Дневникът - тема 92 - Да отслабнем всички заедно!

• 93 769
  • 707
  •   1
Отговори
# 270
нищо не разбирам от диети , защото бях толкова слаба , че имах желание да напълнея ...
просто сега съм качила от зимата 5-6 кила,защото всяка вечер похапвах по 2,3 шоколада пред телевизора (Embarassed много обичам) и искам да сваля та за това влязох и в темата с цел да чета,а не да пиша,
хахаха YumYum  е сега разбуни кошера. Истинска завист ме обзема от тези шоколади. Има хора, които си броят парченцата позволен шоколад, а ти си хапваш 2,3.
Пиши си спокойно в темата, тук сме различни и всеки си има неговата истина за диети, режими и най-различни неща. Хубавото е, че има толерантност и няма кавги. Поне не често YumYumYum

smile3525 аз много не мога да бъда полезна с мнение относно диетите ,че като ми се дояде нещо и събера слюнка и направо имам чувство че ще припадна ако не го хапна,за това и рязко качих и то не 1,2 кила  Embarassed , но сега искам да ги сваля и ще се опитам да се огранича значително или както казва една реклама "шоколада само се мирише"
От неделя вечерта съм само на вода + 1 чай без захар и 2 кила дадоха фира , но сега едвам издържам вече и ще хапна за обяд една салата "Цезар".
Bandiera rossa , цитираш ме ,цитирам те
Скрит текст:
Нищо лично,но ти започна да се заяждаш първа ей така ,даже умря от смях ... едва ли не колко съм невежа за режима НА Атанас Узунов та даже спомена и майка ми. Моля те !
Относно  мазола ,метафора е както каруцата ти
тази бързина при мен обърна каруцата.

Всичко добро !

# 271
Скрит текст:

NoMe, това е новото ГУРУ във високомазнинното хранене, но въвел собствени правила- никаква закуска и строго ограничаване на почти всякакви въглехидрати, като думата "тиква" е най- лошата дума на света, камо ли въпрос може ли да се хапва понякога.  Whistling  В групата му всеки с различно мнение бива изтриван, а админи са нарочвани за по- черни и от дявола, защото си позволяват да остояват позиции, дори имаше и някакъв скандал, свързан със събиране събиране на парични средства. Това във ФБ група за хранене.  Laughing В темата за ВМ- НВХ в подфорума пишат бивши админи и членове на групата и споделят.

ПП. Въобще нямам и не съм имала намерение да споря, нито пък ще го правя.  Wink

Аз също!
Сега обаче ви разбрах
... не сте привърженик на тази диета,този режим,
Скрит текст:
този човек,а аз не знаейки това без да искам ви настъпих по мазола .
МОЛЯ ДА МЕ ИЗВИНИТЕ . bouquet
Тя може да не е, но аз съм.И то голям привърженик....   Smile
Скрит текст:
С ВМ Хранене олекнах с над (вече) 30 кг.Оправих кръвно, инсулин, абе, здравето ми е на 6.
Няма глад, няма броене, няма следене, ядеш до засищане вкусни храни и слабееш.А най-хубавото е, че задържането не е никакъв проблем."Магията" на това хранене е, че давайки на тялото нормална, естествена и хубава храна, то самО си поддържа и апетит, и ситост, и здраве, и кг....не е нужно човек да прави нищо насила или против волята си.
Всеки, който не ме е виждал последните месеци/години и зяпне шокирано срещу мен с въпроса "Ама как успя?" и чуе "Ами, със сланинка...   Smiley  !" , мисли, че се бъзикам или го лъжа.
Ама, няма лъжа, няма измама, в "сланинката" е истината.
Имам една приятелка, чийто брат така си мислеше, че го лъжа....на 49 години, почти 130 кг, опитал в последните 5-6 години всяка една диета, която е чул/прочел или пък доктор му е казал.Без почти никакъв успех.Та, когато приятелката ми ни запозна с идеята да го "отслабна" по моя начин, и той не повярва.Не вярваше, че може да яде любимите си пържолки, печени месца, майонеза и сметана и да слабее.Дори май малко ми се обиди първия път....доктора го наплашил, че е на прага на диабета, че ще пие хапчетата за кръвно и холестерол до живот, пък аз го бъзикам и не го взимам насериозно.Е, все пак реши да се възползва от "майтапа" ми.И от декември до сега, е надолу с почти 20 кг, снижени показатели, вече не е на прага на диабета.....
Та така, сори за дългото излияние...ама съм супер доволна, когато виждам как хора подобряват вида и здравето си и се чувстват страхотно.

# 272
svetlinar аз отговорих на съвсем друго мнение.

# 273
Но пък здраво наплашена. Simple Smile)))

И аз съм така.
Спомням си WASP едно време беше писала в темата за НВ ВМХ, че асоциира тутманика с диабет, картофите с ИР и така нататък /по спомен цитирам/. Много силно ми се наби това вейно сравнение в главата тогава. Стори ми се прекалено крайно. Но сега се усещам, че и аз до голяма степен тръгвам по този път. А чак такова вманиачаване и изпадане в крайности /когато не става въпрос за здравословен проблем/ за мен не е ок и се опитвам някак да се противопоставям сама на себе си.

