Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 8 май 2018, 02:21 ч.

Да го излъжа ли?

 • 19 253
 • 157
 •   1
Отговори
 • Мнения: 890
Бременна съм. Аз искам да задържа детето, бащата - не. За него не стои като вариант, той да не иска детето, а аз да го родя и сама да го отглеждам, а по този начин ме кара едва ли не насила да направя нещо, което след като неискам да го направя- няма как да се съобразя с него. Мисля, че и без него ще мога да си го гледам. Т, въпросът ми е- за да спре постоянно да ме пита- кога ще направиш аборт, какво мислите за това- ако му кажа, че съм направила и просто прекратя всякакви отношения с него?

# 1
 • Алпите
 • Мнения: 10 496
След като си готова сама да гледаш детето, какво значение има той какво мисли? Той няма думата. Можеш да го излъжеш и че не е от него. А можеш и да прекратиш контакта с него без обяснения.

# 2
 • Мнения: X
Е как правите тия бебета, пък не искате да гледате? Ми много хубаво си решила, сама да гледаш дете. Имай на предвид, че това ще даде дискомфорт на детето за в бъдеще. Много важно е детето да е вписано само на твое име. Данни на майката, баща неизвестен. В общи линии спокойно можеш да си родител. Надявам се, че в началото родителите ти ще са в състояние да ти помагат. По нататък или когато искаш, ще си хванеш мъж.

# 3
 • соросоиден либераст
 • Мнения: 7 817
Разумното решение е да махнеш бебето и да прекратиш взаимоотношения  с него....Не редно да го лъжеш. Детето е и на двама ви.
Емоционално обаче, не зная дали бих могла...

Трудно решение
Детето да има баща, който не го иска...

# 4
 • Мнения: 338
От колко време имате връзка?
На колко години сте двамата?
Въобще ли не иска да става баща или не иска ти да си майката? А може би казва да изчакате?

След като си толкова сигурна, че няма да правиш аборт, защо просто не му кажеш, че ще задържиш детето?
Няма как да те принуди.
Разделяте се и всеки си поема по пътя.

До колкото разбирам, нямате сключен граждански брак.
В този случай, няма как да го запишеш като баща на детето, в акта за раждане. Освен, ако не подпише нотариално заверена декларация.
Ако откаже да припознае детето,  може да заведеш дело /мисля че до една година от раждането/ - за установяване на бащинство.
Това може обаче да ти донесе както ползи, така и "вреди".
Ползите - издръжка, след време ще има право да наследи баща си, все пак официално ще е записано името на баща му.
Вредите - ако детето излиза извън България преди навършване на пълнолетие, ще трябва бащата да дава изричното си съгласие. А ако зачезне някъде или не сте в добри отношения, може да ти прави проблеми. И в други случаи се изискват определени документи, които би следвало и двамата родители да предоставят. Може умишлено да ти прави проблеми...

Прецени кой вариант би бил по-добър за теб и детето.
Ти познаваш човека, знаеш какво би могла да очакваш от него. Макар че, с това нежелание да става баща... Едва ли ще съдейства. А и по мои наблюдения, обикновено хората се променят към по-лошо, а не към по-добро. Което е жалко...

Каквото и да решиш, пожелавам ти да е най-доброто!

# 5
 • Мнения: 3 818
Ситуацията ви е патова. Ти искаш детето, тялото си е твое, в този смисъл и решението. Той не иска детето, но и не е съгласен ти сама да го отглеждаш, т.е за него единственият вариант е детето да не се роди. Ако му отстъпиш ще си нещастна и ще се обвиняваш, че си била слаба. Това по някакъв начин ще унищожи част от връзката ви и чувствата ви. Аз поне не бих могла да продължа да обичам и да бъда с човека след това. Тук въпросът е как ще реагира той, ако си тръгнеш бременна, ясно е, че не можеш да останеш и да задържиш детето? Би ли те преследвал, тормозил, заплашвал? А ти искаш ли дете от такъв човек? Искаш ли да си свързана с такъв човек, защото детето ще ви свърже завинаги? Дори и да не сте заедно, дори и да не го припознае. Защо за теб е толкова важно да задържиш детето на всяка цена? Ако го излъжеш, че си направила аборт, имаш ли възможност да изчезнеш някъде надалеч и той да не разбере за лъжата поне няколко години? Ако отговорът е ДА, тогава има смисъл. Но какво ще стане като се разкрие лъжата? Защо просто не му кажеш, че не можеш повече да си с него и си тръгваш, а решението дали ще задържиш детето и отговорността за него са вече само твои? В момента си много емоционално уязвима, дано да имаш време внимателно да премислиш всичко. За това решение ти трябва освен сърце и здрав разум. Послушай разума си, обмисли въпроса от всички страни, защото едно решение взето със сърцето само може да ти изиграе лоша шега.

