Тинейджърски неволи

• 26 187
  • 222
  •   1
Отговори
# 180
  • София

На 14 човек вече няма "приятелчета". Приятелчета има в детската градина.
на 14 има приятели - най-често дългогодишни такива, и най-често оставащи такива доживот.
Ако все още е с "приятелчета"... има нещо сериозно объркано в развитието му. Е, или във възприятията на майката - което е по-добрия вариант на детето - напълно възможно е да гледа мечка, пък да вижда зайче.

# 181
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ако си забелязала, аз не дискутирам, ако пиша нещо, то е защото съм сигурна в твърденията си...

# 182
  • София
Ти си сигурна, че виждаш зайче... но това далеч не означава, че пред теб седи зайче.  Mr. Green

# 183
  • Paris, France
Катя АБВ и Роузи, имам син на 16 и дъщеря на 14г. Небето и земята са момичетата и момчетата на тази възраст.  Виждала съм съученички на дъщеря ми и сина под ръка с големи момчета да се мляскат в трамвая. Съученик на сина с момиче още не съм видяла. Момичетата не искаме пубери я мъже с коли, мотоциклети и терен. Момчетата на тази възраст виждат жена само ако татко, чичо или батко им платят някоя. Във Франция живеем. Дъщеря ми излиза непрекъснато с приятелки по заведения а сина никога. Казва, че предпочита да си спести парите.

# 184
Скрит текст:
Някой гледал ли е филма Хлапета?

Бяхме отишли от класа да го гледаме на кино като бяхме 9ти клас някъде. Точно на възрастта на хлапетата от филма Wink Сигурно се предполагаше да ни сплаши, но си спомням само как обсъждахме мацките и хич не бяхме впечатлени от драматичния завършек.

Любопитно ми е дали в темата пишат и хора, които са били на 15г. след 1990г. Как се забавлявахте с приятелите/съучениците? Бяхте ли на зелено училище или екскурзия с класа? Там как се развиваха нещата? На купон за цяла нощ у някого кога за пръв път отидохте? Simple Smile

15тия си рожден ден съм го запомнил с това, че изпихме 1 бутилка джин в парка. Това като цяло е сред по-кротките ни забавления тогава.

Онзи ден на една детска площадка, на която си играе 2 годишното ми дете група ранни тийнеджъри (9-10г. примерно) се опитваха да се потрошат взаимно с една от тези идиотски люлки, на които не може да се седне, а по-скоро се ляга. От телефон или мобилна колонка дънеше оная непълнолетната курвичка дето е идол на всички тийнейджърки в момента, не мога да се сетя как се казваше, беше с тия малоумните имена от две части, от които нито едното не става за име, нон стоп я въртят по дъ войс, в една от известните ѝ песни пееше нещо от типа да я барат по гъза или подобна върховна селяния - майките на 15 годишни със сигурност ще се сетите. 

Пък сте седнали да морализаторствате за кръчма и дискотека. Нито ще се напият на кръчма (нямат парите за това), нито циганския оркестър е по-лош от дъ войс или силиконовия нео-поп-фолк на Пайнер, който мимикрира "народно" (бих го предпочел 100кратно циганския оркестър пред Памела-Катрийн или както там се казваше, поне е автентична музика), нито ще ги пуснат в дискотеката без лични карти, най-много на детска дискотека да ги пуснат. Най-големият риск е да не е взел някой отворко дизайнерски хапченца, които смесени с алкохола да пратят някое дете в токсикологията. Ама пак ще кажа - 90те тия неща ги правихме посред бял ден по парковете. Пък храстите и кенефите по кафетата край училищата бяха ложето на загубената девственост. Дълбоко се съмнявам днес нравите да са станали по-пуритански...

