Как запазвате спретнатия си вид с течение на деня

• 55 358
  • 504
  •   1
Отговори
# 360
[
Скрит текст:
quote author=Check Please link=topic=1035283.msg36996643#msg36996643 date=1530782587]
Може ли ориентир за безсулфатен шампоан?

https://www.google.de/search?client=ms-android-om-lge&biw=32 … IGR67vMjM.  

Благодаря, но май се изразих неправилно! Имах предвид безсулфатният шампоан или шампоаните, от които си най - доволна.

# 361
През последната година ползвах този (жълтата и червената капачка)и съм доволна. Като балсам е и се държи няколко минути на косата преди да се отмие. Освен сулфати, няма и пяна.

# 362
Благодаря за информацията! Ще пробвам със сигурност този за боядисаната коса.

# 363
  • София
На Alterna и Organix ползвам аз. А напоследък и един нов на Schwarzkopf в синя опаковка -Beology, но го намирам трудно.

# 364
  • Шотландия
Какво точно се измива само с вода? Мръсотията ли, миризмата ли?
Прахът, например ако косата е мита предния ден, а е било много ветровито,. Или ако си плувал - солта от морската вода или хлорът от басейна. Но и безсулфатните шампоани са добри за когато се налага по-често миене, щадящи са и към скалпа, и към боята също.

# 365
  • Canada
Изброените неща ги отмивам с шампоан. Въпросът ми беше специално за къпането само с вода, не за миене на косата само.

# 366
  • София
Да, миризмата се отмива само с вода, но темата май се обърна на надцакване.

# 367
Значи намокряш си косата с чешмяна вода след плаж и тя става чиста и мирише на чисто?  Или си изпотен и правиш същото с тялото си?

# 368
Ако ходиш на плаж по 2-3 пъти на ден, спокойно може да се плакнеш само с вода. Няма да пъчасаш за няколко часа, ако не се изтъркаш със сапун. Да не говорим, че има хора, които се потят много по-малко от други. Лаф да става....

Последна редакция: сб, 07 юли 2018, 08:59 от Анонимен

# 369
  • Шотландия
Въпросът ми беше специално за къпането само с вода, не за миене на косата само.

Откакто гледам, че тук медицинските лица съветват майките на новородени да ги къпят вечер само с вода, без измиващи продукти, взех да се замислям над това. Същият е съветът на гинеколозите за интимното измиване, особено ако има раздразнение или съмнение за гъбички или пък обриви по кожата.  Обяснението е, че в комерсиалните продукти, дори и специализираните, (особено Джонсън), съдържат вещества, които не са полезни и необходими за кожата на бебето. И другите измиващи могат да раздразват лигавицата на интимните места или кожата. И двата вида медицински специалисти твърдят, че само обилно измиване с вода е достатъчно,. Вече ако настоява човек, че не може без тях, му казват да гледа да си купува специални недразнещи продукти за интимно измиване. 

# 370
  • София
Във връзка с агресивните препарати за къпане- някой ползвал ли е кастилски сапун?

# 371
Аз. Не видях особена разлика с други подобни - сирийски, марсилски, манастирски и пр. Не е лош, ама не е чудо.

# 372
Аз пък на марсилския не мога да му понасям миризмата.

# 373
Марсилският сапун не е ли за пране?

# 374
Има и за къпане различни в това число и течни. Или поне са ароматизирани като марсилски. В Малта си умираха да се къпят и перат с такива продукти, а миризмата ме удря направо в мозъка.

Общи условия

Активация на акаунт