Как запазвате спретнатия си вид с течение на деня

• 55 391
  • 504
  •   1
Отговори
# 285
  • В един копнеж!
Всичко е ок, докато не стъпя на територията на работното място.
Сутрин излизам леко гримирана, така ходя по принцип- фон дю тен, спирала, червило. Една четка в косата и съм бомба. Старая се да съм чиста. А, ако съм останала само със старанието, то вече за след обяд не ми пука. Е, не се прибирам като парцал и вмирисана. Затова си купих един по-голям несесер и в него повечето неща- козметични тампони, мини опаковка мицеларна вода, пила за нокти, червило, фдт, пинцета, мокри и сухи кърпи, деостик. В шкафче от бюрото пак имам позиционирани- кърпички и парфюм, в гардероба-блуза-резерв, според сезона, ако нещо евентуално се наложи. Има и някакъв крем за ръце, ама онзи ден гледах, че май му е изтекъл срока на годност преди една година. Grin От известно време се уча да имам чадър в колата, за всеки случай. И в колата съм си разхвърляла- лепенки/незнам защо там/, нурофен/ако някой го заболи глава/, крем за ръце- незнам защо 2 броя, и сухи кърпи. Това е всичко.

# 286
  • София
А не става ли много суха, ако я миеш само с вода? Аз съм пробвала само с балсам, но тогава на втория ден вече почти няма обем...
Моята е абсолютно права, на черта и обемът не ми е чак толкова важен. След водата слагам малко балсам или течни кристали за да я разресвам.
По принцип е суха и затова не смятам, че трябва допълнително да я суша със шампоан, после пък балсами и маски, и това всеки ден. Зависи и кой как си харесва косата, аз обичам да е по-суха. Имах един период, в който я миех през ден със шампоан и започна да се омазнява много по-бързо.

# 287
Имам няколко колежки като описаните от авторката, предполагам, че ключът от палатката е в цената и качеството на дрехите им плюс съответната грижа.
Мисля, че дори да стоя като истукан цял ден, пак ще ми се смачкат дрехите.
Иначе базовите ми неща са четка и паста за зъби, нокторезачка, пиличка, хотелско комплектче с игли и конци, резервен чорапогащник и дезодорант. Гримът ми издържа до края на деня, както и прическата горе-долу.

От тези неща май имам само пила в чантата.Направо се чудя на жените,които ДОБРОВОЛНО носят чорапогащник всеки ден.
Аз го мразя,чувствам се все едно някой забива игли в краката ми.Не нося никога,какво остава за резервен....
Даже с рокля да съм,зимата,не слагам чорапогащник.
Само и единствено на официални събития и по някое време пак отивам във WC и го махам.
За тънките чорапки важи същото.

По темата-аз не се гримирам почти и за това няма как да се притеснявам,косата ми е много дълга и права и обикновено вечер не изглежда както сутринта,за това я връзвам на кок тип"птиче гнездо".
Като цяло господ ми е дал хубава визия и не полагам кой знае какви грижи,даже се хващам ,че съм понякога твърде небрежна.Мъжът ми също не обичам да се,цитирам:"мацотиш".
Нося равни и удобни обувки(не спортни),удобни дрехи,рокли по мен,които не изискват гладене.
И аз винаги съм се чудела на мацките,дето идват сутрин в офиса гримирани,с прическа като от модно списание,с безупречен костюм и тънки токчета и....на тръгване изглеждат по същия начин.
Особено косата.Моята и през 30 минути да я реша,пак щръква и се чупи...

# 288
За мен най-важното нещо което може да ме накара
да се чувствам чиста е климатика да вее хладно/аз съм сама в стаята си/.
Дори когато ми е по-напрегнато през деня зимно време,пак съм пускала
климатика на студено,за да мога да си работя спокойно.
Уточнявам...........не е критическа,далече съм от нея:smile:
Просто когато не усещам пот по себе си всичко ми е ОК.
Нося си и парфюм и гребен, и мокри кърпи,
и гримове,но рядко ги ползвам.
Прическата ми е пусната с диадема.
Мразя влажното време,заради косата ми.
Тези дни ,с тези обилни валежи, направо немога да се побера
 в кожата си от яд с  тази коса.

