За или против отворените бракове

• 23 657
  • 177
  •   1
Отговори
# 45
На мен ми стана интересна темата за многоженството - аз също ги гледах по TLC, вижда ми се много противно и не мога да си представя, че има желаещи. И мъжът беше много непривлекателен, не знам какво намериха в него толкова жени. Не съм видяла да се скубят, може би е в друг епизод, в този който гледах живееха свръхкултурно

# 46
Нямам нищо против отворените бракове, гей браковете или всякакви други видове връзки. След като двама еднаквомислещи индивида искат да са заедно и това ги прави щастливи, коя съм аз та да имам против или не?
Аз лично съм моногамна и хетеросексуална (за сега) и предпочитам да съм с партньор мислещ като мен. 😊

# 47
На мен ми стана интересна темата за многоженството - аз също ги гледах по TLC, вижда ми се много противно и не мога да си представя, че има желаещи. И мъжът беше много непривлекателен, не знам какво намериха в него толкова жени. Не съм видяла да се скубят, може би е в друг епизод, в този който гледах живееха свръхкултурно
Това е друго май. Мъжът не е ок жените му да спят с други.

# 48
Много ли си сигурна? Ами другото предаване по телевизията, в което двама мъже живееха с една жена? Жената беше семейна с единия от мъжете. Спяха на едно легло, тя по средата.

# 49
Много ли си сигурна? Ами другото предаване по телевизията, в което двама мъже живееха с една жена? Жената беше семейна с единия от мъжете. Спяха на едно легло, тя по средата.

И това е друго. Отворен брак означава и двамата да спят с други хора, а не само единия, както заедно, така и поотделно. Ако и двамата спят с други, но играят заедно, значи са суинг-двойка, а не са с отворен брак... Open Mouth

# 50
Да.
При този тип връзки единият само има право на много партньори. Гледала съм този с жената, мъжете с нея не помня да са имали право да обикалят по чуждо.

# 51
Знам, разбира се, че многоженството и отвореният брак са две различни понятия, но понеже в тази тема стана въпрос за многоженство, затова го написах. Иначе отвореният брак няма какво да го дъвчем - 2-3 мнения го определиха точно и пълноценно. Запитах за многоженството, защото това наистина е нещо странно и необичайно в нашата цивилизация, а особено в съвременността.

# 52
  • София /Абсурдистан
Това не е брак, нито семейство, нито връзка. Който не е готов за сериозно обвързване и мисли, че няма да може да е с един човек трайно, няма никаква необходимост да го прави. Живеем в 21 век, семейството не е задължително.

Самата истина.

# 53
  • Sofia
За себе си съм против. Не го приемам, не би ми харесало и не виждам смисъл от брака, ако ще е "отворен". Иначе ако на някой му харесва е свободен да прави каквото си иска, мен не ме засяга.

# 54
Многоженецът и съпругите му бяха някакви хардкор мормони с религиозно промити мозъци. Тези какви са изтрещели, думи нямам. Имаше едно сериалче навремето - Big Love - много добре ги описваше колко извратено лицемерни са не само по отношение на брака и любовта. Говоря за радикалните мормони, мейнстрийм последователите на религията са си съвсем социално-приемливи.
Жената с двамата мъже беше "полиаморна", т.е. може да обича повече мъже едновременно. На мъжовете не им беше разрешено да ходят по чуждо, освен ако не е по любов, защото иначе било обикновена изневяра. 
Иначе преди 10-ина години във форума се подвизаваше жената от едно отворено семейство и редовно обясняваше колко им е хубаво из темите. В последствие от друга тема разбрах, че са се развели, мъжът се е оженил за страничната си тръпка и май и дете имат.

# 55
  • София /Абсурдистан
Сектантите са ясни. Стигне ли се до отворен брак, значи никой не иска да си разваля икономическият рахатлък и са съквартиранти просто. Когато някой от двамата срещне точният човек, напуска брака и връзката с него не е вече отворена.

# 56
Здравейте,
Какво ще кажете за отворените бракове ,аз лично познавам много семеиства ,които са с отворени бракове и изкам да ви кажа че са много сплотени
Ами, какво да кажа?
Ти вече имаш мнение за отворените бракове, та каквото и да ти кажат, едва ли би променило нещо....
Намирай някоя, склонна да е част от харем и всичко е о.к.

# 57
Здравейте,
Какво ще кажете за отворените бракове ,аз лично познавам много семеиства ,които са с отворени бракове и изкам да ви кажа че са много сплотени
Ами, какво да кажа?
Ти вече имаш мнение за отворените бракове, та каквото и да ти кажат, едва ли би променило нещо....
Намирай някоя, склонна да е част от харем и всичко е о.к.

О, 100 процента ще си намери някоя себеподобна. И тя ще иЗка да сподели с нас, за отворения им обрак.

# 58
Познавам такива хора. Страстта си е отишла, оная шашавата магия, но между тях има обич, взаимност, грижа, уважение. Свързват ги деца, имущество, а и като хора просто си се обичат, ценят се. Просто.... нещо като най-добри приятели, най-близки хора.

Преценили са, че романтичната любов е нещо надценено и не особено важно за тях. Не правят секс, но и не се бъркат на другия кой къде ходи и с кого се вижда.

Сега, ще питате, ами ако някой се влюби в трето лице?

Мда, то това е основният риск на отворените бракове и затова щастливите такива са толкова малко. Иначе нещастни отворени бракове колкото искаш.

За щастлив отворен брак се иска особена порода хора. И то двама Simple Smile

# 59
nofelet, това само на теория съм го чувала. На практика обикновено е отворен за единия от двамата, другият си мисли, че и за него може, но в момента, в който си намери изведнъж се оказва, че нещата не са баш така Joy

Общи условия

Активация на акаунт