Дневникът - тема 92 - Да отслабнем всички заедно!

• 93 290
  • 707
  •   1
Отговори
# 675
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз по друг начин възприемам калориите- те са енергия...та връзка магданоз ти дава енергия колкото половин голяма краставица, което е супер...

# 676
Simple Smile По принцип харесвам постовете на Демирче, но има едно нещо, което никога не съм харесвала у някои психолози. Матрицата. Голяма част от тях са убедени, че има една истина, която само и единствено те виждат. Останалите имат сериозни проблеми за разрешаване и за това не виждат и не разбират. Не са готови да приемат истината, но един ден ще бъдат готови и тогава ще започне процесът на "лечение". Тук бих казала "Holy crap". Ама няма да го кажа.

Може да е така. Може и да не е. Презумцията, че всеки напълнява или отслабва в следствие на психически дисбаланс и проблем ... е теория и е недоказуема.

Хубава вечер.

Духче, благодаря за включването.
Не съм психолог, само съм учила за такъв. Има разлика. Simple Smile
Опитвам се да насоча, да споделя информация по темата. Изводите всеки сам си прави.
И без това много малко е работено и се прави по принцип - и от психолози, и психиатри. Темата е сложна е все още дълбоко непозната.
Сори ако съм прозвучала назидателно.

# 677
  • София
Разбирам идеята, защото при мен стана точно така - ужасен стрес след внезапна загуба..., но и един магданоз да изкара всички не "на център" и то в група за подкрепа...не е ОК.

# 678
Разбирам идеята, защото при мен стана точно така - ужасен стрес след внезапна загуба..., но и един магданоз да изкара всички не "на център" и то в група за подкрепа...не е ОК.

То в самата идея няма нищо проблемно само по себе си. Напротив. Необходимо е да се развива, на фона на епидемията от обсесивно хранене и хранителни разстройства. Просто не е приложима във всеки случай и при всеки човек.

А магданоза и въвеждането на всяка храпка съм съгласна, че и на мен ще ми дойде в повече. Точно, защото не мисля, че храненето ми трябва да е фикс идея и цел в живота.

А пък разклащането на група за подкрепа, е напълно в реда на нещата. Точно, защото всеки подкрепя другия със собствените си механизми за справяне с проблемите. На Роузи са едни, моите други - лошо няма, все някой някъде ще се намери.

Демирче :*

# 679
Ден 003 по Руми успешен.
Чак пък да се е разклатила групата.....не ми се вижда така.Имаме различни гледни точки и е нормално да има дискусии.При Румяна например зеленчуците не се теглят и се ядат на корем.Има режими, в който са по една шепа.Всеки според разбиранията си и потребностите си.

# 680
  • София
В режима на Румяна има ли мазнини или като при другите протеин , зеленчук и малко бавни въглехидрати?

# 681
В режима на Румяна има ли мазнини или като при другите протеин , зеленчук и малко бавни въглехидрати?
Към салатите имам зехтин, имам и домашно квасено овче и краве мляко, ядки, сирене и кашкавал.А самите ястия са са с мазнината от месото.Имам включено свинско, патешко, пуешко и пилешко.Ти си казваш своите предпочитания за храна и те ти предлагат варианти.Моите меса са от домашни животни и дори пилешкото си е мазничко Simple Smile Това беше отбелязано  от моя страна като ми изготвяха режима, за да  го имат предвид за грамажите.
Понеже е съставен от храните, които обичам нямам усещане, че съм на режим.Дори си мислех, че ще ми тежи самото теглене, но не е така.Готвя си за два дена и не ме натоварва.

# 682
,
TuЛи,благодаря за включването.Саламо-пачата си беше купен,тук има строг контрол върху храните.Просто аз изядох доста,защото обичам желирани меса.Ама компенсирах с много спорт.После обачеее,чаша бяло вино и купа череши.Нито на стомаха ми има нещо,нито на кефа!!!Петък вечерта беше,все пак!
Хубав уикенд,момичета!

