Дневникът - тема 92 - Да отслабнем всички заедно!

• 93 653
  • 707
  •   1
Отговори
# 480
Йогата е за всички, освен за религиозни фанатици от всякакъв вид. И не е необходимо да се правят всички асани, само тези, които не са противопоказни са достатъчни.

Що се касае православието, аз се придържам към виждането на Христо Ботев. Не съм и православна, в интерес на истината.
Не всички клонове на християнството са против йогата. Това, че някой поп има против не ме стряска изобщо. Не признавам никой духовен авторитет, слушам здравия разум.

И в двете течения- йога и християнство има сектантски субкултури, които меко казано ме отвращават. Практикувам от 20  години и съм влизала в полемики с представители и на двата лагера. Много екстремисти са напълзяли по света....И всеки се има за последна инстанция, все егоманиаци търсещи доверчиви овчици готови да ги слушат.

В християнството, ако трябва да опростя максимално, има 2 главни лагера. Едните поддържат тезата че си спасен чрез вяра и нищо зло не може да те докосне. (Веднъж спасен- винаги спасен.)
Практикувай си йога, спасен си и точка. (Евангелие от Йоана глава 10, повечето писма на Св. Павел, Послание към Евреите, и още, и още, и още....)

Другият лагер обаче твърди друго.  Откъде са го взели, не знам. В Библията го няма. Номера е да държиш овчицата изплашена до смърт, за да слуша.  Mr. Green

Сега нямам време, и недва ли ви интересува, но твърдението, че "бесовете" може да те докопат... е смешно и абсурдно. Ако някой все пак се интересува- погледнете съкращението T.U.L.I.P. За Калвин става дума. Спасението е съкратено в 5 изречения.
https://www.calvinistcorner.com/tulip.htm

Сериозни пранаяма сесии могат да влошат състоянието на хора с психични отклонения. Наистина са противопоказни за страдащи от тежки психологични разстройства. Но те едва ли биха искали да се занимават с това.

Съгласна съм, че много лабилни хора залитат и към двата лагера, но това едва ли е сериозен довод да не правиш 30мин. домашна йога за кръста.

# 481
ааа сакън, моля ти се, смея ли да противореча на БП - никога, все пак още не съм станала продавч на мартенички (но като се замисля и това съм работила)

Кайсия, изуми ме с тези 2 часа спорт, какво правиш, бе жена Grinning аз до 30-60 минути най-много докарвам и то 60 минути с 80 ДО. Браво!

# 482
  • Бургас
Заинтригувахте ме с тази йога. Много съм далеч от нея, чувала съм само думички като асани, ащанга и май някои други, които нямам и идея какво означават. Но ще съм ви благодарна, ако ми препоръчате нещо за сутрешно кратко разтягане за начинаещи, струва ми се чудесна идея за начало на деня.
Аз съм християнка, вярвам че има някой някъде, но в църкви, попове и други подобни не вярвам. Толерантна съм към всички религии и убеждения, стига да не са крайни и опасни за нечие здраве. В духове, бесове, прозрения свише, видения и т.н. не вярвам и са ми по-скоро смешни и безумни. Всеки си има право на собствен избор, стига да не го налага на останалите.

# 483
  • тук и там
Кайсия, изуми ме с тези 2 часа спорт, какво правиш, бе жена Grinning аз до 30-60 минути най-много докарвам и то 60 минути с 80 ДО. Браво!
Е,то това е със загряванети и разтягането.Пък и аз съм бавна и тежка,така че времето не го гледай. Mr. GreenСамо докато се наведа и някой друг вече ще е направил 20 лицеви опори за същото време.

# 484
 Deziderata , ти направо затвори дебата! Адмирации Flowers Hibiscus
Точно това мисля да продължа да правя - 35 минутки сутрешно разгряване, с асани, които отговарят на моя темперамент и физика. Пък омкането, философиите, религиите ще оставя на учените и тези, които се интересуват от тази тематика.

# 485
  • Козлодуй
Аз не правя йога, защото е необходимо задържане на позите, а аз обичам като се разтягам по-малко да задържам иначе губя време Simple Smile Т. е. имам стречинг които заимства малко от йогата но не е йога, нямам търпение за това, но се възхищавам на хората които я правят смятам ги за изключително спокойни което е противоположно на моето Simple Smile

# 486
Здравейте момичета,едва от около 2 месеца спазвам НВ режим.Сега съм във втората част на 24-те дена.При мен режима работи много добре.От края на миналият месец спазвам и лунната диета.Тя обаче не е нова за мен.Изобщо аз отскоро започнах със свалянето на обикилки и килограми.Сега обаче имам нужда от съвет.Дисциплиниран човек съм,но като видя плодове и ми пада пердето.И сега трудно се удържам.Въпроса ми е:Мога ли след като приключа с НВ да ям спокойно повече плодове,млечни и салати?Като аз не искам килограмите да се връщат,а дори  ми трябват още няколко надолу.Моля за съвет,най-вече в часта с плодовете?
Хубав ден от мен!

