Проблем с майка ми, надробих голяма каша.

• 20 267
  • 181
  •   1
Отговори
# 150
  • Няма такава държава!
Виж сега, момче, аз всъщност наистина се солидаризирам с майка ти, защото мога да си представя какво е да се блъска сама, и то точно в тийновските ти години. Като гледам, едва ли си бил за пример и подражание. Не й е било никога лесно, малко са ангелите на тоя свят, човешко е да залитне от майчина любов към майчински контрол. Аз не я обвинявам, не би трябвало да я обвиняваш и ти, а да я разбереш и да си й благодарен. Просто сте допуснали някои грешки, но нищо непоправимо няма, ти си съвсем млад, а и тя не е престаряла. Нормално е да не се чувства истински млада, защото така става с жените без любов с интимен партньор в продължение на десетилетия. Важно е да й покажеш обич и уважение, но и категоричност, че така повече няма да я карате, защото е крайно време пиленцето да отлети от гнездото. И ако се забави още малко, ще си остане със осакатени криле.

Когато поемеш сам контрола над живота си, ще нарасне и самоуважението ти. Ще разбереш, че е под достойнството ти това мишкуване и лъготене. Никой не ти се е подигравал, тук видях единствено добронамерено предупреждение. Все пак повечето сме на достатъчно години, за да гледаме донякъде снизходително на грешките от младостта.

Може да е банално, но синовете се учат на отношения с жените първо чрез майките си. Същото важи за дъщерите и бащите. Ако се заложат погрешни модели от родителска страна, те често се пренасят и в интимния живот на децата по-нататък. Но когато човек осъзнае проблема, е напълно възможно да вземе мерки. Аз не смятам, че трябва да се тича при психолог при всеки повод. Честно казано, общуването с неподходящ психолог може да е по-вредно от липсата на каквато и да е психологическа помощ. А и не е хич евтино.

А сега, млади момко, прочети още 5 пъти горецитираното мнение, даже и повече пъти може - от полза ще ти е.
Кажи истината на майка си и изтърпи всичко, което има да каже/направи по въпроса, остави я да преживее разочарованието си, после порастни! И спри да лъжеш!

# 151
  • София
Ще ти отговоря така-когато беше на 6-7 години, дъщеря ми започна да ме лъготи за щяло и нещяло. Преди да ѝ откъсна хубавата главица, си дадох сметка, че го прави, защото аз съм изключително изискваща командаджийка, която пали от четвърт и е способна за отрицателно време да ти откъсне главата и да рита футбол с нея. Е, и аз да съм, и аз бих лъготила такова чудо, за да се отърва. В момента, в който ѝ дадох сигурност, че ако ми каже истината, наказание няма да има, а напротив, ще има награда за смелостта да си каже истината, спря с лъготенето. Когато насаждаме страх в децата си, само им вредим.

Да, при почти всички деца се случва и ако не се усетим навреме, изтърваме юздите.
Но си мисля, че той е на 26 години и отдавна е трябвало да порасне.
Само че, му е по- удобно да се изкарва жертвата, на която всичко е позволено.
Мен такива "вечни жертви", не са ми по вкуса, защото всъщност се превръщат в манипулатори и използвачи.

# 152
Но си мисля, че той е на 26 години и отдавна е трябвало да порасне.
Само че, му е по- удобно да се изкарва жертвата, на която всичко е позволено.
И това е вярно. Двамата с майка си са се овъртолили в един порочен кръг. От него зависи дали ще го разкъса.