# 683
  • Бургас
Като изключим двете бременности, съм напълнявала веднъж в живота си. От стрес. Бях на 19. Свекър ми почина седмица преди сватбата. От 49 килограма, за два-три месеца стигнах 62. След година-две, като се успокоих, ги свалих. Без диета и режим, тогава не се интересувах от такива неща. Първата бременност качих 19 кг. Бавно и полека ги свалях почти 3 години, отново без да се храня по-различно. Втората бременност нещо се промени. Качих само 13 килограма. След година, се оказа, че съм почти на килограмите, на които влязох да раждам. Отдавам го на хормонални промени. Да, имаше и стрес, и недоспиване. Но това го е имало и преди бременността. Не бях много килограми 64, но изглеждах като напомпана. Тогава разбрах, че нещо трябва да променя с храната. И то дългосрочно. Четох доста време, докато взема решение какво да избера. За момента, смятам, че решението ми е правилно.
Броенето, смятането и тегленето на храната за мен са супер натоварващи. Започвам да мисля само какво ще ям, как да комбинирам храните, много ли е, малко ли е. Ставам обсебена от тази мисъл, което не е хич добре. Забелязвам, че спра ли да се замислям какво, кога и колко ще ям, отслабвам без да забележа и се чувствам най-добре. Тук само едно уточнение - през тази една година отношението ми към храната се промени тотално. Като казвам, че не мисля какво ще ям, никога не се замислям за нещо тестяно или със захар. Та и да не изглеждам както ми се иска, поне се храня така, че да не вредя чак толкова на здравето си.
И съм убедена, че без спорт и чиста храна, на 40 няма как да изглеждам сравнително добре - стегната и свежа. За съжаление годините си оказват влияние, колкото и да ми се иска да е така.
Около мен само едната ми сестра и ММ знаят, че съм на режим и спортувам. Не коментирам, не налагам мнение, не обичам спорове по темата за храна. Интересно ми е какво мислят другите по темата с храненето, но за съжаление често чувам само твърдението : Въглехидратите са най-важният източник на енергия и без  тях  не може. И толкова, темата приключва. Много съм се чудила от къде идва това твърдение и защо някои го повтарят като мантра. Вчера разбрах: в учебника по Човек и природа за 5 клас, раздел хранене на човека пише точно това. Животинските мазнини са вредни, трябва да се избягват. Въглехидратите са основен източник на енергия и са много важни за организма. Явно на всички това ни е набито от малки и за много хора си остава единствената истина.
Ай, спирам, че се олях.

# 684
  • Велико Търново
Добро утро!
Танче, всички знаят, че аз съм на "диета"  Blushвероятно се чудят, обаче защо все дебела си седя Mr. Green, но аз имам правило, което почти никога не нарушавам-не говоря как се храня, как спортувам и как си възпитавам и лекувам децата.
Във въглехидратите няма нищо лошо според мен, стига да са "добри" и да са приети в адекватно време Peace

# 685
  • Козлодуй
Имам предложение темата с картинки да се казва "Хранителен дневник в снимки" или нещо подобно за да дава ориентация за новите потребители или просто да се обедини с тази тема и в началото и да пише който желае да сподели храненето и мерките може и в снимки на храната на кантара например или нещо подобно - идеи имам но не мога да ги оформя с думи Simple Smile
Честит ден на Ботев, родолюбци Simple Smile

# 686
Въобще не мисля, че "групата се е разклатила".  Laughing Всеки си има мнение, позиция, които остоява и обсъжда. Не е ли именно това идеята, в крайна сметка.  Wink

Броенето, смятането и тегленето на храната за мен са супер натоварващи. Започвам да мисля само какво ще ям, как да комбинирам храните, много ли е, малко ли е. Ставам обсебена от тази мисъл, което не е хич добре. Забелязвам, че спра ли да се замислям какво, кога и колко ще ям, отслабвам без да забележа и се чувствам най-добре. Тук само едно уточнение - през тази една година отношението ми към храната се промени тотално. Като казвам, че не мисля какво ще ям, никога не се замислям за нещо тестяно или със захар. Та и да не изглеждам както ми се иска, поне се храня така, че да не вредя чак толкова на здравето си.