# 6
 • Варна
 • Мнения: 14 498
А как точно ще те накара насила да абортираш?

# 7
 • Мнения: 6 397
А защо още имате отношения и той ти задава този въпрос? Аз не бих изтраяла мъж, който ме праща на аборт, без аз да съм съгласна.

Ако има кой да ти помага, просто не се занимавай с него.

# 8
 • Пловдив
 • Мнения: 5 409
Не го лъжи, за другото ти си прецени, няма как друг да направи избора. Имай предвид, че отглеждането на дете сама не е лесно, замисли се дали имаш помощ, вкл. при много малката, но не нулева вероятност детето да има например някакви здравословни проблеми.
Но ако не направиш аборт, няма да е почтено да се опитваш по-късно да го ангажираш в каквото и да било около детето, дори в най-дребните неща. Ако той самият пожелае, е друго.

# 9
 • Мнения: 890
Този човек не иска да прекратява връзката си с мен, единствено не е готов за деца - той е по- малък и казва, че точно сега не е момента.  Другата причина е, че той е арабин и при тях е невъзможно да имат деца без брак. (Връзката ни не би се приела и от двете семейства). Въпреки, че като изключа неготовноста му да е баща, за времето, в което го познавам не мога да кажа една лоша дума за него, дори аз самата покрай него станах много по- спокойна (преди все попадах на по-агресивен тип мъже и все някакъв стрес изживявах). Докато той е човек, който за 1 година, откакто сме заедно, никога не ме е обидил с нещо, камо ли да си помисли да ми удари. Много добре е възпитан и съм се чувствала много добре и винаги уважавана във връзката. Аз съм по- голяма от него(над 30) и за мен има рискове, ако махна това дете- единият е, повече никога да не мога да забременея. То и сега беше голямо чудо как се е случило, в смисъл, че имам хормонални проблеми. Още от първата му реакция разбрах, че ще трябва да избирам или мъж без дете или дете без мъж и аз направих моя избор, но той така не го приема. Той иска да го махна и после да заживея при него. В момента " избягах" далеч от него- живеехме в Чужбина. Каквото и решение да взема, вече съм толкова далече, че не може да направи нищо. Аз неискам да го припознава това дете, дори не го задължавам да се грижи, след като неиска, но неискам да ме кара да го махна- той си е взел решението, че не иска и в освобождавам от всякакъв ангажимент и искам той да ме остави да взема решението си за моя живот и как искам да продължа в тази ситуация аз. Мисълта ми, да го излъжа за да има душевен мир,защото аз няма да го махна, а той неможе да си представи да знае, че някъде си имал дете, което растяло без него. Това мисля да направя след като му казах категоричното си решение по въпроса и пак не е съгласен.

# 10
 • Мнения: 9 666
Леле майко, с това трябваше да започнеш. Обирай си крушите, роди си бебето и прекъсни всякакви връзки с тоя. И да - излъжи го.

# 11
 • Мнения: 6 397
Не знам с кой акъл съвременни жени продължават да се хващат с араби. По-добре ще е да не фигурира като баща, ако ще раждаш. за да не ревеш след години, че ти е отвел детето еди къде си.

Ако разбере, че има дете, ще настоява да е мюсюлманче - ти готова ли си за това?

# 12
 • Мнения: 9 666
Изобщо не трябва да знае, че е негово. Тегли му майната и си живей живота. Дори и сега да се прави, че не иска, после ще ти стъжни живота.

# 13
 • Мнения: 3 259
Щом си далеч от него, прекъсвай всякаква връзка. После направи с детето това, което ти казва сърцето. Обаче тоя мъж въобще не трябва да знае, че някъде там му се е родило дете, защото изведнъж може да реши, че иска да е баща и след това така да те омае, че след две години да се чудиш как да си върнеш детето.

# 14
 • Мнения: 3 818
Ако нямаш подкрепата на семейството си как ще си гледаш детето?
Разбирам, че да забременееш за теб е чудо. Разбирам и, че абортът при теб крие много рискове. Но това, че е арабин и не иска детето при никакви обстоятелства усложнява неимоверно ситуацията. Сега не го иска, но около седмата му година ще се сети за него и ще си го поиска. А ти вече няма да си му нужна. А по тяхните закони ти нямаш права над детето си.
Аз не бих родила дете при такива обстоятелства. За теб - не знам. Каквото и да решиш - късмет. Ако толкова искаш детето, на всяка цена, накарай го да повярва, че си го махнала. Потърси спешно някой , който е съгласен проформа да заяви, че той е баща на бебето ти. Но тръгнеш ли по този път, лъжата ти никога не трябва да излиеза наяве. Поне докато детето ти не стане пълнолетно. Светът е малък, много малък. Трудно ще се скриеш още по-трудно ще опазиш такава тайна. Помисли си добре. Следвай разума, а не чувствата.

Общи условия

Активация на акаунт