Октомврийските деца започват с бели от сутринта! - Тема 21

• 59 889
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
Ели,аз имам обратния проблем. 😂 Няма отърване като седнем да ядем. За това все гледам да има нещо и за нея. Той не иска ли с вас да яде? Не знам с какво го храниш,но опитай с нещо ново. Дори филийка да е,с риск да ме анатемосате,но пак е нещо. Дай му например ориз с месо,но самичък да си яде. Вярно омазване е ,ама пък нали идеята е да се храни. Ти сигурно си ги опитала тези неща,но това ми идва на акъла. Както казах,аз съм с обратния проблем. Каквото намери на масата,яде и пие. Много обича млечна салата,снежанка и й давам и сама да си хапва. Голям мерак й е и се опитвам да преглътна омазването. 😂  А колко е мераклийка за лютите чушки на баща й... Кой ли ден ще ги докопа без да видим и ще стане чудо! 🙈😃 Ако се сетя друго за храненето ще пиша пак,че знам каква мъка е. А ти се успокой,гладен няма да седи,а и щом си е жизнен. Сега ми хрумна да спреш АМ ,защото то бая го засища и може би за това не яде. Опитай поне за ден-два и виж как ще е. Успех ! 🤗
Явно нашата е доста бъбрива,вече и по две три думи свързва и мога да кажа,че си водим диалог. 😃 Няма пак да изброявам думите,но сигурно поне 50 вече ги ползва по предназначение. 😍

# 106
Да и аз бих спряла АМ, доста засища.
Спокойно, няма дете, което да е гладно и да откаже предложена храна.
Нарежи му парченца плод, зеленчуци, хляб, банан...и да хапва.

# 107
Филийка с мед и масло, нарязана на хапки, дали няма да го грабне? Или пък кускус с прясно мляко - щом обича АМ? Към вашата храна никакъв интерес ли не проявява?

И при нас като у Anyone - нарежда се с всеки на масата, уж вечеря с мен, но като се прибере баща му и се намушква да седне в него и да гребе пак. Онзи ден искаше, искаше чесън докато го белех за някаква манджа, дадох му, отгризна 1/3 скилидка, малко изненадан беше от вкуса, ама му хареса и искаше още Stuck Out Tongue Winking Eye Вече и карфиолът излезе от черния списък, с такъв кеф яде снощи крем супа с карфиол и синьо сирене.. Та.. нямам и аз много идеи, бих предлагала варианти и да се надявам все нещо да хареса. Иначе напълно те разбирам за нервността, мен ми качва кръвното като вземе да хвърля прибори, че даже и по някой крясък си отнася, ама какво да се прави - не сме от желязо Grin

# 108
Ели, Ениуан е права, сам с пръсти не иска ли да яде? А ако го сложиш на стол до вас на масата, Патето си се настанява  на свободен стол и се самообслужва от масата. Парчета кашкавал или някаква мръвка, сирене, краставица, знам ли. Принцеси с кашкавал и/или кайма.
Пускай му детски или песнички, Патето когато е нервна или превтзбудена й пускам.
Мисис, Чуби, дами 🤗

# 109
Момичета, това, че вашите деца обичат да правят така, не значи, че всички обичат. Ели не може да го накара да хапне, вие предлагате сам да яде Simple Smile Доколкото аз разбирам, проблемът е, че той изобщо не намира храната интересна, не че държи да се обслужва сам. Мушмул също няма грам претенции към нашите манджи. Поглежда ме любопитно, даже примлясква, но не държи да опита или пък да посегне. Имаме някакъв успех на фронта с ядене с лъжица самичък, но е първите 4-5, после го домързява Mr. Green+

Доколкото съм чувала от педиатри и психолози, има злояди деца и толкоз. Предлагаш, ако не иска, спираш и предлагаш на следващото ядене. Единственото, което ми хрумва е ясла. Там гледат един от друг, а и персоналът помага. Иначе и аз, като Фиффи, когато е нервен, пускам детски песнички, колкото и да се опитвам да не се случва.

# 110
Ели съчувствам ти днес мойта злоядка не искаше да я храня оставих я сама да се храни и тя си изсипа купичката на плота .Яде зеленчуци лук червен, краставица, домат и кюфте на скара ,но не цяло и малко  хляб. .Сили много сили и нерви ти желая Ели.Мен ми иде на седна на детската площадка и като дойде време за обяд някоя друга майка да я нахрани. безсилна се чувствам .