Подчертавам написаното във връзка с дебата имат ли смисъл хранителните режими или не. Ето тук, за да не се мисли постоянно какво, колко да се яде и съчетава в моите очи е идеята от такива.  Peace

Във въглехидратите няма нищо лошо според мен, стига да са "добри" и да са приети в адекватно време Peace

+1, както се казва.

Ето, вчера вечерта яденето ми беше пиле с грах, без никаква добавена мазнина- пържолите от бут ги нарязах на парчета, домати, лук, щедро грах. След това ядох и грейпфрут. Свърших с яденето към 9. Днес съм - 600 гр.  Peace Хем и късно вечеряхме.

Иначе през деня:
- късна закуска- две оризовки, нискомаслена извара, краставичка;
- късен обяд- три пържени без мазнина яйца, около 200 гр пълномаслено кисело мляко /нещо като мързеливи яйца по панагюрски/;
- късен снак- пълномаслено КМ около 200 гр с горски плодове и манго /и плодовете да са били около 200 гр/.
- вечерята я писах, даже си досипвах след първата порция.

Последна редакция: сб, 02 юни 2018, 12:40 от Анонимен

# 687
Въглехидратите са необходими за организма, да. Особено за щитовидната жлеза. Шоколата имаше чудесни постове по темата, но май останаха глас в пустиня. Кйто се интересува може да погледне в темата за Хашимото в здравния.

Друг е въпроса, че думата въглехидрат е станала заместител на "боклук в опаковка", хляб и т.н.

Правоверното безвъглехидратие в съседната тема за мен граничи с фанатизъм.
И табличката от първия пост никой не я забелязва. Под 50гр е за тежко болни. Откъде накъде да се храня като тежко болна ако съм здрава!

Имаме някакви въглехидратни нужди все пак. Бавните въглехидрати направиха чудеса с мен. С тях започнах да свалям и да се трансформирам. Под 100гр вгх на ден съм вяла и без енергия. С мазни меса качвам.

Едно е да свалиш свръхтегло,  друго е да се храниш за енергия и резултати.

Сиска, въглехидрати ядеш ли, душа? Давай да се отмазняваме заедно с бавни вгх. Laughing Работи. Заклевам се.  Laughing

Едит:
И блазе ви на тези, които не мислите какво ще ядете.
Аз съм навън от 7 до 17, или до 19:30. АЛергик. Ако не си го взема с мен, нямам къде какво да ям.
АКо не планирам, пазарувам и организирам в кутии, ще стоя гладна. Работя с хора, трябва да съм приятна, забавна и под контрол. Озверяла от глад изобщо не е вариант. Laughing

Не живеем еднакво, не тренираме еднакво, нямаме еднакви цели, нито еднакви нужди.
И аз искам да съм си по цял ден у нас, да разполагам с времето си, но в моя случай е невъзможно.
Не съм до хладилника си 24/7.

Всъщност, аз нямам килограми за сваляне, само малко да чистя от бедра. Нямам какво да търся тук.

Последна редакция: сб, 02 юни 2018, 12:38 от Deziderata

# 688
  • Бургас
Да, ама в учебника пише, че въглехидратите идват от глюкоза, захар и скорбяла. Набавяли се от зърнени култури и картофи. Да бяха написали зеленчуци, че да ги разберат децата.
Важни са, разбира се. Аз нали именно с прекалено ниски В. си разбутах хормоните.
Но по подразбиране под въглехидрати се разбира хляб и вафли.

# 689
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Въглехидрата е сухото в тялото на растението и месото...
аз го възприемам като плътта на храната.... в този смисъл, не възможно е да се храниш без въглехидрати, освен ако пиеш само олио...

А това за химическия произход на салатата Айсберг са абсолютни заблуди ... супер си е салатата, друг вид маруля

Общи условия

Активация на акаунт