Отговори
# 1 695
Калинка, аз от една страна съм напълно съгласна с теб. Но от друга едно нещо не ми дава мира - не е ли твърде закъсняла тази саможертва? Марио знаеше от ден първи за чувствата на брат си, толкова много време той на практика ги пренебрегваше, като не се дистанцираше от Зорница, а напротив, беше близо до нея, сближаваше се с нея, опознаваше я, влюбваше се, целуваше я, утешаваше я и намираше утеха...брат му през цялото това време се надяваше и се опитваше да достигне до нея и Марио го знаеше. Въпреки това не спря да следва чувствата си и когато най-сетне любовта им разцъфна...той тогава се отказа. Защо? Почувства вина, че е щастлив ли? Или чак тогава осъзна последствията?

# 1 696
Според мен Марио не беше предвидил точно реакцията на Тони, не очакваше, че малкия веднага ще залитне по застрашаващи живота удоволствия, не очакваше, че Тони няма да му даде думата, за да си поговорят.
В момента, в който видя, че живота на Тони е застрашен, отново, Марио изпита отново най-големия си страх - да не загуби Тони.
Не мога да си представя как би се почувствал той, ако разбере, че Тони е катастрофирал, например.
Чувството за вина, което явно изпитва, заради родителите си, сега вече щеше да го погуби и дори любовта на Зорница нямаше да го спаси, затова той предпочете да ”спаси” Тони и този път.

# 1 697
  • Там,където се събуждам щастлива.
Mosquita, едва в този момент видя, че Тони въобще не е променен и наистина може да се унищожи. Преди това е знаел, че той има тази склонност, но не е осъзнавал, че Тони може да стигне до крайности! Сякаш е приемал, че невзимането на хапчета или пиене на алкохол са в резултат на липса на зрялост и са временно явление. Уви! Тони има характер, който много трудно ще бъде променен от хората, но ....обстоятелствата ще го очукат и ще има просветление! Или поне се надявам да е така, защото егоистите си остават доста често егоисти!

# 1 698
  • Другата България
Скрит текст:
Именно, затова и се учудвам на реакцията на Марио - изтрещя изведнъж и реши, че не иска повече "отрова", а да се върне при глезльото, който много повече му трови живота с капризи и егоизъм.

Аз не съм изненадана от подобна реакция. Хората с огромно чувство за дълг и имащи братя или сестри са склонни на подобен избор! Да, партньор може да те подкрепя, но често не може да замени кръвната връзка, която може да е много силна и решаваща за това как приемаме нещата и какво правим.
Любовта не може лесно да победи там, където има наченки на самоунищожение и реална загуба от единственото, което те свързва със семейната кръв.
Скрит текст:
Ще оставиш ли брат си/ сестра си да се унищожи, плувайки безметежно в любовното море? Едва ли. Трагичен образ е Марио, което го прави очарователен. Грам егоизъм няма в него! Зорница може само да е благодарна, че Животът я срещна с такъв човек, защото когато нещата се наместят, ще има до себе си човек, който е готов да умре за нея! Дано е разумна и умна!
Ама какво самоунищожение - изнесъл се на квартира и си купил мотор!? Е, и? Първия ли е, който кара мотор, задължително ли е да се пребие? Несериозно ми се струва за зрял човек, проблемът е именно, че досега Марио му е бил над главата за всичко и онзи така е свикнал. Е, крайно време е да порасне. И сега като/ако се върне при него /къде, в квартирата му ли newsm78/ ще си заживеят както преди и все едно нищо не е станало? И малкия ще е доволен, че за пореден път е станало неговото? Някак и това не го вярвам. Вече трябва да се е очукал и да започне да се държи като мъж, а не като недорасляк.

# 1 699
Разбирам, тоест Марио се е надявал на това, което му каза след като се напи - че се е взел в ръце и ще го разбере. Но като е видял, че няма да стане така, се е уплашил.

Merri_An, Марио се страхува да изпусне контрола над живота на брат си, затова така реагира. Мисли си, че пусне ли го, ще му стане нещо. В тая ситуация Марио пази колкото него, толкова и себе си - щото ако стане нещо, няма да може да понесе чувството на вина.

# 1 700
Аз вече писах, а виждам, че и доста други тук са на същото мнение. Не виним Марио за това, че избра Тони и го разбираме. Проблема е там, че го направи по супер грозен начин. И не мисля, че целта му беше да отблъсне Зорница, за да им е по-лесно.
Грешката му е, че много закъсня. Първо в разговора с Тони, а след това и спрямо Зорница с решението си да избере него. Не биваше да й дава такива напразни надежди. Все пак е отгледал брат си, преминали са през какво ли не, познава го по-добре от самия него, защото всъщност Марио живее неговия живот и както сам каза той е по-зависим от Тони, отколкото той от Марио. Това, че не е очаквал такава реакция от Тони за мен не оправдание. Познава си го много добре и знае на какво е способен, особено в критичен момент както случая със Зорница. Той още преди да забъркат тая каша от някаква спринцовка го подозираше и направо откачи.
Пак казвам решението да жертва собственото си щастие си е негов проблем и не го съдя за това. Но не постъпи достойно и мъжкарски към Зорница.