Нелепо е, когато има такава гигантска пропаст между желанията на родителите и реалността, в която живеем. Запишете детето в американския колеж, италианския лицей, католическия пансион или някакво подобно дето ходят с униформички и няма да се налага да се занимавате с кръчми и дискотеки. Иначе не бих се учудил да попаднете на мястото на майката на един съученик, която ревеше пред рпу-то, докато го чакахме да излезе от детска педагогическа стая и ни обясняваше какво добро момче бил и как обичал животните.... Най-важното за дете на 15 е родителят да говори на неговия език и да е наясно с живота му и опитите му да се впише в кретеничната ни пошла реалност. Спре ли този диалог - ще си мечтаете за кръчмата и дискотеката.

Да, май на това се казва да "повърнеш" злоба! Гадна работа!
[/quote]

# 185
  • София

Не съм гледала филма и не знам коя е куклата, дето й бъзикат задника, но иначе спомените ми (била съм на тази възраст през 80-те) са напълно сходни. А разказът е носталгичен, с леки романтични нотки и тук-там закачки, не злобен. Не знам какво изобщо злобно намери.

# 186
Катя АБВ и Роузи, имам син на 16 и дъщеря на 14г. Небето и земята са момичетата и момчетата на тази възраст.  Виждала съм съученички на дъщеря ми и сина под ръка с големи момчета да се мляскат в трамвая. Съученик на сина с момиче още не съм видяла. Момичетата не искаме пубери я мъже с коли, мотоциклети и терен. Момчетата на тази възраст виждат жена само ако татко, чичо или батко им платят някоя. Във Франция живеем. Дъщеря ми излиза непрекъснато с приятелки по заведения а сина никога. Казва, че предпочита да си спести парите.
Синът ми, като беше на 16, казваше, че неговите наборки не харесвали момчета на тяхната възраст и ходели с 12-окласници. И с горчивина ме питаше: "Аз с петокласнички ли да ходя?!"

# 187
Мога да се поставя на мястото на момичето и мисля, че най-добре да не ходи на този празненство с класа си. Наистина нещо, което ме натъжава, е тяхното мнение за това дали тя да отиде или не. За мен лично е по-притеснително как евентуално ще се отнасят с нея, ако отиде. На 15 е рано да се ходи по такива кръчми и то след 8-9 часа.

# 188
Кога е времето за "кръчма" , за клуб, дискотека, мач....? Между 0-7години??!(защото такива примери, бол..., а после децата изчезват)
Сериозно питам?
И кое пречи?

# 189
  • София

Не знам какво пречи. Познавам доста деца, ходили на всякакви подобни места във възрастта 0-7 - слава Богу, напълно добре са си, скоро като нищо ще си имат свои (образно казано, де, захванали са се сериозно да работят и никак, ама никак не бързат да се задомяват - но... предполагам, и това ще стане). И досега си ходят и на кръчми, и на концерти... само дето вече съобразяват какви задължения ще имат на следващия ден.
Не мисля, че има изобщо някое дете, което да е посещавало някога само кръчма в кърмаческа възраст, ама наистина.  smile3534

# 190
Напълно съгласна!
За после питах....тези къдедето водат 3годишното някъде(защото няма кой да го гледа)и когато то отиде само ,въъйй"
Не му е там мястото, има време, ще порасне, колко е опасно...

# 191
  • София

Ми не, точно тези деца - понеже са деца на мои приятели и съученици - всъщност доста от рано си тръгнаха и те по купони и кръчми - и доста отговорно подходиха към въпроса - като се замисля, доста подобно на нас (предното поколение), гледано по сходен начин - да речем, без чалга и без тръшкане, та...

Но, честно, не бих допуснала детето ми да се смеси с чалга-"културата", хеле пък на крехката възраст от 15. Щото да, тя носи със себе си "ценности", от които наистина ме е страх - и напълно оправдано.

# 192
Моето ходи където иска, някои от интересите и са, даже, твърде екстремни
Някъде по пътя пораснахме и двете....
Аз другите се опитвам да провокирам, тези които от страх и несигурност не позволявят на децата си да пораснат

# 193
А, в кръчмата с цигански оркестър какво израстване пада...

# 194
Хайде, пак...музиката, кръчмата...
Само в това е ли е проблема?!
На планина- лавина може да падне, в парка- дъжд да завали, в пицарията-алергия към глутен....

Общи условия

Активация на акаунт