# 153
Навлязох малко в проблематиката, разбрах какво искаш и ще се опитам да се поставя на мястото на майка ти и да ти кажа аз как бих се чувствала, как бих реагирала и от какво имам нужда. Да започна с това, че не разбирам настояването и да завършиш висше на всяка цена (въпреки че виждам, че сам си стигнал до тоя извод, което може би е добре). Това което аз като майка бих искала от единствения си си син надробил тази попара е да дойде при мен и да ми каже нещо сорта: Виж мамо, излъгах те от страх да не те разочаровам и ядосам, но знам, че беше тъпо и грешка. Аз не учих, а работих. Чувствам се щастлив с настоящата си работа и ти трябва да бъдеш щастлива заедно с мен. Осъзнах, че трябва да завърша висше и ще го направя при първа възможност. Но и да не стане важното е да сме щастливи и аз и ти и да се обичаме и да се разбираме и подкрепяме. Хората учат за да имат хубава работа и хубава заплата. Аз вече ги имам така че дипломата не е належаща. Почувствах се принуден да те лъжа заради свръхочакванията ти към мен, заради реакцията ти и не исках да те разочаровам, защото те обичам. Но в крайна сметка още повече те разочаровах с лъжите си. Дай да проявяваме малко повече разбиране и толерантност един към друг и да си живеем в мир и разбирателство, защото нямаме реална причина да не се чувстваме щастливи на тоя етап. Не искам повече да те лъжа, но моля те, не изисквай от мен конкретни неща, а се опитай да се радваш на това което постигам и което ме прави щастлив. Ако продължаваш с тоя безумен котрол единственият резултат ще е, че  ще ме принудиш да се дистанцирам. Това ли искаш наистина? Научи се да ме уважаваш като човек, нуждите ми,  дори да не ги разбираш и да ме приемаш какъвто съм - далеч от перфектния син. Защото аз няма да се променя, а само и двамата ще загубим от това, а може би ти повече. Обичам те и искам да сме приятели, да се чувстваме добре и спокойни един с друг  и да можем да си говорим за всичко без страх.
  Е, всичко това можеш да го кажеш пред спокоен и желаещ да те изслуша човек. Но не мисля, че случаят е такъв.
   Аз се сетих за друго - ако не можете да говорите спокойно и те е страх от скандал, защо не й напишеш всичко, което искаш да кажеш на майка си? Като писмо или И-мейл, ако ползва компютър. А най-лесното - отвори тази тема, дай й я да я прочете. И я остави да размисли и се успокои.
   Желая ти успех! Много е трудно да пораснем и понякога ни се иска да не го правим, но това е най-доброто и за двама ви!

# 154
  • София
Да пишеш имейл или да ѝ дадеш да прочете темата, си е пак бягство.
Това може да е  извинимо при някой с 10 години по- малък.

Не разбирам защо се подтиква един отдавна пълнолетен индивид да бяга безкрай от проблемите и отношенията, които сам е надробил?
Накрая, ще се намери някой да го посъветва да смени и името на темата на " Проблем с майка ми, тя надроби голяма каша"

# 155
Защото това не е бягство, а начин да изразиш мнението си без върху теб да се излеят обиди, обвинения колко лош син си и как ще убиеш майка си със своето непослушание. И да те смачкат отново все едно си на 6 г. А и да бъдеш мъж се иска пример, от който да почерпиш и се научиш. Ако никой не ти е показал как, няма да знаеш какво да правиш. По-горе, в един от постовете, имаше линк към книгата "Отровните родители". Не е зле повече хора да прочетат, най-малкото за да научат колко разнообразен е светът и че не всички майки са "бели и добри".

# 156
Какъв дебил трябва да си цял живот мама да ти е виновна?! Книги всякакви, сигурна съм, че реши ли човек може да защити и най-грешната позиция.  Вина за ситуацията има само лъжливото овчарче, но то винаги ще си мие ръцете я с мама, я с жената, я с шефа...

# 157
  • Няма такава държава!
Не всички майки са бели и добри, но когато си лъгал с години и прахосвал пари, ще слушаш
... обиди, обвинения колко лош син си и как ще убиеш майка си със своето непослушание.
и ще кимаш с глава. Не е мъжко да избягаш!

# 158
  • София
Защото това не е бягство, а начин да изразиш мнението си без върху теб да се излеят обиди, обвинения колко лош син си и как ще убиеш майка си със своето непослушание. И да те смачкат отново все едно си на 6 г. А и да бъдеш мъж се иска пример, от който да почерпиш и се научиш. Ако никой не ти е показал как, няма да знаеш какво да правиш. По-горе, в един от постовете, имаше линк към книгата "Отровните родители". Не е зле повече хора да прочетат, най-малкото за да научат колко разнообразен е светът и че не всички майки са "бели и добри".

Да, бе, ще напише писмото и повече никога няма да се срещне с майка си очи в очи!
Що се отнася до " показването" - който се интересува, научава.
който си търси извинение, си намира палач и си се изживява като жертва.

Отровните родители ги има, но никой не остава вечно дете, за да зависи от тях без да може нещо да промени.

# 159
Разбира се, че виновна е майката. Ето, Уиш даде много добър пример с нейното дете, но тя се е усетила и СЕ Е коригирала.

