Дневникът - тема 92 - Да отслабнем всички заедно!

  • 93 316
  • 707
  •   1
Отговори
# 600
  • София
  • Мнения: 1 270
Избора на салата ми е голям проблем.Не откривам нищо качествено.Краставиците и доматите имат ужасен вкус.От марулите ми пламнаха ушите.Купувам едни готови салати в пликове , но са много скъпи.

# 601
  • Мнения: 10 690
Здравейте!
Отдавна не съм писала,но видях,че споменавате АИП.
А има ли тема само за него във форума(извън онази фейс група)?

Няма тема за него засега.
И аз съм "уж" на АИП. В шок съм, че трябва да спра кафето. Него съм си оставила. Ще го намалям постепенно. И яйца ще ям, иначе не знам какво да си нося на работа като протеин.

В понеделник ядох салати и нещо не ми понесе, а бях режимна. Аман. Моното ми се опъва.
Днес за закуска- яйца,
обяд- риба тон консерва в собствен сос, краставица,
вечеря- пил. дробчета с лук,  краставица.
СНак 2 яйца. Това е.

1 кафе сутринта, вода, зелен чай през деня.

# 602
  • Мнения: 3 067
Добро утро, аз ще се похваля, че ядох торта Grinning До тук добре, но не зная защо съм с ужасно силното убеждение, че съм свалила от тортата Grinning Много ми е позитивно и през цялото време си викам, че съм си разбушувала метаболизма и след 8 дни на протеини и зеленчуци, едно парче торта се е отразило изключително благоприятно. Само дето не смея да се претегля Grinning

Вчерашното меню беше:
З - 100 гр. бяла риба
О - 2 варени яйца и салата домати и краставици
Сз - пилешки крилца и половин патладжан пълнен с лук и моркови
В - агнешко на фурна, чаша розе и тортааа Simple Smile)

Днес - чисти протеини. Обичайните заподозрени - яйца, извара, месо.

ПС
Знаех си, че ще чуя фразата "пак ли си на диета". ПАК ме изнерви. Ама той моя виновен, що плещи какво мога и какво не мога да ям... Мъже... Пф.

Айде хубав ден Wink Отивам да пиша рецептата за пиле във фейса.

# 603
  • Мнения: 16 264
В ужасен служебен период съм. Нервно ми е. Преди години в такива периоди откарвах на солети и крекери целодневно. И сега колегите ми се 'лекуват' така, аз обаче дъвча дъвка. Не че е особено полезно, приятно и т.н., ама не се чувствам гладна, знам, че и да ям, освен, че ще се освиня за нула време, успокоение няма да получа, така че дъвча си дъвка след дъвка и толкова. Вчера се качих на кантара, няма промяна, задържам си успешно, както съм казвала, примирила съм се, че по-ниско тегло няма да видя, важното е това да задържа успешно. Снощи се прибрах към 7, детето веднага ме повече на площадката да поиграе, докато се приберем, съвсем закъсняхме и съответно нямах много време за готвене на обяд, затова днес ще обядвам малко бейби моцарела и 12 пъдпъдъчи яйца Simple Smile Е, може и да не успея да хапна всичко в кутийката. Закусвах с чоризо и овча саздърма, за вечеря се надявам да успея да си купя миди.

