Дневникът - тема 92 - Да отслабнем всички заедно!

• 93 751
  • 707
  •   1
Отговори
# 240
От коя диета се заздравяват ноктите?

# 241
LCHF - low carb, higth fat
Така се казва на английски, ние тук сме на ВМ-НВД

# 242
Просто режим на Атанас Узунов няма, това че господин Узунов е използвал Високомазнинна-Нисковъглехидратна диета/режим, за да се справи с неговите килограми, не означава че е негов режимът. Последните години режимът нашумя в България, инъче се практикува особено в САЩ, от доста време. Поправете ме, ако греша -Low crab diet ли е режимът по света?
Нищо лично, но Атанас Узунов не е измислил режимът, само го е приложил.
Не се сърдете, с най-добри чувства го казвам.
Аз никъде не съм писала че той го е измислил , а че по този метод , режим, диета ( изберете дума, която ви харесва ) майка ми е свалила килограми много бързо .
Не се сърдя и няма как да се сърдя на непознат събеседник , просто се замислих какво ли толкоз смешно казах.Все пак съм доволна ,че освежих нечии ден в сивото ежедневие  Laughing

# 243
А сега кажете и кой е Атанас Узунов, че не ми се рови в гугъл Yum

Аз така свикнах да закусвам, че вече сутрин задължително съм гладна. И задължително закусвам с плод. Понякога си добавям мляко към кафето, но основната ми закуска е плод. Ето сега съм хапнала 3 ябълки, обяда ще ми бъде овесени ядки с вода. Вечерята още не съм я измислила, но най-вероятно грах с картофи.

Кайсия, този глад, който изпитваш ми се вижда странен. Не можеш ли някак си да си наложиш волята и вечер да хапваш по-малко храна?

# 244
Аз въпреки че не съм станала особена фиданка , даже изобщо , но вече втора сутрин се усещам да се чувствам супер в дрехите си. Да не се притеснявам къде какво изпъква. Просто ми е добре и съм по-стегната. Това без огледало, по собствено усещане ходейки по улицата. Сега работя още по иъправяне на раменете, че ходя още напрегнато с гърбица горе и забит надолу поглед. Това като не се усетя. И също разбира се по коремната област и талията, които са много по-добре, но ... без тениска и като седна или се наведа се вижда над колана какво не трябва да го има .
Снощи не вечерях , хапнах малко към 5 но не вечеря а малко царевични пръчици. една шепа и после през нощта се събудих гладна . Та между 3 и 4 чдох една праскова и май беше ок защото после си заспах.

# 245
А сега кажете и кой е Атанас Узунов, че не ми се рови в гугъл Yum
https://www.24chasa.bg/zdrave/article/6556765
има в гугъл много друга информация има и група във ФБ

# 246
Благодаря svetlinar. Човекът е стигнал до истините, които всеки целящ здравословно хранене знае. Важното е също така да не се стига до крайности и отричане на всичко, което не е "здравословно".

# 247
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
За да работи цикълът на Кребс е необходим прием на въглехидрати...

Примерно цитрулинът, който се съдържа в динята, тиквата...
https://www.bb-team.org/articles/3880_citrulin-malat

за тиквата от тук https://www.bb-team.org/articles/3595_tikva

" Здравословни ползи
Добър източник на минералите калий и фосфор, което превръща тиквата в подходяща храна при бъбречни и сърдечно-съдови заболявания. Освен това не липсват и калций, магнезий, желязо, мед и кобалт.
Високо съдържание на витамин С (около 15 мг в 100 гр продукт), както и на каротин, особено в мускатните тикви. А колкото по-ярко оцветена в жълто или оранжево е месестата част на тиквата, толкова по-високо е съдържанието на полезния витамин.
Съдържанието на целулоза (около 1 гр) повлиява благоприятно лечението на болестите на стомашно-чревния тракт.
Тиквата намира приложение в диетичното хранене със своето леко слабително действие, но тя е и мощен диуретик. Богата е на пектин, които спомага за изчистването на дебелото черво и за намаляване на нивото на холестерола. Повлиява благоприятно атеросклерозата.
В състава й се откриват витамините В1, В2 и РР.
Препоръчва се и при заболявания на черния дроб и жлъчката.
Ниската й калоричност я превръща в добра алтернатива за хората с наднормено тегло и за диабетици.
Изключително полезни са и семките на тиквата. Те са богати на масла, белтъчни и смолисти вещества. Важно е обаче при консумация да се избегне прекомерното им осоляване. Тиквени семки могат да бъдат открити в състава на: мюсли, хляб и др. Полезни са за страдащите от хронични чернодробни възпаления, гастрит, колит, анемия, хипертония и остеопороза."

