всеки момент, неформално, невербално. Нямам съмнение, че могат да бъдат различни от мен, защото просто това е невъзможно. Тук изчетох големи глупости - аутсайдери, невписване в обществото, заклеймяване и т.н. Аутсайдер е вътрешно усещане, не етикет. Колко хора с различно мнение познавате, които са аутсайдери, заради мнението си? А колко от аутсайдерите са самоуверени?

И последно, аз съм ходила на море сама за пръв път на 16 години. Никога, никой не ме е следил, забранявал, ограничавал. И до сега баща ми казва "Както акълът те учи", тоест решението си е мое. Възпитавам значи надграждам над питанието,  дисциплина значи обучавам. Ако си направил това като родител, не е нужен контрол, не са нужни ограничения и препятствия. Шото, забраненото е най-вкусно и отваряме кутията на Пандора.

Та, авторката, да си поддържа добър диалог с детето си, да го обича и да го подкрепя в решенията му. И друго няма.

# 154
  • София
И защо? Ако си възпитан и някой насилник реши, че си го търсиш и реши да ти го даде, или ако директно го разкараш, а той реши, че си търсиш и бой освен другото? Адски грозно изказване, че жертвите на насилие си го търсят!
Аз не говоря за жертвите по принцип, а за конкретното изказаване малко по-горе. Лафили си, танцували, не знам си какво и после защо я задърпал в коридора. Не че е нормална мъжка реакция, ама има и олигофрени, които особено на градус "малко им трябва".
Айде да не разводняваме темата на жената с други случки и разнищването им.

# 155
Абе някои хора, живеят в някакви абсурдни паралелни реалности. Насилници, изнасилвания, тя му се вряла, като да не казвам какво, човека си потърсил близост после, айде веднага го изкараха не знам какъв си. Нито и е забил един в мутрата, нито нищо, както заслужава, защото хем да се търкаш в някой 2 часа, хем да го наричаш дебел и мазен чичак, точно за един добър тупаник си плаче.

# 156
Има една много съществена разлика между 14 годишно момиче и една зряла жена, ако попаднат в описаната ситуация с мъжа, който ги напада в тоалетната на дискотеката. Ако физически най-вероятно и двете няма да могат да се справят, то психически жената е значително по-устойчива и с по-голям опит, което ще ѝ помогне да не се паникьоса (както най-вероятно ще направи 14-годишното), да запази самообладание и да реагира уместно.

# 157
Ами като има психика, да му се слага 2 часа, ще има и психика да се оправя, то едното си върви за ръка с другото.

# 158
Нямам предвид конкретната мацка, а което и да е 14 годишно в дискотека- ще се оплете като пате в калчища.

# 159
И какво му е на случая? В дискотека съм - танцувам, заговарят ме - отговарям. Нито съм се вряла , нито нищо. Откъде ги измислихте тези глупости? Там ли сте били, че да коментирате и слагате етикети?Сигурно всички по дискотеките си танцуват сами и не говорят с хора извън компанията си?

# 160
О, любимите ми - там ли сте били, познавате ли ме, че коментирате, етикети ... като ти гледам възприятията, най-вероятно и не те е погледнал никой, ами си съчиняваш.

И понеже не са ти дискотеките силната част, направо организирай шествие, да ги затворят всичките, тия гадни дискотеки, с някакви развилняли се мъже.

Кръчмите са гадни ясно, сега и дискотеките са гадни, чакам да видя още къде не трябва да се ходи, по високите ви стандарти тук. Които най-вероятно се изчерпват със стоене по анцуг или клин от Лидл на терасата, остъклената, за по-безопасно ...

# 161
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Едно 14 годишно не знае, че предизвиква сексуални мераци, дори не може да си го представи... Ако сваля мъже, то е защото имитира поведение, дали фолкаджийско, дали друго все едно, но е факт
... Не случайно сексуални отношения с непълнолетни са наказуеми. Децата са зрели физически, приличат на жени, имитират разни певици, но в главите са абсолютни деца....те все още само разиграват модели, които са виждали...

Последна редакция: нд, 06 май 2018, 11:52 от Роузи

# 162
Благодаря на всички за съветите и критиките. Днес поговорихме надълго и нашироко. Вече няма драма. Оказало се, че инициаторите били 7-8 деца, а другите щели да ходят, въпреки, че не искали в това заведение. Тя не иска да отиде, каза, че няма да и е приятно, а са се разбрали част от класа, да излязат на другия ден и да отидат, където им е харесва.
П.п. И да, пита ме дали може да отиде едикъде си и мисля, че е нормално.

Направо е успокояващо човек да прочете, че идеята за кръчма с чалга музика не се приема от мнозинството деца.
И да, нормално е едно момиче на 14 да пита майка си дали може да отиде на кръчма/дискотека. И след 22 часа, 14 годишните не трябва да се размотават непридружени навън.

Хубаво е да излезе с част от класа си на следващия ден, така няма да става част от стадото, но и няма да се изолира напълно от всичките си съученици.

# 163
Едно 14 годишно не знае, че предизвиква сексуални мераци, дори не може да си го представи... Ако сваля мъже, то е защото имитира поведение, дали фолкаджийско, дали друго все едно, но е факт
... Не случайно сексуални отношения с непълнолетни са наказуеми. Децата са зрели физически, приличат на жени, имитират разни певици, но в главите са абсолютни деца....те все още само разиграват модели, които са виждали...

Ами, как ще знае, горкото то ... за 14 или за 4 годишно говорим?

# 164
  • София
Тъжно е да го казвам, но ми се струва, че няма да искам да пускам детето си на училище един ден
ри всички малоумници там!ц пълноценна среда. Не всички деца са изтръпняци, с извинение има и хубави и добри деца все още.

Това е и моето мнение, но най-вероятно авторката е в малко градче и няма кой знае какъв избор. Янечек по-горе написа, че за да слушат всички ученици в ПМГ мазна чалга, явно това ПМГ е в някое малко градче, където цялостната среда е такава.

КатиАБВ,
Скрит текст:
бгтатко да си яде ушите. Това е най-божественият глас, изпълнявал Фантома евър! Една от невъзможните ми мечти е да можех да пътувам във времето и да се озова на този концерт, защото надали Таря и Марко отново ще изпълнят наживо Фантома.

Въпрос на гледна точка, предполагам, В музикално (и езиково, навярно) отношение не е най-доброто. Но е много по-въздействащо от много други по-"изчистени".
Впрочем, Бандерас, който изобщо няма оперен глас, е любимият ми Че. Това, което не му достига като глас, изпълва и преизпълва със страст.

Не мога да си представя рокер, който ще изтърпи чалга. А съм познавала доста рокери... Няма "ще-не-ще". Не щем.
Може би това е допустимо за младите, дето пушат наргилета.
Ние сме по-простички - в клубовете танцувахме, не чешехме телефони,,, и имаме отношение към музиката.

Янче, за да си поставен пред дилемата дали да откажеш на близък поради нетърпимост към дадена култура се предполага да имаш близки, които да я изповядват. Силно се надявам детето ми никога да не се сдобива с подобен род "близки".

Роузи, не знам в каква саксия си расла, ама едно нормално развито 14 годишно момиче много добре осъзнава сексуалният интерес, който предизвиква и се учи да го моделира... И ако и в емоционално отношение да не е все още жена, в никой, ама никой случай не е вече дете.

Последна редакция: нд, 06 май 2018, 21:40 от katiABV

Общи условия

Активация на акаунт