Знам, знам, чаршафи не четете, но дори и един човек да го прочете, пак е нещо, и най-вече авторът. Сигурна съм, че ще познае майка си в част от описаното поведение:
Скрит текст:

Цитат
Един пример за невъзможността да кажеш „не“: Една пациентка, млада американка, живеела под наем при едно семейство в следвоенна Германия, където учела балет. Когато се връщала в къщи след репетиции и искала да се промъкне незабелязано в стаята си, хазяйката често я издебвала и я замъквала да „си побъбрят“ в кухнята. Въпреки че била изморена и искала да си почине преди вечерното представление, тя не можела да откаже. И тъй като след войната положението в Германия било зле, тя „трябвало“ да кани на кафе — което тогава все още било рядкост — цялото семейство: домакинята, вече възрастната дъщеря, сина и снахата, която не била добре приета в семейството и си отмъщавала за това с арогантни изказвания. Дъщерята се прехласвала с неприкрита завист по хубавите рокли на пациентката, докато тя не й подарила една от тях, която все още с удоволствие обличала. Синът кокетничел с нея и въпреки че била безразлична към него, тя „трябвало“ от време на време да му отвръща с поглед, за да не го разочарова, и накрая „трябвало“ да включва в разговора и снахата, за да смекчи явните вътрешносемейни напрежения. След почти два часа загубено време тя най-сетне, изтощена, се прибирала в стаята си и започвала лакомо да се тъпче с храна — тя дойде на терапия именно заради тази си ненаситност, която стигала до крадене на сладки неща от шкафчетата на нейните колежки.

В жизнената история на депресивните хора постоянно се срещат влияния на околните, които затрудняват или препятстват превръщането на детето в автономен Аз. Тя също била единственото дете от един нещастен брак и отрано трябвало да се учи да застава на заден план, да разбира проблемите на родителите, преди да е успяла да открие и разгърне своята собствена същност.

Сега един пример за разглезваща среда:

Господин С. също бил единственото дете от един средно добър брак. Майката, която почти нямала собствени интереси, не била нещастна в брака, но по един необясним и за нея начин неудовлетворена. Когато след няколко години се родило детето, тя се втурнала към тази задача с цялата енергия на своите неосъществени желания и то се превърнало в съдържание на живота й. Тя пазела детето като зениците на очите си, била свръхзагрижена и се опитвала да го държи настрана от всичко, което й изглеждало сурово, твърдо и опасно. А тя смятала за опасно какво ли не! И при най-лекия полъх на вятъра тя вече виждала момчето с белодробно възпаление, навличала го така, че приятелите му се смеели (нещо, за което такива майки обикновено не проявяват разбиране). Ако детето играело в пясъка, той бил пълен според нея с коварни бактерии. Каране на колело? Колко лесно човек може да падне, да си счупи нещо или да бъде блъснат! Излети с класа или с приятели? Какво ли не би могло да се случи, като се започне от пренощуването на открито, без добрата, питателна и здравословна майчина храна, и се стигне до възможни прелъстявания и хомосексуални атаки! Тя къпела сина си дори когато той навлязъл в пубертета, търкала му гърба, носела му закуската в леглото — накратко, той живеел в царството на безделниците, но с цената на това, че нямал право на собствена воля и възможност да израсне и в мъжкия свят.