# 111
Не, момичета, никакъв интерес не проявява към храната. Знам, че е трудно да си го представи човек, но е факт. Ям пред него, мляскам, облизвам се, предлагам му, той прави погнусена физиономия и пуска някоя лига да ми демонстрира колко е гадно това, което ям, каквото и да е то. Много е гнуслив, плод или зеленчук (т.е. нещо, което не е сухо), абсурд да докосне, камо ли да хване в ръка. Слагаме го с нас на масата и нищо, само хвърля храната, освен хляб/тесто нищо друго не яде сам с ръка. Продължава да не яде манджи с парчета, ако не е пасирано на микро, нано частици, плюе. Просто е мъка жестока, ДК спрях да взимам, от нашата храна почти не яде, от време на време по някое пюре-меню пасирано хапва с огромен зор и усилия от моя страна. Единственото, което обича, е закуската, защото е тесто-попара, кус-кус, просо, овесена каша и АМ преди лягане. Него все още не искам да го спирам, тъй като му е ритуал преди заспиване, а и е единствената течност, която пие, нали и с водата е скаран.

# 112
Леле, Ани, ако ядеше зеленчуци и кюфтета, щях да съм на седмото небе, но е мисия невъзможна.
Крис, точно така е, както си го написала. Той, ако искаше да се храни сам, ако ще и кочина да направи, не ми пука, но НЕ иска. И цял ден да не му дам храна, няма да си потърси и да забележи липсата и.

Последна редакция: пт, 25 май 2018, 17:48 от eli_dzh

# 113
Ели, много кофти, представям си как се чувстваш!  Sad Като успокоение да кажа, че щом е жизнен и пълни памперса явно все пак е ОК.
Това, което ми хрумва е да пробваш да му оставиш някъде на достъпно за него място храна, без да му показваш, без да го насочваш. Мойта госпожичка така понякога прави със сока. Ако и подам шишето ми го бута и не ще, като го оставя някъде и зяпна в компютъра, идва и си го взима. Та ако не си пробвала..., дано има ефект пък!  Simple Smile
Иначе нещо кисело мляко? Или от готовите каши в бурканче? Щом си пада по тестеното може да му даваш и за СЗ същото като за закуска, все е по-добре от нищо.  Simple Smile
За водата акъл не мога да дам, и аз още се боря с това, но все пак тя поне сок пие. В яслата обаче сок не може, та се притеснявам много още отсега...

# 114
Е ние си казваме за всеки случай,пък може да измъдрим някоя хитринка заедно. Не казваме,че непременно трябва да е като нашите,а споделяме и Ели ако не е пробвала нещо,да го тества. 😕
Нямам друго като идея аз. Ще стискам палци да е период и да мине все някога.
Ани,аз хич не обичам да ям с лъжица. 😃 От малка съм си така,манджи,супи,чорби хич не са ми по вкуса. Та приеми,че има и такива хора. Знам колко е полезно да се хапват супички,но нито ми е вкусно,нито ми се яде,няма как да се насилвам.

# 115
И аз не ям супи от Великден до сега е изяла две пълни супи ужасно е.Хубаеа вечер момичета аз готвя ,,че свекърва ми я няма тея дни ,а мъжа ми е дневна.

# 116
Благодаря за съпричастността и идеите, момичета. Ще кажа, ако нещо е сработило и има подобрение. Изпратих ги сега с баща му да карат колело, че на мен малко да ми вентилира главата.

# 117
Леле, Ани, ако ядеше зеленчуци и кюфтета, щях да съм на седмото небе, но е мисия невъзможна.
Крис, точно така е, както си го написала. Той, ако искаше да се храни сам, ако ще и кочина да направи, не ми пука, но НЕ иска. И цял ден да не му дам храна, няма да си потърси и да забележи липсата и.

Анита, не знам какво разбираш под "злоядо" дете, но според нещата, които изреждаш, че яде, за мен си е абсолютно нормално. Това че не яде супа не е драма, явно е перид (зъби, скок в растежа) и не значи че след 3 месеца няма да яде.

# 118
Ели не се притеснявай, ще ти е фино детето.
В рода на мъжа ми все страдат от затлъстяване децата. Едвам ограничавам моята да не се тъпче. Племенника ми е много дебел на 13г. Няма да се оправи лесно

# 119
Ели, и моя син не проявява никакъв интерес към храната.С триста зора го прилъгвам да опита нещо и накрая го плюе Sad. Е обича попара и кус-кус, таратор и до там.Нощно време пие АМ и с това неядене през деня скоро няма да му го спирам.Надявам се пак да е период и да отмине скоро.

Общи условия

Активация на акаунт