Добре дошли, Февруарки 2019

• 48 202
  • 790
  •   1
Отговори
# 75
И аз записах вече час за 14.06. и нямам търпение, надявам се че всичко ще е наред. Момичета, мисля че ако няма проблеми с бремеността, може да се следи навсякъде. Но аз имам и тромбофилия и хашимото и съм на 40г., така че ще се следя отново при специалист в частна болница, въпреки дългото чакане пред кабинета му. Как мислите, дали ще можем да чуем сърчице на 14.06., при последен цикъл 06.05.

# 76
Здравей мим, аз също съм с хашимото и тромбофилия. По това което четох в нета сърчицето се чува 7-8 г.с. моя последен цикъл беше на 04.05 и ще ида на първи преглед на 29ти. Нямям търпение, но според сестра ми няма смисъл да ходя по-рано.

# 77
  • София
Мим24, ще ти кажа дали се вижда, аз съм на преглед в понеделник, последен цикъл 29.04.... като да отида тогава ми казаха като записвах часа, надявам се ако не сърце поне сакче и точица да се види ( и да е една че това ми е най-големия ужас)

# 78
Мерси, Ирката! Притеснявам се, че сигурно трябва да почвам вече фраксипарин да си слагам и не искам да рискувам, затова отивам възможно най-ранния час. И л-тироксина трябва да увелича сигурно, но не искам на своя глава.

# 79
При мен сърчицето се видя в 6+1 г.с. И аз също леко се ошашках за броя на ембриончетата. Док каза, че съм отделила 2 яйцеклетки и хубаво огледа дали плодните сакчета не са 2 - но (уж) твърдо каза, че е 1. Wink

# 80
Мим, аз като видях двете чертички веднага започнах с инжекциите. Дозата на л-тироксина също е добре да си я вдигнеш веднага. В този случай е добре да идеш по-рано на лекар. Аз хашимото имам над 10 год и си нагаждам дозата сама. Дозата за инжекциите ми каза сестра ми, понеже и тя е има същите заболявания.

# 81
  • София
Моят втори преглед е след 10 дни, тогава ще взема и таткото.
Доста съм объркана за ЖК. По принцип съм се насочила към частна болница в съседен град, само че все повече се замислям да се следя при моя лекар и после само за раждането да отида в частната. Така или иначе гинекологът ми не изражда, в същото време е доста добър лекар.
 Ако се следя в частната болница, ще трябва да шофирам по 50 км за всеки преглед...
 Освен това ще си спестя сумата за следене, защото доктора ми работи със здравна каса. Ще си платя само феталните и БХС.
 Всъщност кога трябва да отида при ЛЛ за направление? Мога ли да си взема направление за втория преглед? Сега си ходих на платен преглед.
 M0n17y, предполагам че лекарят ти ще те насочи на втория преглед и ще ти обясни какво следва. Моят ми спомена за БХС към 11-12 седмица и първа фетална. Спомена и за изследване на щитовидна жлеза, но каза че ще обсъдим пак всичко на втория преглед. Хубаво е наистина да имаш представа какво предстои, защото доста лекари пропускат някои изследвания.
 Имам приятелка, която е убедена че детето ѝ е много спокойно, понеже е имала 2 или 3 ултразвука за цялата бременност и една фетална. Според лекарят ѝ това било напълно достатъчно и многото гледане изнервяло бебето.
За втория преглез можеш да си вземеш направление за аменореята, а после към 11-12г.с. ще си вземеш за ЖК.

При мен ситуацията е много сходна. И моята гинеколожка работи по ЗК, но доколкото знам за следене се и доплаща освен направлението. И тя също не изражда и май обмислям варианта да се следя при нея, а за раждането да избера друг (живот и здраве). Не знам доколко е добър този вариант, но сякаш ще се чувствам спокойна при нея, защото я посещавам вече от 5г. и доста добре ме познава. Нищо не обсъдихме относно изследвания и всичко предстоящо, надявам се всичко да ми обясни следващия път.

Не се доплаща нищо. Не и регламентирано, освен, ако не ти се правят неща извън пакета.