# 604
  • Мнения: X
Скрит текст:
Ден първи по Румянка успешен и засищащ, което е важно за лакомата ми душа Grinning
Усещам, че утре ще съм с мускулна треска, но ми мина много приятно тренировката.
Имам си ластици, 2 чифта гири от по 2.5 и 3 кг., постелка и два дъмбела по 10 кг.Мерак да има човек да спортува само.
Гледам коментирахте салатата айсберг.В книгата "Микробиома" не я препоръчват за консумация, защото не е получена по естествен път.
Амур, ще чакам отзиви как ти се отразява АИП.И да те попитам нещо.След като си постигнала визия, в която се чувстваш добре не те ли гложди женската суетност да смъкнеш "само още 2,3 килограма"?
Скрит текст:
Режима, които си поръчах от Руми е почти палео.Казвам почти, защото имам включени млечни - сирене и домашно квасено овче и краве мляко.Да видим как ще ми се отрази на хашимотото изключването на глутена.
Танче, ти от колко време тренираш с Румяна? И за колко време премина от начинаещи към второ ниво?
Още не мога да се оправя кой кой е и на какъв режим е, но ще стане все някога Simple Smile
Честно казано, отвреме-навреме ми минават подобни "греховни" мисли.....Обаче, аз съм тотален мързел.И не мога нито да гладувам, нито да броя калории, нито да меря храна, накратко-не мога да пазя диети.
А да сваля още 2-3-4 кг без ограничения, със сегашното ми хранене, мисля, че няма да стане.Е, не съм сигурна, защото съм на тези кг втори месец, а и преди е имало няколко пъти подобно задържане на едно тегло 2-3 месеца, а после бързо си отиват 1-2 кг.Аз съм писала за това....тъкмо почна да се чудя дали и какво да правя, уж да изляза от платото, пък те кг сами пак тръгват надолу.Обяснението, което съм чела:организма се задържа на едни кг, за да се приспособи, да свикне с новото тегло, да "прецени" харесва ли му така, добре ли му е и откъм здраве, и ако "реши", че му харесва, си остава на тези кг.Ако не му харесва, се настройва и продължава със слабеенето.
Та, аз реално нищо конкретно не съм правила, освен да му давам естествена и добра храна, която тялото разпознава и се възползва максимално от нея.
Та така, нямам нито настройка, нито желание да се мъча да свалям още.ако организма ми сам реши, че и тези 63-64 са му много, да си сваля, ако ли не, на мен така ми е добре.  Smiley   Изцяло разчитам на умната му преценка, досега не ме е подвел, сам си свърши цялата работа и по слабеенето, и по подобряване на здравето, та дано и занапред се справя все така успешно.

И за АИП ще споделя, когато и ако има резултат.
Аз за кафето не страдам, мислех, че ще ми е трудно без него, но не, пия си чай всяка сутрин и следобед и кафето не ми липсва.Обаче, виж, яйцата не знам как да отрежа....засега само ги намалих до 1-2 на ден.

# 605
  • Мнения: 2 695
Обяснението, което съм чела:организма се задържа на едни кг, за да се приспособи, да свикне с новото тегло, да "прецени" харесва ли му така, добре ли му е и откъм здраве, и ако "реши", че му харесва, си остава на тези кг.Ако не му харесва, се настройва и продължава със слабеенето.
Напълно вярно. И аз се убедих в това.

Има само един тънък момент, когато тялото е достигнало до определените килограми. Трябва да уцелим правилната "доза" храна, която подаваме на тялото, за да не тръгнат килограмите нагоре.

# 606
  • Бургас
  • Мнения: 4 669
Добрютро! Аз отчитам -1 кг. за този месец. На сантиметри никаква промяна, което е странно, но те понякога изведнъж изчезват. Запазвам тенденцията да свалям по килограм на месец през последните 3 месеца. Доволна.
Франи, благодаря за информацията за масдама. Лидълските сирена мнооого ги харесвам, ще взема да го опитам.
Самуела, тренирам с Румяна от средата на февруари. Започнах с упражненията за начинаещи, а на 4 март скочих в календара за март. Трудно беше, но тя показва и вариант за начинаещи за упражненията, така че се справих. Сега имам да изкарам още 4-5 тренировки от календара за май и после започвам програмата "Уверена по бански" Simple Smile
Храната вчера: обяд 3 варени яйца, топено сирене, краставица, 3 маслини
вечеря: 2 кюфтета и половина, домати, краставици и 4 маслини, чиния череши за десерт.
Айсберг спрях да ям тази зима, след като прочетох как се отглежда. Преди това идея нямах и толкова го харесвах Simple Smile Но е факт, че се подувах от него, аз със зелениите много не се разбирам.
Много ми е интересно всичко, което споделяте за АИП.

# 607
  • Мнения: X
Скрит текст:
Обяснението, което съм чела:организма се задържа на едни кг, за да се приспособи, да свикне с новото тегло, да "прецени" харесва ли му така, добре ли му е и откъм здраве, и ако "реши", че му харесва, си остава на тези кг.Ако не му харесва, се настройва и продължава със слабеенето.
Напълно вярно. И аз се убедих в това.

