Как запазвате спретнатия си вид с течение на деня

• 55 359
  • 504
  •   1
Отговори
# 345
Viki,а какъв шампоан ползваш?Моята коса е мека и търся нещо което да и придаде поне малко твърдост!
На Здраве с бяла глина. Но веднъж направих с друг шампоан за мазна коса и резултата беше същият. За маслото знам че е полезно за всякакъв проблем с косата - суха, пърхот, мазна. Определено нямам пърхот откакто употребявам маслото. Преди това беше с променлив резултат...
Аз не излизам по заведения, не пушим и не готвя много ( ММ да е благословен Wink ) , но ако през деня е имало вятър, вечер изплаквам само с вода - така изтрайва още ден отгоре...  
Между другото какви грижи полагате за краката през лятото през деня? Т.е. спрей за изпотяване и т.н.?

Viki,благодаря! Flowers Hibiscus Ще го пробвам този на Здраве.То само него май не съм пробвала Worried
За краката - аз целогодишно ги мажа всяка сутрин с крем против напукани пети и пръскам със спрей против изспотяване - в момента ползвам такива на Ейвън с мента и алое.

# 346
Аз пък се чудя как ще се оправям до 20-ти без топла вода!
Пак ще трябва да си мия косата на мивката в тоалетните на офиса (нямаме баня).
Фитнеса ми е в квартала т.е. не е вариант също. Мин.година купих за първи път сух шампоан. Ами...замазва положението за няма и ден и освен това е оцветен и си личи.
Друг вариант е да ходя в салони в други квартали за измиване и сешоар. За моята огромна коса скъпичко ще ми се върже Simple Smile

Че те по фризьорските салони са с бойлер. Има разни квартални салончета, където подстригването е около 10 лева, т.е само миене и сешоар не е кой знае колко скъпо. Във "Венера" беше 12-16 лева подстригването, с включено задължително миене на косата преди това.

А може и във вас да си топлиш вода с бързовар, електрическа кана и пр. Сезонът е идеален и за миене със слънчева вода. Големи бутилки от минерална вода 10 л се стоплят на терасата от сутринта до следобед идеално. Къпала съм се така по време на профилактика. Може и в кофи или легени да се топли еодата, но аз предпочим в бутилки.

# 347
  • при него
Момичета здравейте, за косата и аз да кажа, моята също я уча, от около 2 месеца, да издържа малко повече без миене. Преди я миех на два дни, в смисъл понеделник вечер, после сряда вечер, сега вече издържа до четвъртък Simple Smile и продължавам борбата за още един ден. Аз съм с дълга коса. Първи ден винаги я нося пусната, втори ден с малки фиби, защото е много дълга, трети четвърти, според зависи, но правя и плитки и кокове, особено сега в жегите е супер. Правя такива, неангажиращи прически, не гладко изпъната коса, защото поне при мен няма шанс да издържи цял ден такава прическа. За грима, лятото съм намалила, заради потенето и евентуалното размазване, слагам само ББ крем с фактор 30, хайлайтър, матов гланц. Сложих си мигли и спирала не слагам Simple Smile маникюра за мен също е много важен. Чорапи (Помпеа са ми фаворит) нося независимо колко е горещо. С боси крака се чувствам добре само на плажа.
Дрехи, такива които не се мачкат. В чантата имам гланц, резервни чорапи, гъба за обувки и рол-он.Въпреки, че при нас например, дрес кода е по-скоро официален, аз не съм твърд привърженик на съвсем строгия стил, особено лятотот. Харесвам и закачливи дрехи и модели, стига да не е прекалено. При дрехите е много важно, да са добре поддържани и да стоят добре на самата фигура. Например и най-прекрасната рокля би могла да изглежда плачевно, ако е изпрана по неподходящ начин. Или пък смачкано сако, еми по-добре без. Мръсни обувки (много лоша идея!) мисля, че човек дори когато е минал 2 километра по разкаляните тротоар, една гъба за обувки или мокра салфетка ще свърши чудеса.

