Октомврийските деца започват с бели от сутринта! - Тема 21

• 59 743
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Шо, браво!
Мисис, прегръдки, съчувствам ти. Моите хормони още ми правят номера, не искам да си спомням за някои неща от втората ми бременност, толкова тежко ми беше.
Хубав ден!

# 496
  • София
Да мина и аз да оставя месечния си отчет Grinning

Дария изкара цял месец на ясла и, разбира се, точно за рождения си ден се разболя и ми предаде вируса, та сега си лежим и двете болни вкъщи. Откакто почна на говори не млъква и както ме боли гърлото, пак по цял ден се обяснявам кое какво е, защото просто не спира да пита. И е придобила ужасния навик да записва само на песнички и ако аз не ѝ пея, тя сама пее - и, о, как пее само. Дере се с цяло гърло и по никое време вечерта всички съседи научават как Мери си имала агънце.

Като цяло най-голямата ни драма още е яденето. Толкова ужасно капризно е това дете, че се побърквам. Sad Пет неща - и сготвени, и купени, какво ли не на ядене и пак се тръшка, че не ще. Ако нещо не ѝ хареса на външен вид, никакъв шанс някой да я накара дори да го опита.

Майка ми е тука уж да ми помога, но има дни, докато бавачката ни се върне от бригада и ми излезе програмата от университета и съответно работния график в аптеката. Но тя на моменти е по-голямо дете и от детето и много ме натоварва...

От яслата иначе съм много доволна. Няма търпение да иде, винаги я намирам усмихната. Очевидно и там не е от най-ядящите деца, но чудесно се социализира с децата. Много ми е неприятно като излезем в парка уикенда и тя иде при някое дете да си играят, а то се разпищи с цяло гърло. Такива деца я разревават и после половин час трябва да се успокояваме. Тя е супер социална и просто не може да разбере защо има деца, които искат да си играят сами.

Сега съм се замислила сериозно за детската градина, че нали от другата година по това време на градина трябва да ходим. Избрала съм една ДГ точно до нас, на една минутка пеша ми е. "Корабче" се казва и много се надявам да я приемат там, тъкмо ще ми е максимално близко и няма да я мисля.

Последна редакция: нд, 30 сеп 2018, 16:42 от Innerlane

# 497
Корабче в Лозенец ли?

# 498
  • София
Корабче в Лозенец ли?
Да Simple Smile

# 499
Че ти си съсед значи Joy

# 500
Супер, че поддържате групата! Ноември много слабо 😀
И при нас е лудница, ставам в 5, куче, кафе, метро...
Яслата добре му се отразява въпреки боледуването..
В колко лягат вашите мъници?

# 501
  • София
Innerlane Ще мине!

Много забавно с това пеене 😂 Сладур 😂

помбер Олеее, 5 ... Много рано 😞

При нас ляга около 22:00, спи до 7:30.

Научил се е много сладко да казва "тати". Ясно, чисто и му се глези. Разтапя го просто Heart

Днес ходихме двамата на разходка. Хвана сме за ръчичка и обиколихме квартала. Нямаше рев, сърдене, тръшкане. Разкош. Дано повече такива разходки да има.

# 502
Честит октомври, момичета! В този, изпълнен с рождени дни месец желая на всички дечица много здраве, дни, пълни с много детски смях и игри!

След днешното фиаско с яслата взех решение да не го пускам... за добро или лошо, предпочитам да си го гледам аз. Внимавайте много с избора си, аз доста се подведох....

# 503
lid, какво е станало с яслата? Ние явно имаме някакъв бесен късмет. И на дежурна градина ходи един месец, без никакви проблеми. От днес си е в старата.

# 504
  • София
lid Hug Какво се случи? Sad

Моят младеж май се опитва да се разболее. Пак е почнал да си хапе устната, до кръв. Случва се като има афти или като нещо не му е наред. Напръсках го с Анафтин, добре му действаше досега. Завих го и спи. Дано се размине.

# 505
Толкова много неща се случиха..... ще започна от там, че се спрях на тази ясла по три причини - видеонаблюдение, възможност за двуседмичен адаптационнен период, през който да съм с него в яслата и това, че ми е на една минута път от вкъщи. Два от трите критерия впоследствие не се осъществяват. За видеонаблюдението си замълчах... но като ми се заяви днес, че въпреки, че детето е ходило само три дни за по три часа и вече е решено, че ще е по-добре директно да го оставя сам - му събрах багажа и си тръгнахме. Друг фактор, който ме провокира така бързо да приключим е, че за три дни ги хващам в лъжа пет пъти, барабар с директорката.... и после как да им вярвам.. Та аз ще подлагам всичко на съмнение. Прост пример още първия ден ми се казва, че му е сменен памперсът докато е бил за 15 Мин на двора - учудих се, но нищо не казах - вкъщи гледам три кг памперс, кому е необходимо да ме лъже - ако беше казала той не ми дава да го пипам, първи ден му е, затова не съм го сменила щях да съм й благодарна за искреността, а ние от ден първи вместо да градим доверие да се лъжем... премълчах, премълчах и останалите пъти в името на това детето да е сред връстници - да се учи и забавлява, но днес чашата преля... а то какво се оказва след разговор с директорката - никакъв съвет не е решил да не се качвам горе, защото детето по-бързо ще се адаптира, просто горе има друга майка вече и било неприемливо да се качвам и аз - просто я попитах защо е поела ангажимент към друг родител, след като не е изпълнила този към мен - отговор - ако искаш си оставяй детето, ако ли не - не!!! Ами добре - багажът и вкъщи!!! А само да кажа, че яслата е изключително скъпа.... с усилия от наша страна си мислехме, че ще му осигурим най-доброто, а то какво отношение получихме.

ПС: Много дълго стана и съм толкова афектирана, не го препрочитам. Дано ме разберете.

Последна редакция: пн, 01 окт 2018, 22:28 от Iid

# 506
Ох, много тъжно ми стана, като те прочетох. Прегръдки ooooh!

# 507
  • София
lid Олеее Cry Съжалявам, че така се е получило. Факт е, че доверието е важно нещо, още повече, че то се изгражда, не се купува. От друга страна това си е услуга. Щом плащаш, има определени условия и изисквания.

Сигурна съм, че за бъдеще ще намериш перфектното решение за вас! Hug

# 508
Лид, много е кофти това с ялите, явно за съжаление и това, че е частна не е критерий Rage
Но дано дано да издържиш вкъщи защото и това е доста трудно Kissing Heart

# 509
  • София
Че ти си съсед значи Joy

Не съм знаела Joy Може да ги изведем заедно някой ден, докато времето не се е скапало пак. Едни съседи имат близначета на същата възраст, ама са момченца и нещо не искат да си играят с Дария. Тя им говори, те бягат от нея, а ММ я успокоява: „Споко, след 15 години нещата ще се обърнат и ще си умират да излязат с теб, ама тогава ти и да искаш, аз няма да дам.” Blush

Общи условия

Активация на акаунт