Дойде ред да се разкрие мома или юначе през НОЕМВРИ ще проплаче.

• 32 293
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
Тези прерязвания, ако се получават при рязко движение, доколкото знам са нещо нормално.И аз имах 1-2 пъти, защото станах рязко, все забравям, че не трябва.Опъването е от разтягането на матката, вече се повишават  околоподните води и тя нараства.Но-шпа можеш да пиеш.

Тази люлка е готина, но толкова малка ми изглежда, че повече от 3-4 месеца не знам може ли да се ползва.Аз също мисля за вибриращ шезлонг, макар че с дъщеря ми имах обикновен, вършеше ми работа и не е била от децата свикнали на ръце.Иначе пък имах една люлка на Грако, която си беше точно люлка с табличка отпред.И можеше да се люлее сама, имаше механизъм, щерката ѝ се кефеше доста.
Този път мисля и аз да си взема слинг, мисля че понякога за навън ще ми бъде от полза.Още се чудя какъв, защото не съм имала слинг.

Аз още съм със схванат врат.Едвам спах снощи, а през деня имах мусулнен спазъм от време на време.Днес за сега само един имах, но още съм схваната и не мога да си въртя главата, от схващането вече и гърба ми е напрегнат в областта на плешките.Оплаках се.

# 466
Дъщеря ми никога не съм я носила на ръце и даже много рядко иска да я нося защото не е свикнала. Аз също съм сама и ми беше много удобно да си върша работата с бебето в раницата или слинга. Ако той е поставен правилно няма тежест.

# 467
  Става въпрос за гр. Бургас , ако се интересува някой. Аз мисля да отида , все пак толкова малко лекарства могат да се пият, че хомеопатията си е вариант Simple Smile

# 468
И аз мисля да посетя тук там някоя лекция , но още съм работна и нямам толкова свободно време . Ьа сега само клипчета в  youtube. И открих това звучи добре за учене поне лекцията за кърмене.Има за различни градове : http://9m-bg.com/uchilishte-za-roditeli/

# 469
  • София
Чела съм много хубави работи за Елена Василева, която е един от лекторите. Мерси за инфото, даже вторник мисля да отскочим с ММ до The Mall, че и без това е почивка.

# 470
  • На север
Да ви кажа много съм зле с бебешките неща. Сега ви чета и нищо не разбирам. Проверих в гугъла за това слинг... Изглежда ми за много малко бебе и то като че ли за по-топло време. Вчера бяхме на гости на свекървата и свекъра да гледаме Евровизия и ми подариха две огромни торби с поне 15 подаръка за бебето. Половината неща си нямам представа за какво са. Аз около бебе никога не съм била. Държала съм бебе веднъж в живота си. Как ще се справя не знам.
Море, преди години имах схванат врат заради един климатик в автобус. Една седмица бях много зле. Не можех да го помръдна. Това, което ми помогна беше масаж при масажист. Оказа се че е от гръбнака нещо си.

# 471
Слинг може да се ползва от началото до когато искаш. Аз лично спрях да нося дъщеря ми към година и половина. Има различни видове, например такива с халки, които са подходящи за проходили деца и слизат често. Раниците също са много удобни, те се ползват след 5 месец някъде. Лятото не е много приятно носенето, освен ако не живеете на по хладно място или не носите за по-кратко. Нашите бебета ще се родят на студено и ще е удобно носенето.

# 472
За слинга, наистина е по-удобен, когато бебето е по-малко, защото е по-леко. Няма проблем с носенето, даже е страшно удобен, стига да е сложен правилно (има клипчета в ю тюб за най различни начини, като аз основно съм ползвала 2 начина). Стават си и за студено време, само трябва да си облечеш връхната дреха над него и да я закопчаеш след това съвсем леко  или въобще да не закопчаеш, че то и без това доста ще се топлите взаимно с бебчо. Аз пък се интересувам от раниците. Изглеждат ми по-удобни от кенгурата, но не знам има ли някакви особености.
За разни схващания и болежки, аз като родих и ми се беше прищипал нерв ли, какво ли по кръста, едвам си движех единия крак и това повече от две седмици. Ходих на невролог (при някаква доцентка!), но тя ми изписа само парацетамол, защото кърмех, с думите ''ами ще търпиш''. Тогава открих една жена, дето се води мануален терапевт и тя ме оправи с масаж еднократно. Е, не беше без пари, но като знам преди това колко се влачих насам-натам, снимки в ИСУЛ и прочие и файда никаква.