Бандиера, аз също все се успокоявах, затварях си очите, намирах си оправдания.  #Cussing out
WASP май е с ИР (чела съм да я споменават в тяхната тема), така че за нея има резон. За здрави хора действително е крайно, но и за нас важи гликемичният индекс и шоколад Милка (или адресна регистрация до магазин на Линдт Stuck Out Tongue Winking Eye) трябва да са ни off-limits, няма как.

# 274
Това, че в момента човек няма здравословен проблем, за съжаление не означава, че няма да се разболее, ако продължава с тутманиците и картофите....
Всеки е бил здрав.До един момент.А кога ще дойде този "момент" при всеки, зависи от много неща....

# 275
Съгласна,  Amour* , така е.  Peace
Но просто понякога се плаша от ярките асоциации, които тези думи извикват в съснанието ми. Ще ми уморят надбъбречната жлеза от толкова много стрес, пък после- още по- големи проблеми.  Laughing

# 276
  • Козлодуй
svetlinar, добре дошла и от мен в темата тук много хора харесват високомазниния режим Simple Smile Аз лично както казва z-чето харесвам по-протеинов режим на хранене защото когато вдигна много мазнините започвам да пълнея, иначе си хапвам и салати и зехтин екстра вържин, но изобщо не харесвам сладки неща дори и плодове Simple Smile Вярно наскоро бях на гости на свекърва ми и за да не откажа изядох малко парче баница и веднага качих един килограм, който вече се предава Simple Smile Задържам килограмите като един ден в седмицата карам на протеин т.е. хапвам на обяд печена риба с чай, а на вечеря телешко варено с айрян Simple Smile Обичам темата защото всеки ден научавам нещо ново Simple Smile

# 277
То защото пък е гаранция, че, ако ядеш само месо и яйца, ще си здрав и от нищо няма да се разболееш. Ще поживеем и ще видим в дългосрочен план този така модерен сега режим къде ще ни удари. Старата школа например твърдеше, че ежедневната консумация на месо води до деменция. Подчертавам - ежедневната консумация, а не че се забраняваше консумацията по принцип.

# 278
  • тук и там
Aз пък обичам храната.Колкото и да се мъча,не мога да направя връзката здраве-храна.Имам предвид-не успявам като видя шоколад,сочна флейка  и винце,топъл и ароматен хляб -отгоре съм масло,което се топи,брускета със зехтинче ,домати и билки и т.н-да си кажа"това нещо е гадно и вредно,прави ме дебела и болна,скапва ми там незнам кой си орган и т.н "...Ми -не! За мен храната  не е  просто нутриенти, състав,витамини и енергия-ами наслада.С кеф се храня..Не знам-мъча се да се убедя че пилешко филе със кафяв ориз са   върхът и те,а овесената каша е супер вкусна закуска...ама нещо не ми се получава...Та, предполагам  ви стана ясно  вече що съм дебела..Grinning

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 16:13 от Kaisia

# 279
Това, че в момента човек няма здравословен проблем, за съжаление не означава, че няма да се разболее, ако продължава с тутманиците и картофите....
Всеки е бил здрав.До един момент.А кога ще дойде този "момент" при всеки, зависи от много неща....
А каква е гаранцията, че човек като яде свинско месо и зехтин и всички полезности на НВ ВМХ няма да се разболее от рак, или от Алцхаймер, или от ..... там каквото щете? Кой дава 100% гаранция за това, че ще сме здрави? Освен Господ никой друг не може да предвиди колко дълго ще живее човек.
В този смисъл тази мантра, която я чета вече за n-ти път ми идва доста нанагорна.

Амур
с най-добри чувства към теб YumPurple Heart Знаеш, че почти винаги съм на твоето мнение.

# 280
Kaisia не би имало проблем ако се налагаше след топлото хлебче с масло, чубрица , овче сирене и домати да запрятаме ръкавите да си ги произведем сами ... а то много се механизирахме и здравата наслада от храната стана вредна. Просто след това не плевим градината, храним кокошките, квасим млякото и цедим сиренето ... докато боба къкри и плетем пуловера за някой от мъжете ... ами сядаме на дивана и пускаме сериала. Да в супермаркета домати колкото щеш Yum

Сега дано не ми се сърдиш. Не коментирам теб, а просто ползвам твое мнение за да пофилософствам.

# 281
Де да беше толкова лесно. Винаги съм била пълна. Отраснала съм на село и от прохождането ми съм ходила по нивите с родителите ми, или в оранжерията, или на двора - садяхме, копаехме, сирене сме правили, мляко сме квасили, вълна сме чепкали и т.н. Не спирахме от сутрин до вечер. Яла съм само домашни храни, че то шоколад получавахме 3 пъти годишно. От три деца, хранени с едно и също меню, само аз бях закръглена. И моите количества не са били двойни на количествата на другите, че да каже човек - много съм яла, дебела съм била. Затова и винаги казвам, че зависи конкретната храна как се отразява на конкретния човек.