# 289
  • София
Пръскайте оцет понякога, ако сте решили да я миете без шампоан. Не губи блясък и почиства леко. И маха пърхот.

# 290
  • най-шареното място
+1 за оцета

Не вярвам някой да носи чорапогащник доброволно. Носят поли и ролки така, а него изтърпяват. Simple Smile не може винаи да са с клин и пола. понякога си е невъзможно.

# 291
Аз нося с голям кеф чорапогащник, не само не ми пречи, но и го намирам за разкрасяващ краката елемент!

# 292
  • най-шареното място
Визуално и аз харесвам, но знам, че много жени не харесват толкова много синтетика като могат да си я спестят.

# 293
  • София
За мен през зимата е най-трудно! Не съм с кола и съм ужасно зиморничава. Без шапка шал или огромна качулка на най-дебелата пухенка на пазара - умирам от студ Simple Smile Работя в офис, но нямаме изисквания за облеклото. Все пак не мога всеки ден да ходя като мечка с дънки, дебело поло и туристически обувки Simple Smile)) А косата с шапки и качулки става на нищо. Мога да се преобличам там, но това означава да мъкна дрехи до нас през половината град. Измислила съм някакъв вариант да се обличам като зелка - риза, пуловерче, сако и шал и според зависи да махам нещо,но ризата си се намачква ако реша да остана по нея и сакото примерно. В шкафчето имам само дезодорант, лекарства, крем за ръце и женските неща за МЦ.

# 294
  • София
Аз не мога да си представя как зимата без чорапогащник се носи рокля или пола, може и да не разбирам нещо? Не съм видяла досега жена с голи крака зимно време... Аз нямам нищо против чорапогащниците, роклите и полите, много са ми удобни, дори повече от панталоните.

# 295
Е може да си по голи кълки целогодишно, ако не слизаш от МПС-то или ако не живееш на нашите географски ширини. Всеки луд с номера си.

# 296
И какво му е лошото да се погледнеш от време на време, да минеш един гребен, да смениш размазано и изтрито червило?

Без чорапогащник през зимата - може да се ходи с клин.  Аз ходя или с прозрачно тънки за официални случаи, или с плътни, меки. Обикновено тези от 40 den вече са все масажиращи, което е ужасно гадно усещане. Все едно стоманена мрежа съм обула. От 20 den повечето не ми изглеждат добре.

# 297
  • София
А аз все си мислех, че кипренето е за удовлетворяване на лична естетика, а не за другия пол. Ма това е Бхмамма все пак

# 298
Аз не мога да си представя как зимата без чорапогащник се носи рокля или пола, може и да не разбирам нещо? Не съм видяла досега жена с голи крака зимно време... Аз нямам нищо против чорапогащниците, роклите и полите, много са ми удобни, дори повече от панталоните.

Зимата слагам клин,а ако не е толкова студено или роклята не седи добре с клин,ходя с голи крака,да.
В пъти го предпочитам от гадния чорапогащник,да не говорим,че него го усещам,все едно някой ми е лепнал студен найлон.Изобщо няма топлеща функция.
Няма как да забележиш,че някой ходи без този аксесоар,защото то почти не личи.Трябва да се загледаш много,че да видиш,че нямам чорапогащник.С ботушки и рокля до коленете не остава и педя непокрито място.
За последно ,когато бях с такова нещо,мъжът беше кум на сватба и аз с него нали....нямаше как.Издържах 2 часа и го махнах в тоалетната.

# 299
Купувай си свестни чорапогащници, които топлят и не са като найлон.

Общи условия

Активация на акаунт