# 1 701
  • София
Ама какво самоунищожение - изнесъл се на квартира и си купил мотор!? Е, и? Първия ли е, който кара мотор, задължително ли е да се пребие? Несериозно ми се струва за зрял човек, проблемът е именно, че досега Марио му е бил над главата за всичко и онзи така е свикнал. Е, крайно време е да порасне. И сега като/ако се върне при него /къде, в квартирата му ли newsm78/ ще си заживеят както преди и все едно нищо не е станало? И малкия ще е доволен, че за пореден път е станало неговото? Някак и това не го вярвам. Вече трябва да се е очукал и да започне да се държи като мъж, а не като недорасляк.

аха, дет' викам, някой трябва да му позволи да порасне или сам да си го извоюва.

# 1 702
Да караш мотор само по себе си не е страшно, но Тони явно има самоунищожително поведение - наркотици вземал, лекарствата си не пие, заради отказа на Зорноца беше прекалил с алкохол... та в този контекст за човек като него е опасно да кара мотор. Кой знае колко безразсъдно би го карал, какъвто е нестабилен.

# 1 703
  • Другата България
Е как да порасне като батко не му позволява - то затова и неговото вече е станало един вид егоизъм.
Merri_An, Марио се страхува да изпусне контрола над живота на брат си, затова така реагира. Мисли си, че пусне ли го, ще му стане нещо. В тая ситуация Марио пази колкото него, толкова и себе си - щото ако стане нещо, няма да може да понесе чувството на вина.
Пази "детето", жертвайки себе си. А дали "детето" оценява тази саможертва видяхме всички. Веднъж батко да е щастлив и "детето" поиска точно същата "играчка", и след като видя, че няма да я получи, тропна с краче и навири нос.

# 1 704
А и другото нещо - и Тони, и Марио независимо един от друг разказаха на Зорница, че Тони е вършил страшни глупости през наркоманския му период. Тони каза, че е натрупал много грехове, че брат му е станал такъв заради него, че не тя не знае какво се е наложило да преживее Марио. Марио пък й каза, че три години е било ад. Покрай дрогата, сигурно е натворил още една торба с глупости. Затова вероятно за Марио моторът е знак, че ще се случи нещо лошо и така откачи.

# 1 705
Москита за мен освен всичко останало,страха да не се нарани и да си причини нещо необратимо,почувства и чувство за вина,че той е щастлив,а Тони не.Затова когато Зорница тръгна да го погали той каза-ами естествено защо аз да не съм щастлив с жената заради която брат ми се съсипва.И колкото и да го отрича истината е такава,когато е със Зорница,той се чувства щастлив,обича и е обичан.Жалкото е че нищо не може да постигне с думите си,просто вече ще е сам и нещастен,но пак ще обича и ще е обичан,каквито и глупости да дрънка и колкото и да я наскърбява.Дали ще имаме включване от Жени по вълната да накараме Тони да порасне?Аз още тая надежди и за Албена в тази наскока.Ако въпреки начина, по който изригна към нея продължат да си общуват и я види колко съсипана и страдаща е от това което чувства,ще почне да изпитва състрадание и към онези двамата,дето сложи знак на равенство между тях и Албена.Изобщо много ми е интересно как са решили да се стигне до неговото израстване,въпреки целия егоизъм,който показва в момента.Интересно ми е и какво ще стане с Ина,сигурна съм,че ще задържи бебето,но идея си нямам как.Също така ме вълнува и образа на Марио,ще го изградят ли до степен,на човек,който в един момент ще застане пред брат си,като твърдо и категорично му заяви,че не може да живее без Зорница и да поиска от него да порасне и да се примири с фактите.Или ще заложат на противната за мен идея да седи и да чака Тончовата благословия.

# 1 706
Има нещо, в което Тони е много прав - Марио от самото начало знае, че той си пада по Зорница. Никога не можеш да предвидиш кой, как ще реагира, но той беше наясно с какво се захваща като реши да бъде с нея,  не е като да е получил едва сега сигнали от кораба майка, познава достатъчно добре брат си. Както каза Ванилия, начина по който го направи беше гаден, можеше просто да каже, че не може да бъда с нея, съжалява за това, че я е заблудил като и е дал надежди, че няма да понесе да живее с вината ако се случи нещо с Тони. Както казах беше целенасочено груб, макар че груб е меко казано, за да може тя да се отдръпне от него, защото той нямаше как да го направи сам.

# 1 707
  • Разпиляна във въображението
Ох, притеснявам се за свободата на Тони. Откраднаха му мотора, нейният символ! Язък.

# 1 708
  • Другата България
чувство за вина,че той е щастлив,а Тони не.Затова когато Зорница тръгна да го погали той каза-ами естествено защо аз да не съм щастлив с жената заради която брат ми се съсипва.
Значи поне за мен трябва някой - по възможност батко, да обясни на малкия, че Зорница не го е пренебрегнала заради него, а просто защото не го харесва като партньор. Ако още в началото бяха казали на Тони, че има нещо между тях, според мен нямаше да стоят така нещата. А то какво се получи - до последно Марио се кумеше сърби ли го, боли ли го, драго ли му е, през това време Тони си се натискаше несподелено, само Зорница беше наясно със себе си, ама и тя не каза на Тони истината, подхвърляха си разни нещица завоалирано и ето това докъде доведе. "Ще кажа на Тони, ама не сега, ама не е момента, ама той ще се разстрои..." и нещата стигнаха до олеле мале.
Ох, притеснявам се за свободата на Тони. Откраднаха му мотора, нейният символ! Язък.
smile3532 newsm10

# 1 709
Абе, той Марио се опита веднъж да прекрати всичко между тях, като бяха горе на тавана, но то като обичаш някого, как да стоиш далеч от него...

Общи условия

Активация на акаунт