Има само един тънък момент, когато тялото е достигнало до определените килограми. Трябва да уцелим правилната "доза" храна, която подаваме на тялото, за да не тръгнат килограмите нагоре.
Може би това се отнася за диети, разчитащи на определени схеми на хранене, или на ограничения някакви....
Аз се храня така, както  и когато започнах.С подобни количества храна слабеех, дори мога да кажа, че май в началото ядях доста повечко...сега явно апетита ми си е нормален.И през март 2016, и сега, пържолата ми е все една и съща....   Smiley   
Няма как да съм сигурна естествено, но мисля, че ако откъм здраве всичко е наред, то кг биха тръгнали нагоре, ако започна често-често да похапвам "прегрешения".А аз не мисля да го правя, тъкмо изградих навици и пренастроих мисленето, че това са храни "за празници", смятам и така да си остане.
Ежедневното (почти) похапване от рода на "една бисквитка с кафето" или "топка сладолед с приятелките", което доведе до многото кг, просто няма как да се случи.Не и докато акъла ми е на мястото си.   Satisfied
И най-хубавото е, че не е въпрос на воля, а на мотивация и на правилен химичен баланс на тялото.


Пп:снощи с моя мъж "размятахме гащи" по центъра, пихме аз-чай, той -бира, на връщане влизаме в "Берьозка", от там съм си купувала страхотен дроб от треска.Та, аз се насочвам към консервите, той към бонбоните....   Smiley Предвид, че преди умирах за техните бонбони, дори аз се изненадах сама от себе си колко не ме блазнят вече и изобщо не са същия притегателен елемент както преди.А бях и гладна, обядвах към 12.30 часа, а в магазина бяхме към 18.00 ч....

# 608
  • София
  • Мнения: 1 434
И аз сега разбирам от вас за айсберга!
Само той ме спасяваше за салата зимата. Колко съм изялааа:disappointed:
От марули се подувам страшно. И аз имам драма с намиране на салата. Купувам един микс с бейби спанак, рукула и разни други, които са ми ок. Поне сега вече почват хубавите розови домати.
 Дробът от треска в консервите от Берьозка е феноменален! В началото ми се щеше да го мажа на черен хляб, но свикнах и така да си го ям или си правя канапе от краставица. Харесвам за вечеря храната ми да е на повече хапки, за да я консумирам бавно като снакс пред тв-то примерно, а не една порция, която изяждам за норматив. Страшно обичам суши и това е единственият ми останал "изкусител" за "празнични дни" Simple Smile Обаче от него ми става много тежко, задържам яко вода заради соевия сос и после 10 дни ми коства да възстановя щетите. До 2 кг. съм качвала от 20 - 30 хапки суши! Та вече няколко пъти се отказвам буквално преди да натисна копчето "поръчай" Simple Smile))

# 609
  • Мнения: 8 386
направих си първата в живота дюканска палачинка - нефотогенична, но много, много вкусна
2 чаени лъжички трици, 2 чаени лъжички извара и едно яйце
ще я снимам, когато се науча да я обръщам  Mr. Green

да ви питам дали ще стане, имам идея да я правя на пресата за сандвичи (но сутринта не я открих)
нещо подобно имам https://www.emag.bg/sandvich-mejkyr-tefal-ultracompact-700-w-che … 131/pd/D2BF23BBM/

# 610
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
Какво за Айсберга, че изпуснях и не го намирам....

# 611
  • София
  • Мнения: 1 434
Аз се позарових и прочетох за айсберга и ми се струва, че това "по химичен път" не е вярно.
Има някакви клипчета как се прави, но никой не казва, че е за ядене. Изглежда като да го правят за изложба примерно. Много са ви темите да ги изчета. Ако някой има по-достоверна информация, моля, да я пусне.
Благодаря!

# 612
  • Козлодуй
  • Мнения: 5 696
Herzen, дюканска палачинка не се мъча да правя а просто правя много смес постилам хартия за печене на широка тава за да не мия много и изсипвам сместа. Първо пека покрито с фолио за да не изгори отгоре изведнъж, после го откривам и допичам Simple Smile
Сместа ми е следната: 4 яйца разбити с хималайска сол, 1 цяло кисело мляко разбивам в него сода, 1 огромна чаша овесени трици, извара 1 пакетче от Лидл + мааалко сирене Simple Smile Получава се изключително вкусен хляб ако се препече добре с който върви всяко ястие а намазан с пастет е божествен Simple Smile

# 613
  • Мнения: 2 446
Аз съм брала айсберг навремето, съвсем традиционно и нормално си го садяха хората, растеше си и си се береше, ама не знам, може и да има някаква нова технология сега. Чувала съм за краставици, отглеждани в течни разтвори, а не в почва, луда работа Sad

# 614
  • Мнения: 1 794
Може ли да се посмеем?   

                             

Общи условия

Активация на акаунт