Когато веднъж в пубертета той се осмелил да се разбунтува и искал пряко волята на майката да предприеме с приятели дълго пътуване с колела, тя застанала с разперени ръце пред вратата на мазето, където било заключено колелото, и извикала с драматичен патос: „Само през трупа ми!“ Синът се примирил и бил възнаграден с любимото си ядене и купища майчина нежност. Когато излязъл от пубертета, майката непрекъснато го предупреждавала да внимава с момичетата. Редували се горе-долу следните версии: „Те се интересуват само от парите ти“, „Не се хващай на въдицата им, те искат да се оженят, за да бъдат осигурени; та те знаят, че ти ще наследиш всичко и мислят само за твоето богатство“ и т.н. Естествено нито едно момиче, от което той се интересувал, не издържало на критичния поглед на майката. Тя намирала кусури на всички; някои не били „от добри семейства“, други били облечени твърде еротично и предизвикателно и затова изобщо не влизали в сметката; трети не се отнасяли към нея с достатъчно респект, и накрая „Ти си прекалено добър за нея“. По този начин тя омаловажавала пред него всички момичета и понеже той бил свикнал да гледа света през очите на майка си, обикновено скоро признавал, че тя всъщност има право; в същото време рационализирал страха си, че няма да успее да спечели сърцето на никое момиче. За негово нещастие бащата починал, когато господин С. бил на 15 години. С това съдбата му била предрешена. Сега майката имала само него и той не можел да я остави сама, което тя му давала да разбере под различни, но безпрекословни форми. Той се чувствал виновен, когато вечер се прибирал късно — майката толкова много се притеснявала! Всички уикенди и ваканции той прекарвал с нея. Когато започнал следването си в един съседен град, имало сърцераздирателно прощаване, сякаш заминавал за друг континент или се сбогували за цял живот — при това имали уговорката, че той всеки уикенд ще се връща вкъщи. Майката знаела всичко за него; не че той толкова искал да споделя с нея, но тя винаги измъквала и най-малките подробности, докато накрая не му станало навик сам да й разказва. Тя се гордеела, че може да каже: „Моят син няма никакви тайни от мен.“ Той самият така бил свикнал с тази липса на дистанция, че даже не намирал за неуместно тя да отваря и чете писмата му. Когато външни или вътрешни обстоятелства „заплашвали“ тази общност, майката се разболявала в подходящия момент и по този начин още по-здраво връзвала сина за себе си. Така той растял като вечния син. Малкото си неуспешни опити да скъса пъпната връв той преживявал с подхранвано от майката чувство за вина и скоро напълно се отказал от тях. Той оставал навсякъде в живота „добрият син“, пълен наивник, сърдечен и услужлив, но малко безцветен и сякаш безполов. Към жените изпитвал нарастващ страх и се държал с тях непохватно и срамежливо. И откъде би могъл да знае как да спечели една жена, след като познавал единствено поведението на добрия син; затова той най-добре се разбирал с по-възрастни, майчински настроени жени — това поне можел, като жени те не му се стрували толкова застрашаващи, а и те самите били възхитени от възпитания и внимателен млад мъж. Но ако жена на неговите години проявяла интерес към него и потърсела запознанство, той се окопавал зад майчините предупреждения, които своевременно зазвучавали у него: „Тя го прави само заради парите ми.“ Така празнотата в живота му и все по-мъчително преживяваната неспособност да завързва приятелства с мъже, камо ли с жени, повторно го тласкала към майката, която за негова сметка оставала учудващо млада в този задоволяващ я „брак“ със сина-любовник.

Оттук: https://chitanka.info/text/8154/0#l-primeri_za_depresivnija_tip_povedenie

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 15:54 от Мишелин

# 160
  • София
Разбира се, че виновна е майката. Ето, Уиш даде много добър пример с нейното дете, но тя се е усетила е СЕ Е корегирала.

Знам, знам, чаршафи не четете, но дори и един човек да го прочете, пак е нещо, и най-вече авторът. Сигурна съм, че ще познае майка си в част от описаното поведение:
Скрит текст:

Цитат
Един пример за невъзможността да кажеш „не“: Една пациентка, млада американка, живеела под наем при едно семейство в следвоенна Германия, където учела балет. Когато се връщала в къщи след репетиции и искала да се промъкне незабелязано в стаята си, хазяйката често я издебвала и я замъквала да „си побъбрят“ в кухнята. Въпреки че била изморена и искала да си почине преди вечерното представление, тя не можела да откаже. И тъй като след войната положението в Германия било зле, тя „трябвало“ да кани на кафе — което тогава все още било рядкост — цялото семейство: домакинята, вече възрастната дъщеря, сина и снахата, която не била добре приета в семейството и си отмъщавала за това с арогантни изказвания. Дъщерята се прехласвала с неприкрита завист по хубавите рокли на пациентката, докато тя не й подарила една от тях, която все още с удоволствие обличала. Синът кокетничел с нея и въпреки че била безразлична към него, тя „трябвало“ от време на време да му отвръща с поглед, за да не го разочарова, и накрая „трябвало“ да включва в разговора и снахата, за да смекчи явните вътрешносемейни напрежения. След почти два часа загубено време тя най-сетне, изтощена, се прибирала в стаята си и започвала лакомо да се тъпче с храна — тя дойде на терапия именно заради тази си ненаситност, която стигала до крадене на сладки неща от шкафчетата на нейните колежки.

