Добре дошли, Февруарки 2019

• 48 213
  • 790
  •   1
Отговори
# 90
 И моят първи преглед ще е при д-р Ослеков на 20.06. Нямам търпение и ми е доста притеснено в същото време заради миналият път. Аз живея в чужбина, но пътувам за България след 10 дена. Тук първият ехограф е в 12 седмица, втория в 20 и това е. А преди това 8- 9 седмица се виждаш с акушерка, както и през цялото време те следи акушерка. На мен не ми се вижда нормално да има чак толкова малко ехографии и следене. Общо взето не те броят за бременна преди 12 седмица.

# 91
  • София
Охххх,
Исках да напиша, че най-малко трябва да се следи кръвотока към бебето, ама пак съм писала “дозата”...

# 92
И моят първи преглед ще е при д-р Ослеков на 20.06. Нямам търпение и ми е доста притеснено в същото време заради миналият път. Аз живея в чужбина, но пътувам за България след 10 дена. Тук първият ехограф е в 12 седмица, втория в 20 и това е. А преди това 8- 9 седмица се виждаш с акушерка, както и през цялото време те следи акушерка. На мен не ми се вижда нормално да има чак толкова малко ехографии и следене. Общо взето не те броят за бременна преди 12 седмица.

Ох ... и аз съм така , с тази разлика че няма да си пътувам скоро за бг - нито работата , нито ученичката го позволяват 😊
Така е дами , при мен са само 2 ехографа . Но ако намерят проблем ти назначават повече . С дъщеря ми след като откриха нещо веднага ги увеличиха  - бяха 5 . Ние с таткото сме решили да отидем за един екстра  на частен . 
Но както каза Poppy14 - до 12 седмица не взимат мерки ако нещо не е добре. “Природата си знаела работата Sad
Ох аз да се оплачА все се будя през ноща , усещам че ми е лошо Sad  после пак заспивам за малко , а вечер си лягам с кокошките .
Момичета да попитам вие почнахте ли с витамините ?
Аз от 1-2 месеца пия фолиева киселина , но от вчера си купих за бременни . Не съм ги започнала още .... може би тези дни .
💐

# 93
  • София
Здравейте. Видях,че има момичета с Хашимото в групата. Аз също имам. Искам да ви попитам защо веднага си вдигате дозата? Аз също сама си регулирам хормона,но след като дам кръв. Давах на 20.05 и се наложи да намаля хормона,защото ТСХ ми беше доста ниско. Сега на 20.06 пак ще правя. Гледам да го държа около 2. Стана ми интересно....да не би аз нещо да изпускам?

# 94
  • София
Blueberry Poppy къде сте вие момичета? Аз съм в Испания.

# 95
Здравейте. Видях,че има момичета с Хашимото в групата. Аз също имам. Искам да ви попитам защо веднага си вдигате дозата? Аз също сама си регулирам хормона,но след като дам кръв. Давах на 20.05 и се наложи да намаля хормона,защото ТСХ ми беше доста ниско. Сега на 20.06 пак ще правя. Гледам да го държа около 2. Стана ми интересно....да не би аз нещо да изпускам?

Здравей, не мисля че изпускаш нещо. Важно е ТСХ-то да не скача над 2.5. Аз писах че съм си увеличила дозата като разбрах за бремеността, защото знам че това води до повишаване на тсхто. Най-важното е да се следи регулярно с кръвни изследвания Simple Smile

# 96
  • София

Здравей, не мисля че изпускаш нещо. Важно е ТСХ-то да не скача над 2.5. Аз писах че съм си увеличила дозата като разбрах за бремеността, защото знам че това води до повишаване на тсхто. Най-важното е да се следи регулярно с кръвни изследвания Simple Smile
Не е задължително ТСХ да скочи при бременност

# 97
Разбира се. При всеки е индивидуално, затова е най-добре да се следи регулярно и да се  реагира спрямо резултатите.

# 98
Blueberry Poppy къде сте вие момичета? Аз съм в Испания.

Аз съм в Англия

# 99
  • София
И при двете ми бременостти ,почнах фолиевата киселина след положителния тест,втория път беше доста неочаквано за мене ,защото не беше планиран бебок ,но просто му е дошло време .Моя термин е 29.01 по калкулатор ,ама кой знае.
Пухита, на колко е по-голямото дете? На мен също ще ми е второ, голямата ми е на 6г.
Ооо моята е малка на 2г и почти 5месеца 😀

# 100
И аз се вълнувам от въпроса с витамините. Лекар ли ни ги изписва или сами си решаваме какви и дали да пием. Аз също до момента взимам само фолиева к-на и не знам трябва ли да включа и други витамини. Днес на няколко пъти имах кратка прорязваща болка в яйчника и се чудя дали трябва да се тревожа и съответно да звъня на док или е нормално. Не е постоянна или непоносима болка, но все пак знам ли...

# 101
Здравейте момичета,
След четири положителни теста отидох на преглед оказа се ,че съм в 4г.с 2 дни след закъснение( видя се малко плодно сакче). Утре ще ходя да си пусна изследвания за ЧХГ, дали на прегледа ще се види нещо по различно от плодно сакче или в рано.. 5г.с и 3 дни ще са утре! Бебчо е много желан и затова много съм се притеснила и искам всичко да е наред!🙂

# 102
  • София
И аз се вълнувам от въпроса с витамините. Лекар ли ни ги изписва или сами си решаваме какви и дали да пием. Аз също до момента взимам само фолиева к-на и не знам трябва ли да включа и други витамини. Днес на няколко пъти имах кратка прорязваща болка в яйчника и се чудя дали трябва да се тревожа и съответно да звъня на док или е нормално. Не е постоянна или непоносима болка, но все пак знам ли...

Свиквай с такива болки, тепърва ще ги има Simple Smile

Здравейте момичета,
След четири положителни теста отидох на преглед оказа се ,че съм в 4г.с 2 дни след закъснение( видя се малко плодно сакче). Утре ще ходя да си пусна изследвания за ЧХГ, дали на прегледа ще се види нещо по различно от плодно сакче или в рано.. 5г.с и 3 дни ще са утре! Бебчо е много желан и затова много съм се притеснила и искам всичко да е наред!🙂

Не вярвам дя има някой, който да иска обратното.
За да е добре бебето, трябва да си спокойна. Притесненията НЕ помагат, напротив вредят.
А не дай Боже, ако има нещо да става... и да се преместиш да живееш в лекарския кабинет... все тая.
В 5+ г.с. няма да се види нищо повече от плоден сак

Последна редакция: нд, 10 юни 2018, 23:36 от Nandin

# 103
Nandin, май точно по-компетентно мнение ми трябва. Тъй като ми е първа бременност, а и по принцип съм си по-ошашкана, не искам за всяко нещо да лудвам и да тичам в кабинета. Надявам се, че всичко ще е наред. Просто наистина ще трябва да свикна с всякакви такива усещания.

# 104
  • София
О, да. Тялото мн се променя, матката расте, връзките се разтягат... всичко това се усеща. После таза започва да се разширява и боли. От края на 6 месец имах болки в срамната кост - идвам ходех, едвам се обръщах в леглото. Но си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт