Октомврийските деца започват с бели от сутринта! - Тема 21

• 59 893
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Моята сладурка тия дни направо притеперва за млякото. Може би защото й ограничих чайчетата и сокчетата. То една гола вода и на мен не ми се нрави. Лошото е,че млякото й замества хранене или го дублира и е нашишкавяла Grinning

# 121
А как се движат килограмите и височината на малчовците? Ние от много време стоим на 13кг и е около 87см, не съм го мерила скоро.

# 122
Аз не съм мерила Патето скоро, но и тя държа 4-5месеца на 13кг, а за височината не знам, за 6м е дръпнала с педя и половина, ходеше права под масата, а сега си оглежда и взима без да се повдига на пръсти. Тя си е малко пухкавка де. Дрехите 18-24 на Джордж й окъсяват, а на ХМ са й 2-3години. Ще се опитам да я премеря.

# 123
Около 10,700 е мойта, на височина не дава много много да я измеря но е около 81-82-83 см според мен. Simple Smile

# 124
  • София
eli_dzh Ох, Ели. Sad Имам близка, чието дете не яде. Не яде от ден първи. След кърменето, не яде. Не наддаваше изобщо, беше под нормата, педиатърката я нахокваше, че я държи гладна, а близката ми лудна. Сега е на почти 4 години и продължава да е огромна мъка храненето. Нейната мацка не ядеше нищо, буквално. Едно хранене по 2 часа. И сега е така. Като й набутат лъжица с манджа и поне 10-15 минути и трябват да преглътне.

Но пък е жива, здрава и жизнена. Имаше си периоди на "прояждане", като са пробутвали "много храна". Надяваха се на градината да помогне, в началото беше така. После пак спря да яде и сега споделя нейната храна с приятелчетата в градината Grinning. Сега й вземат кухня и я хранят след градина. Тогава е гладна и изяжда поне десерта.

Защо ти го разказвам?

Първо - Не го превръщай във фикс идея. Hug Да, може и по-добре, но може и по-зле да е. По това, което описваш, не е изцяло глад. Да има повече тесто и млечни, но кво пък. Всеки има период, в който харесва или не харесва дадена храна.

Второ - Според мен наблегни силно на млечните, щом видимо ги харесва. Колко да изкара - 3 седмици, месец? После ще пробваш пак разнообразяване. Но идеята ми е да намалиш АМ и да вкараш сирене, кашкавал, прясно мляко, сметана, цедено кисело мляко... Пробвай го.

Трето - Спри АМ. Знам, че се успокояваш, че поне течности и нещо приема, но си мисля, че може и да "пречи". Нашето спиране на АМ мина добре... 2 дни ми се сърди, после му мина. Но той го пие по навик, не защото има нужда. Давам айрян сутрин с шишето. Следва рев, сълзи и блъскане на шишето. След 2-3 минути размисля, че няма да получи друго сигурно и си го взема, че и го изпива.

Извинявам се и може би съм пропуснала, но защо спря кухнята?

Дръж ни в течение!

Да ти споделя... голяма мъка е и като се храни. Иска да се храни сам в нас и то с вилица. Съответно всичко е в храна, всичко. Яде домат и краставица, с вилица. Вечер се храни с вилица. По-скоро не е гладен, а тъпче заради това, че има вилица. После плюе всичко и става мазало. Честно - уморявам се с храненето. През деня гледам да ядем без вилици, доколкото е възможно, защото иначе настава силна драма с рев, сълзи и пищене до почервеняване.

Не съм го теглила скоро диването. Утре ще го метна на кантара.

# 125
Голямо благодаря на всички ви! Мисис, мерси за съветите. И аз започнах тази тактика с млечните, взех едни ситни овесени ядки с плодове и му ги правя с прясно мляко и добавям към тях извара. Малко манджа с грозде става, но ги яде. Утре ще пробвам филийка с яйце и сирене, само средата на хляба с повече плънка, да свиква да дъвче, че с това пасиране няма край. Забелязвам, че баща му се справя една идея по-добре с храненето, може и да се е стресирал покрай мен малкия и да съм му досадила с това пусто ядене. Иначе той също е 13кг от доста време, което си е ок за тяхната възраст. Носи размер дрехи 86-92, но не знам точно колко е висок. Не е под нормата и се развива добре, весел, енергичен и бодър е. Трябва да взема да се успокоя и да не се фиксирам. А детската кухня спрях, защото хвърлях напоследък всичко, просто я отказваше. Лятото пак ще го пробвам, очертава се да сме доста време на морето при родителите ми, там ДК е доста хубава, а и баба му предлага какво ли не 24/7, та вярвам, че ще прояде.

# 126
При баба няма как да не яде. 😂 Шегувам се!
Шушулка е 11 кг някъде,на височина не знам,но НМ клинчета и тениски за 2-3 са й почти на границата да омаляват. 92 от другите дрешки й взимам и са ок.
Тя пък лудна с това да е навън. Ей не й пада тока,от къде тая енергия. Преди половин час влезе с рев,изкъпах я и вече спи,но влизането е зор. Одеве заваля пороен дъжд,тя си играе и не й пука. 😃 То и аз обичам да съм навън. Явно е като мен.

# 127
Ели,  съвсем си е добре като кг за неядящо дете...не се фиксирай толкова върху неяденето, особенно щом е жизнен, усмихнат и най-вече здрав❤. Сподели където сте на морето за ДК, че ние засега ще сме в Приморско и от сега проучвам за детските кухни.
Иначе и ние си носим дрехи 92-98, ама те и различните производители ги правят различни.

# 128
  • София
При баба няма как да не яде.

JoyJoyJoy

Абсолютен факт!

eli_dzh Ели, благодаря и аз. Много ми харесва идеята ти!

# 129
Краси, ДК е от Бургас, но правят разнос и по някои населени места в околността, казва се “Ам ам”. Доволна съм от нея и като сме при родителите ми, поръчвам от нея. http://amamburgas.info/?page_id=6

# 130
Ели, благодаря!

# 131
Предварително се извинявам, но не прочетох всички отговори- само този на Ели. И тъй като в момента съм на гости при една приятелка с адски злоядо октомврийче ще кажа какво прави тя, само и само, за да хапне нещо детето, защото се е предала - взема един стол, слага малката на мивката, пуска водата и й дава играчки, а междувременно пробутва храната. И това е всеки път, всеки.... Ели, съчувствам ти, дано скоро се променят нещата към по-добро. Но само си пази нервите. Гуш.

# 132
Лид, това с водата при нас работеше успешно доста време , само дето го качвах на стол и той си мокреше ръцете , и само така отваряше уста 😂

# 133
  • София
Юхууу, здравейте!

Днес ММ остана без задачи и реши сутринта, че ще останат да се гледат двамата. И са имали страхотни приключения! Joy Ходили са в пясъчника, пързаляли са се, направили дълга разходка с количката и боси крачета на слънце.

За съжаление обаче малчо вдигна температура. Сутринта в 4 се събуди с рев. Стори ми се малко топъл, но не съм мерила температура. Дадох Нурофен, успокои се и заспа. Сега вече беше с 38. Няма да се спи тази вечер.

Най-вероятно е тръгнал кътник. Щом се буди с рев, обикновено е от болка. Карах го да ми вика "А", за да видя, ама нищо не видях. Дано да е лека Sad

# 134
Мисис лека и дано не вдига Sad Оня ден и моя мъж изведе малката на разходка ,а аз подредих и се лакирам .

Общи условия

Активация на акаунт