В жизнената история на депресивните хора постоянно се срещат влияния на околните, които затрудняват или препятстват превръщането на детето в автономен Аз. Тя също била единственото дете от един нещастен брак и отрано трябвало да се учи да застава на заден план, да разбира проблемите на родителите, преди да е успяла да открие и разгърне своята собствена същност.

Сега един пример за разглезваща среда:

Господин С. също бил единственото дете от един средно добър брак. Майката, която почти нямала собствени интереси, не била нещастна в брака, но по един необясним и за нея начин неудовлетворена. Когато след няколко години се родило детето, тя се втурнала към тази задача с цялата енергия на своите неосъществени желания и то се превърнало в съдържание на живота й. Тя пазела детето като зениците на очите си, била свръхзагрижена и се опитвала да го държи настрана от всичко, което й изглеждало сурово, твърдо и опасно. А тя смятала за опасно какво ли не! И при най-лекия полъх на вятъра тя вече виждала момчето с белодробно възпаление, навличала го така, че приятелите му се смеели (нещо, за което такива майки обикновено не проявяват разбиране). Ако детето играело в пясъка, той бил пълен според нея с коварни бактерии. Каране на колело? Колко лесно човек може да падне, да си счупи нещо или да бъде блъснат! Излети с класа или с приятели? Какво ли не би могло да се случи, като се започне от пренощуването на открито, без добрата, питателна и здравословна майчина храна, и се стигне до възможни прелъстявания и хомосексуални атаки! Тя къпела сина си дори когато той навлязъл в пубертета, търкала му гърба, носела му закуската в леглото — накратко, той живеел в царството на безделниците, но с цената на това, че нямал право на собствена воля и възможност да израсне и в мъжкия свят.

Когато веднъж в пубертета той се осмелил да се разбунтува и искал пряко волята на майката да предприеме с приятели дълго пътуване с колела, тя застанала с разперени ръце пред вратата на мазето, където било заключено колелото, и извикала с драматичен патос: „Само през трупа ми!“ Синът се примирил и бил възнаграден с любимото си ядене и купища майчина нежност. Когато излязъл от пубертета, майката непрекъснато го предупреждавала да внимава с момичетата. Редували се горе-долу следните версии: „Те се интересуват само от парите ти“, „Не се хващай на въдицата им, те искат да се оженят, за да бъдат осигурени; та те знаят, че ти ще наследиш всичко и мислят само за твоето богатство“ и т.н. Естествено нито едно момиче, от което той се интересувал, не издържало на критичния поглед на майката. Тя намирала кусури на всички; някои не били „от добри семейства“, други били облечени твърде еротично и предизвикателно и затова изобщо не влизали в сметката; трети не се отнасяли към нея с достатъчно респект, и накрая „Ти си прекалено добър за нея“. По този начин тя омаловажавала пред него всички момичета и понеже той бил свикнал да гледа света през очите на майка си, обикновено скоро признавал, че тя всъщност има право; в същото време рационализирал страха си, че няма да успее да спечели сърцето на никое момиче. За негово нещастие бащата починал, когато господин С. бил на 15 години. С това съдбата му била предрешена. Сега майката имала само него и той не можел да я остави сама, което тя му давала да разбере под различни, но безпрекословни форми. Той се чувствал виновен, когато вечер се прибирал късно — майката толкова много се притеснявала! Всички уикенди и ваканции той прекарвал с нея. Когато започнал следването си в един съседен град, имало сърцераздирателно прощаване, сякаш заминавал за друг континент или се сбогували за цял живот — при това имали уговорката, че той всеки уикенд ще се връща вкъщи. Майката знаела всичко за него; не че той толкова искал да споделя с нея, но тя винаги измъквала и най-малките подробности, докато накрая не му станало навик сам да й разказва. Тя се гордеела, че може да каже: „Моят син няма никакви тайни от мен.“ Той самият така бил свикнал с тази липса на дистанция, че даже не намирал за неуместно тя да отваря и чете писмата му. Когато външни или вътрешни обстоятелства „заплашвали“ тази общност, майката се разболявала в подходящия момент и по този начин още по-здраво връзвала сина за себе си. Така той растял като вечния син. Малкото си неуспешни опити да скъса пъпната връв той преживявал с подхранвано от майката чувство за вина и скоро напълно се отказал от тях. Той оставал навсякъде в живота „добрият син“, пълен наивник, сърдечен и услужлив, но малко безцветен и сякаш безполов. Към жените изпитвал нарастващ страх и се държал с тях непохватно и срамежливо. И откъде би могъл да знае как да спечели една жена, след като познавал единствено поведението на добрия син; затова той най-добре се разбирал с по-възрастни, майчински настроени жени — това поне можел, като жени те не му се стрували толкова застрашаващи, а и те самите били възхитени от възпитания и внимателен млад мъж. Но ако жена на неговите години проявяла интерес към него и потърсела запознанство, той се окопавал зад майчините предупреждения, които своевременно зазвучавали у него: „Тя го прави само заради парите ми.“ Така празнотата в живота му и все по-мъчително преживяваната неспособност да завързва приятелства с мъже, камо ли с жени, повторно го тласкала към майката, която за негова сметка оставала учудващо млада в този задоволяващ я „брак“ със сина-любовник.