Лизин пък има в ябълките
http://www.puls.bg/health/food/news_2250.html

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 13:13 от Роузи

# 248
Просто поясних за режима, понеже в интернет пространството има дебати негов ли е или не този режим. Свалят се килограми и аз имам примери пред себе си с реални резултати.

Просто режим на Атанас Узунов няма, това че господин Узунов е използвал Високомазнинна-Нисковъглехидратна диета/режим, за да се справи с неговите килограми, не означава че е негов режимът. Последните години режимът нашумя в България, инъче се практикува особено в САЩ, от доста време. Поправете ме, ако греша -Low crab diet ли е режимът по света?
Аз никъде не съм писала че той го е измислил , а че по този метод , режим, диета ( изберете дума, която ви харесва ) майка ми е свалила килограми много бързо .
Не се сърдя и няма как да се сърдя на непознат събеседник , просто се замислих какво ли толкоз смешно казах.Все пак съм доволна ,че освежих нечии ден в сивото ежедневие  Laughing

# 249
Недейте да спорите чий е режимът и дали Атанас Узунов го е измислил пръв.
То и диетата на Ваня Червенкова не е нейна, а е най-обикновена монодиета, но е придобила публичност именно като диетата на Ваня Червенкова YumYum

# 250
нищо не разбирам от диети , защото бях толкова слаба , че имах желание да напълнея ...
просто сега съм качила от зимата 5-6 кила,защото всяка вечер похапвах по 2,3 шоколада пред телевизора (Embarassed много обичам) и искам да сваля та за това влязох и в темата с цел да чета,а не да пиша,но не ми се понрави нечия ирония.
аз не разбирам какво е написала  Роузи та отивам да питам чичко гугълчо , че тук вероятно постовете ми ще се вземат за спам.
Хубав ден !

# 251
Добро утро от човека със сивото ежедневие.  Joy Joy Joy
Bandiera rossa, и аз се чувствам по същия начин. Удовлетворението от това, че не ми е тежко, че ми е леко, че правя полезни неща за себе си, за здравето си и всичко това ми се възвръща, е огромно.  Blush
Блеки, приятелката ти за колко време го е постигнала този резултат със Страхил?
NoMe, ти още ли си на 90 ДД?

Не помня кой питаше дали може да се разменях храненията при Страхил- не мисля. Поне моят режим си има стриктно разпределени хранения кога какво.  Peace

Просто режим на Атанас Узунов няма, това че господин Узунов е използвал Високомазнинна-Нисковъглехидратна диета/режим, за да се справи с неговите килограми, не означава че е негов режимът.

Peace

Дори Милко Георгиев, пионерът на този вид хранене не се закичи с "режим" с неговото име. Въпрос на Его.  Peace

NoMe, това е новото ГУРУ във високомазнинното хранене, но въвел собствени правила- никаква закуска и строго ограничаване на почти всякакви въглехидрати, като думата "тиква" е най- лошата дума на света, камо ли въпрос може ли да се хапва понякога.  Whistling  В групата му всеки с различно мнение бива изтриван, а админи са нарочвани за по- черни и от дявола, защото си позволяват да остояват позиции, дори имаше и някакъв скандал, свързан със събиране събиране на парични средства. Това във ФБ група за хранене.  Laughing В темата за ВМ- НВХ в подфорума пишат бивши админи и членове на групата и споделят.

ПП. Въобще нямам и не съм имала намерение да споря, нито пък ще го правя.  Wink

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 10:54 от Анонимен

# 252
TuЛи мен ме е страх ако имам голямо напрежение и ангажименти няколко дена да не се върне лесно и бързо предното състояние. Страх ме е да не тръгна пак в обратна посока и как да обърна ако стане. Не е лесно.

# 253
Банидиера, това е най- трудната част, задържането. Но пък е част от процеса.

Все забравям да кажа на Таня, че много ми харесва идеята й за мазане на ноктите с кокосово масло. В момента по изключение съм без лак и отивам да се мацна.  Blush

# 254

NoMe, това е новото ГУРУ във високомазнинното хранене, но въвел собствени правила- никаква закуска и строго ограничаване на почти всякакви въглехидрати, като думата "тиква" е най- лошата дума на света, камо ли въпрос може ли да се хапва понякога.  Whistling  В групата му всеки с различно мнение бива изтриван, а админи са нарочвани за по- черни и от дявола, защото си позволяват да остояват позиции, дори имаше и някакъв скандал, свързан със събиране събиране на парични средства. Това във ФБ група за хранене.  Laughing В темата за ВМ- НВХ в подфорума пишат бивши админи и членове на групата и споделят.

ПП. Въобще нямам и не съм имала намерение да споря, нито пък ще го правя.  Wink

Аз също!
Сега обаче ви разбрах ... не сте привърженик на тази диета,този режим,този човек,а аз не знаейки това без да искам ви настъпих по мазола .
МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ . bouquet

Общи условия

Активация на акаунт