Пазарът на недвижими имоти във Варна - какво се случва реално

• 70 704
  • 766
  •   1
Отговори
# 690
Във вилните зони има ли ток, вода, канализация?

# 691
  • Варна
Не, живущите там си палят огън и се къпят при роднини, ама такова е... Simple Smile

# 692
Само 1 от предложенията надвишава бюджета ти.

# 693
  • Варна
Като напишете в гугле Свлачища във Варна и се показва един сайт, където може да разгледате къде има такива процеси. Ако няма сега, не е гаранция, че след време и там няма да 'тръгне'...

http://varna.geozashtita.bg/%D0%BA%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B0-%D0%B … 0%B0%D1%82%D0%B0/

# 694
  • Варна
На пазара в Чайка багер усилено прави първата копка. Някъде има ли инфо какво ще представлява бъдещата сграда? Чух, че само Явлена щели да я предлагат, не знам дали е вярно.

# 695
  • In transit
Във вилните зони има ли ток, вода, канализация?
Не навсякъде има. Хубаво е да се проверят тези неща предварително. Някъде са с частни водопроводи, които нямат нищо общо в ВиК. Някъде са с тласкател. Това е много "забавно". 

Диди, в сайта на общината трябва някъде да има планове на пътищата, настоящи и бъдещи. Марто ти е показал сайта на геозащита. Но е прав, че не всички свлачищни зони са описани (това го знам от приятел геолог). Препоръчвам като се спрете на конкретен имот да идете в някоя геоложка фирма( има доста във Варна) и да попитате за конкретния терен какво е положението.

# 696
Някой дали може да препоръча фирма за управление на имоти в аирбнб, която да работи във Варна?

# 697
  • Варна
Момичета и момчета Simple Smile, явявам се да споделя, че приключихме с търсенето!
Не исках по-рано да пиша, защото продавачите ни бяха леееко "нестабилни" и докато не подпишехме финалното документче. Последния ден на юни капарирархме, миналата седмица минахме сделката.
Избора ни се спря на апартамента до Окръжна болница, на 6ти - последен етаж (с подновения асансьор, за който бях споменала). Апартамента е 100кв. (реални Simple Smile ) с разпределението, което и искахме. Тухла - 1967г. Добре поддържани части, дори повече от добре.
Над бюджета е който определихме, но цената на квадрат от 800Е за този район, и като отчетем настоящия пик, мисля, че имахме късмет. Simple Smile Апартамента е за ремонт, основен, но това беше и възможност да смъкнем цената.

Благодаря на всички в темата, които пишете и давате съвети, помощта ви е много полезна и се надявам да продължим да си помагаме!
Аз ще съм тук де Simple Smile, да споделям информация и давам лично мнение. Simple Smile

За Чайка и аз не съм срещала каква ще е новата сграда и как ще изглежда. Но само една агенция да я продава, много ме съмнява.

Накрая се оказа истина за нова жилищна сграда на част от мястото на Пикадили Младост. То сега на мястото на Пикадили Център, така строят този нов Лидл, че чак се замислям част от жилищна кооперация ли ще бъде Simple Smile. Някак височък отива и хубава плътност на границите на парцелчето. Новите живущи на сграда Дойран, особено на първите три етажа,  не мисля, че ща са особено доволни, че и дори на 4ти.

Когато си харесате имот - няма значение апартамент или парцел, започнете да търсите информация от колкото се може повече места. Понякога не подозирате от къде ще изскочи информация.

# 698
  • In transit
Анели, честито! Сега се въоръжи с търпение за ремонта и гледайте да не се разведете докато го обзаведете Simple Smile

# 699
Здравейте и от мен. С приятеля ми търсим апартамент във Варна от около 6 месеца. Насочили сме се засега към новите строежи около Младост зад ОМВ. Имате ли някаква информация относно фирмите? Разбрахме, че инвеститори са братя Иванови/волейболисти или баскетболисти близнаци/. Разчистили са терена, чакали разрешение за строителство до 2 седмици. Чували ли сте нещо за тях? Прадлагат много добри оферти - харесахме си един тристаен апартамент , 58000 евро, + 2000 евро за външно парко място, изложение юг/изток. Играели с фирмите Металекс и Конструмакс, които били сигурни на пазара. На тези братя тази сграда щяла да им е първа и щели да вложат всичко в нея, защото ще им бъде като реклама. Ходихме до мястото - видяхме че наистина са отсечени дърветата и е разчистено. Изчакваме официалното решение на Община Варна за започване на строеж и тогава ще вземем решение. Вижда ми се ниска цената им дори в момента, когато още нямат разрешение и не са направили първа копка. А Явор ще строят до църквичката отсреща , но още не са започнали, а официално е трябвало да започнат на 1 август. А техните цени са много по-високи.  Имам ли право да се притеснявам от фирмите?

# 700
Здравейте и от мен. С приятеля ми търсим апартамент във Варна от около 6 месеца. Насочили сме се засега към новите строежи около Младост зад ОМВ. Имате ли някаква информация относно фирмите? Разбрахме, че инвеститори са братя Иванови/волейболисти или баскетболисти близнаци/. Разчистили са терена, чакали разрешение за строителство до 2 седмици. Чували ли сте нещо за тях? Прадлагат много добри оферти - харесахме си един тристаен апартамент , 58000 евро, + 2000 евро за външно парко място, изложение юг/изток. Играели с фирмите Металекс и Конструмакс, които били сигурни на пазара. На тези братя тази сграда щяла да им е първа и щели да вложат всичко в нея, защото ще им бъде като реклама. Ходихме до мястото - видяхме че наистина са отсечени дърветата и е разчистено. Изчакваме официалното решение на Община Варна за започване на строеж и тогава ще вземем решение. Вижда ми се ниска цената им дори в момента, когато още нямат разрешение и не са направили първа копка. А Явор ще строят до църквичката отсреща , но още не са започнали, а официално е трябвало да започнат на 1 август. А техните цени са много по-високи.  Имам ли право да се притеснявам от фирмите?
Само не разбрах карти ли играят или волейбол/баскетбол. Laughing

# 701
Зойчето, би ли дала линк към сайт на този проект? Звучи добре.

# 702
https://ivanoviconstruction.com/tekushti-proekti/ ето това им е сайта.  Не бях сигурна дали са баскетболисти или волейболисти. Ето я истината - https://www.blitz.bg/sport/basketbol/bliznatsite-kaloyan-i-deyan … varna_338578.html

# 703
  • Варна
Сградата ще им е втора, сигурно някъде на сайта има информация за първата. И аз знам, че работят заедно с Металекс. Гледах им апартаментите преди няколко месеца, още като излезе проекта. Но нещо не ме грабнаха. Имайте предвид, че около тая сграда ще има още една на Металекс, още две тела на Каравела парк...и още една на Металекс, която чака за разрешително...демек ще застроят добре дерето, вижте къде точно ще е сградата.
А Явор кой ви каза, че е трябвало да започнат на 01.08? И колко пък много по-високи са цените?

# 704
Сградата ще е втора, първата е около колхозния. Но доколкото разбрах нея са я взели на груб строеж, защото предишния собственик не е успял да я завърши. Така че тази се явява първа от начало до край. Разбрах , че дерето ще се застрои , но това засега не ме притеснява. Сградата се явява на втора линия. До Омв на първа линия до булеварда ще има друга сграда.  А зад "нашата" ще има още няколко.
За Явор едни приятели си купиха, но разбрах от тях , че се бавели и по план трябвало вече да са направили първа копка, а такава още няма.

Общи условия

Активация на акаунт