Оттук: https://chitanka.info/text/8154/0#l-primeri_za_depresivnija_tip_povedenie

Аз съм имала не само контролираща, ами вечно недоволна от това, което съм направила, майка.
Така че, много добре знам за какво иде реч.
Което не променя истината- когато вече си пълнолетен, когато виждаш че нещото не ти харесва, го променяш.
Не се изживяваш като вечната жертва.

Не знам защо си постнала това пособие за студенти- психолози или психиатри?
Нищо от тези крайности няма в писанието на автора.

Мен друго ми прави впечатление- от една страна се толерира неистово самотното майчинство, щото бащата не бил кой знае какъв фактор и без него можело.
 А, от друга страна, непрекъснато се обяснява как майките на момчетата са силно обсебващи, контролиращи и извращаващи характерите им до степен да не могат да се пуснат от полите. newsm78 newsm78

# 161
  • София
Какъв дебил трябва да си цял живот мама да ти е виновна?! Книги всякакви, сигурна съм, че реши ли човек може да защити и най-грешната позиция.  Вина за ситуацията има само лъжливото овчарче, но то винаги ще си мие ръцете я с мама, я с жената, я с шефа...
Такъв, случил с обсебваща и властна майка. На някои хора им трябва повече време, за да оправят щетите от нея.

# 162
Абсурд, дали при автора има или не нещо от написаното в цитата, си го знае само той. Аз неслучайно го пускам, защото четейки постовете му, мозъкът ми веднага направи връзка с постнатото.

Колкото до другото, и сама знаеп, че не можеш да сложиш знам за равенство нито между твоята майка и майката на момчето, нито между него и себе си. Всичко е строго индивидуално и има още един куп неща, които са от значение. Неговата майка може да е била по-вменяваща вина и по-изискваща. Освен това, това, че е едно дете също оказва влияние явно.

Това е моята истина за този случай и наистина недоумявам защо го обвинявате. Той не се е събудил в един прекрасен ден на 26, толкова слаб и подвластен на майка си. Тя е ковала, ковала, ковала и това е произведението й. Нека сега се "наслаждава" на резултата.

Мен друго ми прави впечатление- от една страна се толерира неистово самотното майчинство, щото бащата не бил кой знае какъв фактор и без него можело.
 А, от друга страна, непрекъснато се обяснява как майките на момчетата са силно обсебващи, контролиращи и извращаващи характерите им до степен да не могат да се пуснат от полите. newsm78 newsm78

Чак пък да се обяснява непрекъснато....

# 163
  • София
Цитат

Чак пък да се обяснява непрекъснато....

За съжаление- така е.
Виж темата за свекървите, виж тази, виж и другата- за досадните родители.
Навсякъде, накрая мъжката майка е виновна, щото прави сина си муньо, който не се отделя от полата ѝ.

При това, най- силно отрицателните мнения са от мами, които имат момчета, от една страна, и са върли защитнички на самотното майчинство, ако ще и от първия боклук да се роди, защото мама била можела сама да гледа и възпитава.....

# 164

Много ти благодаря за книгата  Hug
Смятам да я изчета цялата.

Искам да попитам автора нещо.
Имал ли си случаи да кажеш не на майка си? За каквото и да е било.И ако да какво е ставало. Викала ли ти е, изнудвала, обиждала, вменявала вина?
Какво щеше да и е реакцията ако преди години на първата специалност, която не си искал и беше казал - Не, не искам да уча, нещо, което не е за мен.

Общи условия

Активация на акаунт