Дневникът - тема 92 - Да отслабнем всички заедно!

• 93 780
  • 707
  •   1
Отговори
# 315
Аз пък съм съгласна със Сиска. Тя си знае какво я е предизвикало. И аз на моя му готвя наказание, защото и той всеки ден обещава, че вече няма така, ама има. Трябва да се научат, че всяко действие си има последствия.

# 316
  • Велико Търново
 Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 май 2018, 10:57 от siska79

# 317
Добро утро от мен в сивото ми ежедневие!  Mr. Green
Рядко се срещат отделните видове "морфи", обикновено са комбинация от два. Аз зная, че съм ендо-, но сега ще прочета и статията.
Таня, аз също имах сериозен спор с мъжа ми относно храната и то по темата "бял хляб".
Скрит текст:
Какво толкова му било вредното. Е, казах му моите виждания, също и че очаквам да ме опровергае с неговите относно полезността му. Близо седмица не си говорихме, беше епично.  Tired  Случката е отпреди близо два месеца, е още чакам доводите му.  ooooh! Като цяло винаги е споделял моето мнение по въпроса, какво изтрещя тогава идея си нямам, реши да води изгубена битка, което още повече ме ядоса.  Crossing Arms
Тези дни отчитам много добро и балансирано хранене, съчетано със спорт. Довечера съм на вечеря, обаче и дано устискам да не се поддам прекалено на някое изкушение, моите са солените такива, както и количествата им.

# 318
Не разводняваш темата, според мен. Нашите емоции, особено неприятните, малко или много се отразяват на начина ни на живот, включително на храненето. Дори скоро мислех да се посъветвам с вас относно бъдещия студент вкъщи. Simple Smile И имам ли право или задължение да го съветвам каква област да предпочете. Но изчаквам да минат матурите и да видим резултатите първо.

Последна редакция: ср, 16 май 2018, 11:14 от demirche

# 319
Мдам, направих си теста и ме изкарва почти мезоморф, резултатът ми е 1.75. Което за мен говори само едно- че мазнинките са ми в повече и нямам никакви оправдания да отлагам. Факт е, че до към 25- 27 годишна възраст си бях типичен ектоморф. Манджа с грозде направо...

# 320
Аз до сега си мислих че съм хомосапинес ... а то сигурно съм хомоморф , щом трябва да съм морф. Simple Smile

Снощи ми се беше дояло нещо пикантно и соленко и направих набег до магазина. Та снощи и днес сутринта съм на шунка серано нарязана на тънко  Simple Smile

без хляб, бретцел или подобни поне на закуската не. 

# 321
Добро утро от мен в сивото ми ежедневие!  Mr. Green
Добро утро !

# 322
Забавен тест. Тооочно 1,5 ми е резултата Joy

# 323
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
https://fitbg.net/blog/nutrition/niskovuglehidratna-dieta
Ето една добра статия....
И аз съм точно 1.75

# 324
  • София
2.7 на теста.

Роузи, хубава статия. Съвпада с моите виждания за въглехидратите. Добре, че лакомията ми е голяма и не успях да залитна по модерните кето диети - при тях няма от моите любими въглехидрати.

# 325
  • тук и там
1.16..Това се казва чист ендоморф...Имам само два отговора-ектоморф,друго всичко-ендо..Значи- кардио до скъсване трябва да правя..Grin

# 326
О, разбира се, че чисти видове няма! Имам си ендо мазнинки и мезо структура. Но това е от мързел и лиготия. Grinning То затова и не получаваме чисти стойности на теста на Страхил, мен ми изкара 1,94.

Иначе пак за Страхиловата статия за НВД и въглехидратите: тя беше една от първите, които прочетох преди да си променя отношението към въглехидратите Simple Smile

Днес се събудих сред 66-килограмовите. Е, 66.9, но 66, а не 67 Blush Идват трудните дни обаче, уикенда. Дано успея този път да се удържа Confused Наистина искам да завърша на 65 този месец Confused Хубавото е, че краката ми се пооформиха (или поне изглеждат така отгоре Grinning ), паласките се постопиха, раменете и ключицата се поизчистиха.

Някой ме беше питал за моите приятелки за колко са свалили със Страхил. Едната е -7 кг от средата на февруари, другата с 20те кг. от октомври насам. Реално не е чак толкова екстремно и бързо, но момичетата си се хранят юнашки, а телата им се ваят.

# 327
Добро утро!
Днес закусих филия с крема сирене. Не бях яла хляб от много време. Вчера пекох пълнозърнест с орехи и семена за мъжът ми и ми ухаеше прекрасно. Снощи не се изкуших, но си казах, че, ако и сутринта ми се яде, ще си мазна филийка. Е, мазнах си и ми беше вкусно. Довечера обаче сигурно няма да вечерям, защото съм обещала на детето да ходим на цирк и ще се приберем към 9, а аз толкова късно не ям.

# 328
Поне половината неща в тази статия не са верни.....Или поне са били "верни" в миналия век.
Доста назад е автора с информацията...Разбираемо, той се води по официалните данни и препоръки, така че няма как да "лети срещу вятъра".
Цитат
Истината е, че, да, с този вид диети се отслабва бързо, но дали това отслабване е в следствие на горене на излишните мазнини? По-скоро не. Поне не в значителни количества... Всъщност, главната причина за бързо отслабване с такава диета е, защото се изчиства задържаната вода в мускулите.
Интересно, как ли съм съхранявала над 30 литра вода в мускулите?!   Smile
Скрит текст:
При НВД се горят ПРЕДИМНО мазнини.Защото:
основните горива за тялото са мазнини и въглехидрати (като ракетно гориво).Когато му отрежеш въглехидратите, то се насочва за енергия към другия наличен и познат му източник-мазнините.И гори запасите от мазнини, защото те не са ограничени, постъпват постоянно с храната и организма не вижда причина да държи резервите от мазнини непокътнати.
Посяга приоритетно на мускулите, когато са му ограничени И въглехидрати, И мазнини, както е при Дюкан.Тогава, когато не постъпва енергия отвън, то си пази яростно запасите и топи мускули, защото те също хабят от така ценната му съхранена енергия.
Има още, ама само това стига да покаже несъстоятелността на теориите му.
Трябва още да почете момчето....Може да разбира от диети тип "100гр пиле+50 гр ориз" и вдигане на щанги/тежки тренировки, ама не е особено наясно с функционирането на човешкото тяло.
Днес:
з-мазно кафе, 1 яйце, Чедър
о-суфле кайма, лидълска сладкарска извара
в-бъркани яйца с бекон, салата
чат-пат по някоя ягода...
Кг 62-64, стабилни.

# 329
  • тук и там
Аз не мисля че тук(в темата) има някой  много наясно със  функционирането на човешкото тяло по принцип....Иначе-мисля,че няма как да се свалят 30 килограма вода,ама определено и 30 килограма чисти мазнини няма как да се свалят..Тоест-загубата е и на вода,и на мускул и на мазнини..Вода лесно се сваля.Мазнините-трудно.Факт-качвам 2 килограма за ден-два,после -като огранича Вх и чистя вода за ден-два.Но това не са мазнини.Нито мога да кача 2 кила мас за ден,нито мога да сваля.

Последна редакция: чт, 17 май 2018, 09:43 от Kaisia

Общи условия

Активация на акаунт