На запад имат 1-2 ехографа за цяла бременност.
Ехографите не са най-важното, но ни дават спокойствие. Мен ме гледаха през седмица, но бебето ми е мн спокойно.
Много е важно да ви следят кръвното всеки път.

Последна редакция: сб, 09 юни 2018, 20:06 от Nandin

# 82
Аз много се надявах да са две, но уви Grinning
 Благодаря Nandin! Значи ще мина през ЛЛ.

# 83
Мим, аз като видях двете чертички веднага започнах с инжекциите. Дозата на л-тироксина също е добре да си я вдигнеш веднага. В този случай е добре да идеш по-рано на лекар. Аз хашимото имам над 10 год и си нагаждам дозата сама. Дозата за инжекциите ми каза сестра ми, понеже и тя е има същите заболявания.
Ирката, аз първата бременост бях на инжекции, но Хашимотото го отключих именно тогава. Значи още в понеделник и аз ще почвам. Какво биеш ти и колко, а съко сутрин ли?

# 84
Аз си бия Клексан. Бяха ми казали, че било по-изчистено от фраксипарин, но като цяло са еднакви. Аз бия по 0,4мл вечер. Но не съм се консултирала с лекар, разчитам на сестрата защото тя беше бременна преди около 2 години. Надявам се всичко да е наред и нямам търпение да ида на лекар. Сестра ми ми препоръча д-р Сигридов от Надежда. Бил специалист по проблемна бременност. Аз при него ще ида за първата фетална живот и здраве. Добре е да си изледваш тсх-то на 2-3 седмици поне първите 3 месеца. Много скача изведнъж при бременост, което е опасно. Аз пиех по 75мг вс ден, от както рсзбрах почнах по 100. В понедешник ще се изследвам да видя дали е достатъчно.

# 85
  • София
Сигридов отдавна не е в Надежда.
Не бих си дозира лекарствата според това “тя беше на такова лечение и знае”. Дозите се мониторират и, ако трябва променят. Една доза за мен може да е била точна, но за теб да е малка или да е много

# 86
Сигридов отдавна не е в Надежда.
Не бих си дозира лекарствата според това “тя беше на такова лечение и знае”. Дозите се мониторират и, ако трябва променят. Една доза за мен може да е била точна, но за теб да е малка или да е много

Не знаех за Сигридов, благодаря. Иначе за лекарствата съм напълно съгласна с теб че трябва консултация с лекар. Това че аз съм решила да се доверя на сестра ми е на моя глава. На нея не са и правили никакви изследвания за да определят дозата.

# 87
  • София
Здравейте и от мен! Казвам се Елена на 29г от София. Потвърдих бременността с кръвен тест.....цели 2 пъти. Имам дъщеря почти на 3г. Януари тази година преживях извънматочна бременност,после и лапароскопия и отстраняване на едната тръба. Слава богу се възстанових,но психически все още треперя. Направих 2 кръвни,за да си потвърдя че ембриона е на място. Сега следва предглед на 22.06. Чакам го с нетърпение. Надявам се всичко да завърши успешно Февруари догодина. Ще се радвам да си споделяме и да се съветваме.

# 88
  • София
Ирката, най-малко трябва да се следи дозата.
Сигридов е в МЦ св. Петка (20 ДКЦ)
Аз лично не съм му фен и не бих му се доверила.
Бих ти препоръчала д-р Михова или д-р Чачева от Надежда. Аз се следих при д-р Георгиев (пак в Надежда) и също съм мн доволна.

# 89
Ирката, най-малко трябва да се следи дозата.
Сигридов е в МЦ св. Петка (20 ДКЦ)
Аз лично не съм му фен и не бих му се доверила.
Бих ти препоръчала д-р Михова или д-р Чачева от Надежда. Аз се следих при д-р Георгиев (пак в Надежда) и също съм мн доволна.

Благодаря за препоръките. Аз сега чета мнения за него и са доста противоречиви, та може да преосмисля. Иначе първият преглед ще ми е при др. Осляков от Надежда. За него не знам нищо, но като за начало...после ще мисля кой да ме следи. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт