Тинейджърски неволи

• 26 224
  • 222
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Вие найстина ли още вярвате в "елитните " гимназии..Като завършила преди 6 години,смея да твърдя ,че такива вече не съществуват.Минавайки покрай френската гимназия по няколко пъти на ден,усещам мирис на марихуана от всяко кътче на двора.Дали детето ще пуши,пие,друса и т.н. за мен зависи от родителите главно,не от училището.Едно чалга парти няма да го накара да пропие.

Не, аз отдавна не вярвам, но ми е мъчно за поредното затрито поколение!

# 136
Учудващо колко много фанатици и истерици има на тема музика. Че и понапълнили темата с някакви умрели клипове, все едно на някой му пука, какви простотии гледате в ю туб. Впечатляващо.

# 137
Още по-впечатляващо за мен беше и, че в една кръчма(градината на рока е Спорко, не произлиза от Поркам) е едва ли не, достойно да се напиеш, все едно на колко години си.
Ценности!:open_mouth:

# 138
Абе пияни свини има, почитатели на всякакви музики. То самия факт, да издигнеш някаква музика в култ, показва някакви сериозни проблеми. И така е с всяко крайно почитание - групи, футболни отбори, политически партии. Как е възможно изобщо, да се вманиачи възрастен човек до такава степен ...

# 139
Казусът с музиката може да се разгледа като метафора.
Какъв е зора на всяка цена да си накъде, където не искаш или да правиш нещо, което не искаш, за да се впишеш в компания, в която така или иначе не си.
В детският център, който дъщеря ми посещава лятото имаше следната случка - момичетата, които са там и през годината (става дума за 5-6г), бяха измислили един ден, че “новите”, които са за лятото трябва да си подстрижат косата в знак на присъединяване и допускане до групата. Явно за някои пишещи тук това си е напълно безвредно, възпитателно и дори наложотелно, за да не е “аутсайдер” детето. Радвам се, че педагозите в групата мислеха по адекватен начин.
На 6г ще е косичката, на 14 ще те завлекат на място, което не ти харесва, на 16 някой батко от добро, за да му се харесаш, ще те принуди да правиш нещо, против волята ти. Но пък нали важното е да си куул 🙈

Последна редакция: сб, 05 май 2018, 16:14 от Love_fairy

# 140
  • София
Според мен детето на авторката е изявило желание да е с класа си, а не че много й се ходи точно на чалга кръчма - това са две коренно различни неща. И ако събирането е непременно в чалга заведение /както в случая/ няма да й стане нищо, ако чуе 2 песни на Азис и 3 на Преслава на фона на купона със съучениците си. Обаче детето хем иска, хем знае, че е вързана на синджир и става само каквото мама каже, за това не е имало нормален разговор, а върос "ще ме пуснеш ли" - демек "искам да отида, ама знам че ти няма да искаш, но все пак да пробвам, може и да се смилиш". Впоследствие /след на мама реакцията/ детето не искало вече, айде моля, моля Stop Stop.
Към katiABV - не се напъвай толкова да постваш просташки чалга песни, т.к. такива има и в рока, със същите простотии, само че такта на мелодията е друг. И да не си помислиш, че съм чалга фен и за това ти го казвам - не, даже не слушам такава музика.

# 141
Според мен детето на авторката е изявило желание да е с класа си, а не че много й се ходи точно на чалга кръчма - това са две коренно различни неща. И ако събирането е непременно в чалга заведение /както в случая/ няма да й стане нищо, ако чуе 2 песни на Азис и 3 на Преслава на фона на купона със съучениците си. Обаче детето хем иска, хем знае, че е вързана на синджир и става само каквото мама каже, за това не е имало нормален разговор, а върос "ще ме пуснеш ли" - демек "искам да отида, ама знам че ти няма да искаш, но все пак да пробвам, може и да се смилиш". Впоследствие /след на мама реакцията/ детето не искало вече, айде моля, моля Stop Stop.
Към katiABV - не се напъвай толкова да постваш просташки чалга песни, т.к. такива има и в рока, със същите простотии, само че такта на мелодията е друг. И да не си помислиш, че съм чалга фен и за това ти го казвам - не, даже не слушам такава музика.
Не четеш ли? Жената вече каза, че проблемът е решен. И същността на темата не беше дали ще се слуша определен тип музика,  а какво се прави в този тип к**венски заведения (майката описа заведението).

# 142
Нощните заведения по принцип са к**венски, каквото и да се слуша там. По тая логика дай никой никъде да не ходи.

# 143
  • София
Не четеш ли? Жената вече каза, че проблемът е решен. И същността на темата не беше дали ще се слуша определен тип музика,  а какво се прави в този тип к**венски заведения (майката описа заведението).
Естествено че проблемът ще е решен вече, щом мама каже "не" значи няма да отиде никъде. Интересно след 3-4г. дали пак мама ще я държи под похлупак, че и такива съм виждала. То голямо чудо, че тинейджъри искали да отпразнуват нещо си, ама било под кръшните звуци на типично балканска музика. Ако детето отиде и край - от следващия ден ще си припява само радка пирадка и подобия  Stop. После аутсайдер била...това ме навява на мисълта, че е имало и много други ситуации, където целия клас или поне по-голямата му част е ходел някъде, но на мама момичето тр. да стой само вкъщи за да й е пред очите. На мен общо взето ми е все тая, ама за детето е лошо, че като стане самостоятелна ще навасква х10.

# 144
Детето трябва да има някакви граници, поставени от родител. До 18г. възраст поне, след това според организацията на домакинството.

Според мен това е темата - да си свери часовника авторката какви са границите, които другите родители поставят.

Не превръщайте темата в поредния принципен спор, в който всеки достига до крайности в защитаването на позицията си. Безмислено е това, всеки родител има някакви граници, които не позволява доброволно детето му да преминава и вероятно няма двама родители, при които границите, които експлицитно или имплицитно поставят, да са абсолютно еднакви.

Сигурен съм, че който и да сподели какво разрешава и какво НЕ разрешава на детето си, ще се намерят хора, които да не одобряват  нещо. Или по-точно всеки ще намери поне нещо за неправилно.

Моята теза е, че границите би трябвало да зависят от конкретното дете и в този смисъл диалогът е много по-важен от какви точно граници е "правилно" да се наложат на едно 15 годишно хлапе. Една и съща стратегия при едно дете може да даде прекрасни резултати, а при друго плачевни. Но дори да не сте съгласни с тази теза, пак е безмислен спорът, а пък за наваксването - не съм срещал такава корелация никъде, пък много ми се е искало да е вярно (най-вече за да оправдая моето безкрайно безотговорно поведение в тийнейджърските години, от което още се срамувам). Но няма доказателство децата, на които им е забранявано повече, да стават като "отвързани" щом навършат 18г. или се видят самички в студентски град....

# 145
Бях на 18, когато в дискотека, момче на 23-24 и два пъти по-тежко от мен,  ме причака на излизане от тоалетната и ме притисна към тъмен ъгъл. Не го познавах, танцувахме на дансинга, той беше до мен и разменихме някакви реплики. Тоалетната беше в коридор извън дискотеката и добре, че бях казала на приятелките си, къде отивам, че да тръгнат да ме търсят. Затова се чудя, дали 14-15-годишно момиче ,може да се предпази,  ако го напъпли 40-годишен , дебел, мазен, пиян чичак.

# 146
Че тя и 40 годишна не може да се предпази, ако я напъпли дебел и мазен чичак ... или лелка. От 15 до 20 тренират сумо ли, какво?

# 147
  • София
Бях на 18, когато в дискотека, момче на 23-24 и два пъти по-тежко от мен,  ме причака на излизане от тоалетната и ме притисна към тъмен ъгъл. Не го познавах, танцувахме на дансинга, той беше до мен и разменихме някакви реплики. Тоалетната беше в коридор извън дискотеката и добре, че бях казала на приятелките си, къде отивам, че да тръгнат да ме търсят. Затова се чудя, дали 14-15-годишно момиче ,може да се предпази,  ако го напъпли 40-годишен , дебел, мазен, пиян чичак.
Сега не знам на колко год. си, но ако сега те причака и задърпа 2-пъти по тежък от теб мъж ще го надвиеш ли? Ще му дръпнеш нещо средно между карате до и таекуондо и накрая зрелищно ще го проснеш на земята ли?
И друго - от поста ти разбирам, че си флиртувала преди това с въпросното момече, демек "търсела си си го" после що те дърпал? Ти да видиш, защо ли?!

# 148
Ама моля ви се, стига глупости - "търсела си го е" - тези изрази трябва да се забранят вече, не сме ли ги надраснали? Никоя жена не си е "търсила" изнасилване и/или опит за такова само говорейки с някого!

# 149
Aftodita, те сигурно и малките дечица си го търсят от разни педофили, щото гледат едно такова сладко и невинно 🙈

Общи условия

Активация на акаунт