# 487
Здравей, Трънче и добре дошла.
Можеш ли да споделиш малко повече за себе си? Килограми, ръст, години, цели и прироритети?
Има много различни версии на НВ, в някои от тях плодовете и  въглехидратите не са напълно изключени. Тази сутрин отново реших да си прегледам книжката "никога повече гладни" на д-р. Дейвид Лудуиг, в която има описани интересни неща. Неговата не е точно НВ, първа фаза е 50% мазнини,  25%протеини и 25% въглехидрати - 2 седмици. Втора фаза е 40% мазнини, 35% вх и 25% протеини - седмици или месец зависи от желаното тегло. Трета фаза е 40% вх, 40% мазнини 25% протеини. Дори в първата фаза на 50% мазнини има заложени плодове - обикновено берита.

Наистина, за да ти дадем някакъв отговор относно плодовете е нужна повече информация за онова, към което се стремиш. Като цяло аз съм страшен фен на плодовете и зеленчуците и съм противник на изключването им от менюто. Но идва момент, в който човек е готов да направи жертва и компромис с принципите си, за да постигне онова, което много силно иска. За това е нужно да знаем горе долу къде си ти по този път, за да бъдат мненията ни относително адекватни към целите ти.

Имам предвид, че за мен идеята за отслабване с хранене, което да ти е "до живот", в момента е много утопична. В темата имаме такива примери, в лицето на Амур, която наистна се наслаждава на избора си и постига много хубави резултати. Въпоросът е, че тя наистина е избрала един начин и е в хармония с храненето и принципите си.
Аз например, нямам това вътрешно усещане и не мога и да го изградя с онова, което съм избрала, като начин за сваляне. За мен това е временен, ударен период на отслабване, който в никакъв случай не бих могла да приема за хранене в дългосрочен аспект, понеже ме лишава от много любими ми неща, основно - плодове и зеленчуци. Избрала съм режим или компилация от режими, които залагат на ударни фази, стабилизиране на сваленото и бавно добавяне на останалите, изключвани до сега храни, до постигане на балансирано хранене, което може да се превръне в хранителна култура и план за цял живот.
Та ти къде си в тези схеми? Сваляне, балансиране или ?

Последна редакция: чт, 24 май 2018, 09:07 от Госпожица Дух

# 488
Благодаря ти,Госпожице Дух!Целта ми е по--скоро балансиране.Склонна съм да трупам около кръста,а имам сърдечно заболяване.Ето там трябва да сваля непременно!И разбира се точно там ми е най-трудно.Останалото пиша на лични.

# 489
  • Бургас
Аз съм на НВ ВМХ вече повече от година. Плодовете и зеленчуците са ми част от режима, като съобразявам общия прием на въглехидрати за деня с тях. Смятам това да е моят начин на хранене в дългосрочен план, ударното сваляне с краткосрочни диети не е за мен. На мен в момента плодовете не ми пречат на отслабването, дори напротив, и то при положение, че боря последните и най-трудни за сваляне килограми.  Смятам, че изключването на плодове или зеленчуци не е полезно за никого. Моят съвет е да се следиш кое как ти действа, ако примерно динята ти спира отслабването (често се случва), тогава ограничаваш количествата, но ако ягодите са ти ок, си ги включваш в менюто.
Може би тук трябва да уточня, че на мен зеленчуците са ми гарнитура (не салата), а плодовете са ми десерт, не ми заместват хранене, така че количествата не са големи.
Сутринта не можах да повярвам, кантарът отчете 55,700 Simple Smile. Надявах се да видя 55 и нещо не по-рано от другата седмица.
Храната вчера:
Обяд -омлет с чедър, домат и краставица, 4 маслини, шепа череши за десерт
Вечеря: пилешки дробчета с лук, домат, краставица, 3 маслини и една чиния череши за десерт.

# 490
Трънче, предвид информацията, която ми сподели на лично съобщение, според мен съветите на Таня са много адекватни. Килограмите и ръста ти позволяват включването на малко плодове, когато ти се хапват, ако са съобразени с дневния прием на ВХ. Как точно изчисляваш колко вх приемаш - по коя формула? Общо количесто калории? Макронутриенти или?
Според мен щом си минала периода на ударно сваляне и сега желаеш да продължиш по-балансирано с по-бавни темпове, но на долу, плодовете са много подходяща храна, особено ягоди, боровинки, малини и къпини. Много често добавяне на хубави въглехидрати подпомага свалянето, не на последно място и заради фибрите в тях.

Колкото до трупането в кръста и корема, според мен там помагат тренировки. Но правилните тренировки. Тренирах години наред кикбокс и смея да кажа, че сега +10 кг от онзи период + 7 години, коремът и кръста ми са значително по-прибрани, от колкото тогава.

# 491
Благодаря!

# 492
  • София
Да споделя , че за 2 дни хранене в кутииките на Аутъм успях да изчистя част от двата килограма , които бях качила последната седмица.Остават още 800 гр и пак ще съм в изходна позиция.Явно този метод работи.

# 493
Добро утро, момичета.
За днес съм си приготвила малко свинско бон филе на скара и уникааални череши. Това за работа, а за вечеря ще го мисля после.
Взех да се уливам със сирената вечер и от два дни се чувствам доста подута Expressionless За следващата седмица ще гледам да си ги забраня!

# 494
подготвям се и аз Дюкан от вторник, но ега съм на село и ям и череши и ягоди, в понеделник водица и после яйца, пили и трици
чуднички стават триците с домашно мляко и ягодки Mr. Green
телешки кюфтенца ще обядваме след малко

Тиси, ще ти дърпам ушите, щеше да се наядеш и с един чийзбургер без картофки ( това е да не спамя темата с картинки)

Общи условия

Активация на акаунт