# 282
  • тук и там
Да,Bandiera rossa-така е.При този заседнал начин на живот ,за да има здраво похапване -трябва да има и много движение.Отделно,че всички изкушения са на една ръка разстояние..То ако сама си копах доматите,гледах прасета, берях гроздето за виното и си месех хляба -едва ли щях да се застоявам толкова и на трапезата..Grinning
Аз не съм била пълно дете,между другото-ама и като си помисля как по цял ден не се спирахме..Баба ме гонеше по улицата със нЕкви филии да ме кара да ям,ама при толкова игра-храненето ми се струваше излишно направо-чиста загуба на време!...После като ме емна пубертета-стой та гледай!За нула време се окръглих,защото и апетита ми изведнъж дойде и започнах по друг начин да гледам на храната..Blush

Последна редакция: вт, 15 май 2018, 13:48 от Kaisia

# 283
Мисля, че именно любовта към храната ни е събрала.  Crazy

Затова и винаги казвам, че зависи конкретната храна как се отразява на конкретния човек.

Напълно съгласна.  Peace

# 284
Скрит текст:
А каква е гаранцията, че човек като яде свинско месо и зехтин и всички полезности на НВ ВМХ няма да се разболее от рак, или от Алцхаймер, или от ..... там каквото щете? Кой дава 100% гаранция за това, че ще сме здрави? Освен Господ никой друг не може да предвиди колко дълго ще живее човек.
В този смисъл тази мантра, която я чета вече за n-ти път ми идва доста нанагорна.

Амур
с най-добри чувства към теб YumPurple Heart Знаеш, че почти винаги съм на твоето мнение.
Естествено, че гаранция няма.За нищо.Освен за едно, че всеки все някога ще умре....   Smile
Останалото, Божа работа.
Скрит текст:
Аз съм писала, че се стремя към храненето на моите баба и дядо, като за основа използвам ВМ НВХ, което е твърде сходно като принципи.Или, просто казано, опитвам се да ям просто, семпло, естествени храни и продукти, в сезон.Например, в момента не ям дини, защото сезона им е август-септември.Вече не ям портокали, ябълки, круши, защото сезона им мина....В момента не ям и почти никакви зеленчуци, защото туршии вече няма, зелените салати не ми понасят, а доматите още не стават за ядене....
Сега наблягам на агнешко, защото му е сезона.Зимата на свинско, лятото на пиле, салати, сирена, маслини....
Аз достигнах желаните кг.От тук насетне, хапвам каквото ми се яде.Интересното е, че след повече от 2 години, хляба никак не ме привлича, тестото също.Някой път, като извадя току-що опечения хляб от хлебопекарната, ми замирисва вкусно (това според мен е по-скоро "мозъчна" реакция, която поддава на запомнения аромат и вкус), опитвам крайче хляб и .......ами, няма такава безвкусна каша.
Ако ми се прияде шоколад, ям.обожавам черния, другите са ми прекалено сладки.
Ако ми се прияде сладолед, ям...повече от топка не мога.
Ако ми се прияде някакво друго сладко, ям.Обикновено е нещо качествено и ....скъпо.   Smiley
Последно ядох миналата седмица Тирамису в чаша, в "Колекция", с истински бишкоти и Маскарпоне.Ами, направих си кефа максимално.....след 5-6 дни още не ми се е прияло нищо друго сладко.Днес имам повод, купих страхотни бонбони да почерпя, дори не изпитвам желание да ги опитам.
Та, това е другата полза от естественото хранене, вкусът се възпитава/превъзпитава.
Аз съм писала, че диети не мога да спазвам...не е за мен режим от вида
з-3 с л овес+100 мл мляко
о-150 гр пиле+100гр ориз
в-300гр салата+кубче сирене
Ако изобщо започна да се храня така, то мисълта ми ще е само кога ще свърши проклетата диета, че да се наям.
А това е, първо-предпоставка за провал (при мен, уточнявам), и второ-гаранция, че дори да отслабна, кг ще си ги кача като стой, та гледай.
А и обикновено така става, трета година чета все за диети и всеки втори пост почти е "Пак съм на диета...!", като ударението е на "ПАК".
Ами, аз просто не желая да съм все на диети, да съм все гладна и недоволна, да съм все дебела....Искам, и успях засега, да намеря начин на хранене, който няма общо с диети, който може да се практикува до живот, или поне дълги години, води до по-добро здраве, дава всичко необходимо на организма.
Ако забележа влошаване, естествено, че ще търся причините и какво да променя.
Засега, вече трета година, само ползи отчитам, слава Богу.
Е, пак се разпрострях.....а исках само да кажа, че ако дадена храна не е съществувала по времето на баба ми и тя не я е яла, аз също не я ям.Или я ям по изключение, за удоволствие на душата, а не за ежедневно наяждане.

Общи условия

Активация на акаунт