В момента чета... 58

• 87 634
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Не можах да се преборя с "Малкият приятел" , оставям я за по-нататък.
Започнах "Оставих те да си отидеш" на Клеър Макинтош. Засега ми харесва, но нямам много време за четене, да не кажа съвсем.

Прочетох втората. Доста обрати има в нея и екшън.  Хареса ми , но някак си остана  с отворен край. Или пък поне не такъв , какъвто очаквах. Сподели мнение когато я прочетеш.

Книгата ми хареса много! Стилът на писане е лек, лесно се чете, няма нищо излишно. Наистина имаше много обрати, но нито за миг не изгубих нишката.В един момент тръгна като лавина и не можех да спра, докато не я прочетох. Краят

Скрит текст:
и за мен си остана отворен,
чак съжалих, че прочетох епилога.  Остана ми надеждата, че й се е привидял надписа в пясъка. Ама знам ли какво е искал да каже автора Joy

# 166
  • София
Аз продължавам с третата от трилогия Бастан на Долорес Редондо - "Дар за бурята". Много е добра, както и предишните. Изключително приятно съм изненадана от насладата, която ми носи. Определено трилогията ще влезе в номинациите ми за годината.
"Оставих те да си отидеш" я четох преди 2-3 месеца. Наистина много обрати имаше.  Ще прочета и другата книга на авторката.

# 167
  • Belgium
Аз прочетох "Междуетажие", разказите на Кортасар. Много, много ми харесаха. Прекрасно пише този човек и толкова оригинално Blue Heart Къде съм бляла до сега, че нищо не съм чела от него, идея си нямам.

Продължавам с новата книга на Салман Рушди. Междувременно си взех от Панаира "Астрофизика за заети хора", която я бях запланувала за покупка още от Коледния Панаир и моментално я започнах. Чудна е засега Simple Smile

# 168
О, и аз го заглеждам Кортасар от известно време, но все захващам нещо друго. Но го имам предвид.

# 169
  • Belgium
О, и аз го заглеждам Кортасар от известно време, но все захващам нещо друго. Но го имам предвид.

Аз бях точно по същия начин. Добре, че един приятел, на чийто литературен вкус за книги имам голямо доверие, буквално ми набута "Междуетажие" в ръцете и през няколко дни ме подпитваше деликатно дали съм я почнала Grinning

За мен Кортасар е майстор на късия разказ, вътре има доста разкази от по една страничка и са прекрасни. Също много ми харесва хумора и чувството му за ирония. Обърни му внимание непременно.

# 170
Приключих "Чистота" - Джонатан Франзен. "Поправките" и "Свобода" са ми много на сърце, но - вероятно защото все още въздействието ѝ е много силно - "Чистота" ми хареса най-много.

# 171
Много се радвам, че ти хареса "Чистота". На мен това ми беше първа среща с Франзен и ме зариби да прочета и другите му две книги. "Поправките" отлежава засега, но и на нея ще ѝ дойде редът.
Лу, и на мен не ми оставаше време за четене, 100 неща ми бяха на главата, но част от товара се смъкна от плещите ми и спокойно мога да дам газ на четенето. След разглеждане на библиотеката, моят PocketBook ми "избра" една антология на ужаса, наречена "Желязната девственица" и мисля да ѝ обърна внимание. Май няма автор, на когото да съм чела нещо, за пръв път ще ми е,  дано ми допадне.

# 172
Прочетох "Хала" на Нейтън Хил. Страшно много ми хареса, почти 600 страници без нито в един момент да ми доскучее. Това рядко се случва.

Интересна история, чудесно изградени образи. Дори уж второстепенните герои бяха ярки и запомнящи се.

Много съм доволна от книгата. И се чудя на изд.Хермес защо по никакъв начин не я промотират. Или пък аз съм пропуснала.

Сега съм в компанията на Емеренц от "Вратата" на Магда Сабо. Прекрасна е и тази книга. Името на героинята много ми допада, а още не мога да си обясня ясно причините.
Опасявах се стилът да не е прекалено претенциозен, но се чете леко, без да е лековата.

# 173
Започнах шестият случай на инспектор Сейер "Черни секунди".
Книгите на Карин Фосум с инспектор Сейер на БГ колко са подред? Има ли още случаи или шестият е последен?

# 174
Общо шест са книгите с инспектор Конрад Сейер на български език. Нямам престава обаче кога възнамеряват издателство ЕМАС да издават другите книги от поредицата.

# 175
Балкай, благодаря!
Хмммм и с какво да продължа от сега се чудя.......

# 176
  • Перник
Здравейте,
И аз съм изпаднала в "книжна" дупка-нищо не ми е интересно, каквото и да почна. Последно се опитах със "Зелената къща" на Льоса, но не ме заинтересува никак. Утре ще взема нещо ново от библиотеката, пък ще видим...

# 177
  • USA, Steak State
Започнах тази

# 178
  • София
Започнах шестият случай на инспектор Сейер "Черни секунди".
Книгите на Карин Фосум с инспектор Сейер на БГ колко са подред? Има ли още случаи или шестият е последен?
Само 6 са преведени на български, а са 12. Седмата е излязла през 2004, а последната 12-та през 2014. Не знам дали се планира продължаването на поредицата на български, май ще е поредната недовършена за съжаление.

# 179
  • София
Онзи ден на панаира от Емас казаха, че вървят преводите на нови романи на Несбьо, на Самюел Мьорк, на Ане Холт (продължението на "Мъждене"), но за Карин Фосум не помня дали споменаха нещо.

Общи условия

Активация на акаунт