# 473
  • гр. Варна
Здравейте, бъдещи мами! Малко късно се присъединявам към групата.  Първа бременност ми е, очакваме момченце в края на ноември месец.  Вълнуваме се много с таткото! Пожелавам на всички лека бременност и се надявам да споделим прекрасни мигове, в следващите няколко месеца! Simple Smile

# 474
Сигурно ти се е възпалил шатичния нерв. Това е доста често срещано и аз страдам понякога от това.
Кенгурата не се препоръчват защото бебето седи в неергономична позиция, която може да навреди на ставите. При раниците позицията е като в слинг, но може да се ползва от 5 месец, зависи от височината на бебо. Аз лично много ползвах раница, бързо се слага и е супер удобна. Също съм със сколиоза.

# 475
Ето нашата раничка

# 476
  • София
А каква е разликата между раница и кенгуру?

# 477
Аз имах слинг шал - прекрасен, в пастелни тонове, с тъмни елементи, които да стимулират зрението на детето и ранното детско развитие, органичен памук, за да не предизвика алергични реакции на нежната бебешка кожа. Чудо на чудесата Simple Smile Изгледах приблизително 23 часа клипчета в ютуб как да го връзвам + се упражнявах още около 56ч.
Каката не пожела да бъде носена (има и такива бебета:) ).
Към 6тия месец по наследство получих едно кенгуру, което използвах, когато ще ходя някъде с градски транспорт тип " няма как да влезеш с количка". Но както казах каката не беше особено доволна и определено предпочиташе да се вози в количка.

П.С. същият слинг след мен геройски износи до пълно изтощение на майките още 2 деца, така че предполагам, че проблемът е бил в моето умение Simple Smile

И малко образователен материал по въпроса:
http://www.maikomila.bg/%D0%BC%D0%BE%D0%B5%D0%BC-%D0%BD%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%BC/

# 478
А тези раници универсален размер ли са?

# 479
  • Варна
Ако до утре не съм по-добре ще ходя при една близка да ми масажира врата.Тя се води чекръкчийка и е много популярна във Варна.Но се надявам да минава вече.Поне днес имах само няколко спазъма и сякаш има два косъма подобрение.
Пък за крака, знам какво е за съжаление.Някои от вас сигурно помнят, че само преди месец се оплаквах от схващане на таза + левия крак.Ужас беше, само парацетамол и но-шпа ми разрешиха да пия.Мина си бавно, ама ме поизмъчи доста.Но аз имам травма на това място и не ми е за пръв път, но до сега толкова зле не е било като тогава, иначе като не съм бременна или да кърмя, си пия диклак при нужда.А сега няма как.На всичко отгоре с предната бременност при разширяването на таза ми се прищипа и нерв, та като се олежах в деня на секциото, съвсем се схванах.Още като ме пусна спиналната  успях да се извъртя настрани да лежа, лекаря като ме видя се шашна как съм успяла тъй да се завъртя прясно оперирана.Ама истината е, че таза повече ме болеше от секциото Grinning

За слинга, аз мисля само докато е малко бебето да нося навън при нужда.Максимум докато проходи.Може и за ерго да помисля.

Утре съм при акушерката, сигурно ще слуша тоновете на бебето.Ще говорим за БХС резултатите и има вероятност да мина и през лекаря, ако не , другия понеделник съм при него.Дано се върна с хубави новини.О и трябва да си напиша въпросите на лист, че пак ще взема да забравя нещо.

Общи условия

Активация на акаунт