Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално

• 70 318
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
Забелязвам нещо, понеже следя едни групи във фейса за продажби и наеми, в групата за продажби отвреме на време по някоя оферта излиза, в тази за наемите бълват една след друга, даже мисля да се отпиша че ми задръстиха фейса. Не знам какво ще следва, но както казвате купува се масово за инвестиция, а народа намалява.

# 136
  • Варна
Аз бях в една такава група, за продажба без посредник. Пълен смях се оказа и скоропостижно изчезнах от там.
Понеже някой колеги са под наем, не са от тук, та слушам ги какви цени коментират и мога да кажа, че и наемодателите са се взели на сериозно с цените. На какво отгоре не знам.
Аз иначе ще купувам за живеене, не за инвестиция. Simple Smile

# 137
Във Варна за инвестиция става само Левски и то около МЕИ, или около медицината, генерали, района на спортна зала и морско училище, червения...но и там цените са други и трудно се избива инвестицията. В кайсиева и Аспарухово не става за инвестиция, наемателите не пасат трева...като ще плащат искат всичко да им е на една ръка разстояние...

# 138
Те тия наемодатели дето са се взели насериозно затова стоят с празни имоти. Иначе да много е важно да е в хубав район отдавания под наем имот. Разбира се с добра цена се намират и квартиранти и за не толкова атрактивни райони. Във Варна покупателната способност е над 2 пъти по-ниска в сравнение с София. Официална статистика. От там всичко почва да става доста изкривено.

# 139
Варненци са избухнали с имотите.  Сериозна златна треска за имоти. ха-ха.

# 140
С голямо нетърпение чакам да се спука балона  Mr. Green

# 141
Вчера от Червения площад ходих пеш до игрищата на ТУ-Варна, по пътя през Базар “Левски”... е толкова строежи видях, не е истина. Особено в кв. Левски е лудница. Даже на 150-200 метра от ул. Студентска имаше някакво съроежче в нищото, което буквално изяжда пешеходна алея. “Боговете сигурно са полудели”...

# 142
  • Варна
Тоя т.нар. балон да не го чакате още 5-10 години само. Wink

# 143
Тоя т.нар. балон да не го чакате още 5-10 години само. Wink

Колкото, толкова... Peace

# 144
  • Варна
С голямо нетърпение чакам да се спука балона  Mr. Green

Бая ще си почакаш Joy

# 145
,Хич не е далеко пук-пук. 2г макс .. Всички предупреждават да се внимава в инвестициите в НИ в България.
 Руснаците спряха да купуват, а продават.. От Бургас до Варна навсякъде висят транспаранти "продава се "
Англичаните няма да се завърнат из градовете, от селата си взеха поука и няма да се върнат
Нашето население намалява, живеещите в чужбина и познати моряци взеха да инвестират по Гърция и Италия
Цените още не са стигнали тези от 2007, когато НС в Левски се продаваше по 1200-1400 евра на зелено.. , има за надуване лятото

# 146
  • Варна
Балони-малони са в главите на тези, които не са успяли да си купят имоти по една или друга причина.
Пазарът е динамичен, едни си отиват от него, но мястото им се запълва от други.
Не говоря за имотите по морето - темата, все пак, е за пазара във Варна.

# 147
Във Варна се инвестира с пари от вън. По себе си съдя и по мои познати и колеги. Има много моряци и гастербайтери които тук си харчат парите. Ако си мислите че всичко се изкупува на зелено с пари отработени във Варна, грешите.
В София е друго, там заплатите позволяват ипотека и динамиката е по различна.
За балона не се тревожете. Който има нужда от жилище, сега няма да чака 2-5 години да се спука нещо което не е ясно дали съществува...

# 148
Ако цената сега е 1000, след 5 години стане 1400- и се спука някакъв балон... то ще падне до колко!?  Ми до 1200.  И които сега чакат и се надяват пак ще спечелят колко?!  Минус 200 на квадрат

И ако почнем да си говорим че след 5 години доходите на тези хора биха били различни- Айде да сметнем пак така наречените пропуснати ползи - от наем, или от изплащана ипотека, или плащан наем.

# 149
Имайте предвид, че при пукане на балон (въпреки че в момента сме далече от балон) хубавите имоти изчезват от пазара. Не е голяма далавера.

Общи условия

Активация на акаунт