# 348
  • Шотландия
Съмнявам се, че има такова нещо като свикване с цикъла на миене. Моята коса никога не изглежда мазна, поне не в рамките на периода, през който си я мия. Но пак за 5 дни просто не мирише на чисто. А е суха коса, мазните се вмирисват много повече от сухите. Моите наблюдения са, че в днешно време повечето хора си мият косата по-често от веднъж на 5 дни и вероятно в петък косите са им по-чисти, отколкото в четвъртък или сряда.
Всъщност има, но се отнася предимно до много мазните коси, които при по-често миене с агресивни средства пускат още повече себум, т.е. мазнина. Иначе нормална или суха коса няма особено да се промени, ако не се мие достатъчно често, просто ще си е мръсна.

И по повод на прокарваната идея, че като се мие по-рядко косата, се грижим за здравето й - това изявление категорично не може да се отнесе до всички хора. Когато мием главата си, всъщност трябва да мие скалпа, т.е. кожата, а косата да се облива с водата от насапунисания скалп. Изключение е когато се ползват повече продукти за стилизиране, тогава и косата се налага да се мие, затова са създадени и дълбоко почистващите шампоани. Скалпът всъщност е кожа, ако не го мием, когато се измърси, все едно да кажем, че като не почистваме кожата на лицето си, всъщност се грижим за нея.

Има коси и кожи, които трябва да се мият по-често, както и други, които могат да се мият по-рядко,  всичко това е в зависимост от вида кожа и коса, както и от околната среда, в която живеем и от стила на живот. Не е вярно, че всеки трябва да се опитва да си мие косата възможно най-рядко, това е много индивидуално. Като средностатистическа честота се посочва веднъж-два пъти в седмицата,  в зависимост от косата, като къдравите коси могат да се мият по-рядко, защото мазнината не може да се разпространи по дължината на косъма толкова, докато правите и по-редки коси - по-често. Обаче едно е как изглежда косата, а друго - дали е чист скалпът. Дори и като съм къдрава и косата ми видимо няма нужда от миене, след 3-ия ден се сдобива с миризма, която не е "на чисто", а косата ми е суха.  Не винаги я усещам, но ако сложа шапка за баня, за да взема душ, без да си мокря косата, като я сваля, я усещам, та на мен това ми е "тестът". Някои проблематични коси трябва да се мият на определен интервал, защото шампоанът, с който се третират, е вид лекарство. Иначе косата трябва да се мие, преди себумът да се е натрупал толкова, че да запуши пори и т.н.. Вярно е, че не трябва да се прекалява и да се мие на всяка цена косата всеки ден, особено ако се ползват агресивни средства, но ако живеем в голям град или сме в запрашена среда, ако готвим или спортуваме често, няма нужда да се стремим към 5 дена, примерно.

# 349
  • София
Дори дерматолозите твърдят, че на кожата не й трябва всекидневно миене с препарати.
Но кой ли ще ги чуе в хОра от промиващи мозъка реклами на козметичната индустрия с над 100-годишна история. Трябва и малко здрав разум, освен суетата.
Сори за офтопика.

# 350
  • Перник
мъчила съм се да си свикна моята по-рядко да я мия, но след няма и 30 часа е вече мръсна.

# 351
Дори дерматолозите твърдят, че на кожата не й трябва всекидневно миене с препарати.
Но кой ли ще ги чуе в хОра от промиващи мозъка реклами на козметичната индустрия с над 100-годишна история. Трябва и малко здрав разум, освен суетата.
Сори за офтопика.

Аз не бих питала дерматолозите дали й трябва ежедневно миене на кожата ми с препарати, защото изобщо не ме интересува мнението им по този въпрос, нито имам нещо против да харча пари за козметика.
За протокола, косата си я мия през ден, за да й сложа маска и да я стилизирам, иначе е толкова суха и непослушна, че изглежда на разплетена дамаджана на третия ден. През плажния сезон я мия всеки ден и не съм забелязала нещо да й е станало от това.

# 352
  • София
Това за миенето на кожата го изпитах лично. Миналото лято се събираше да се къпя по 3-4 пъти на ден. Душ само, но с някакъв сапун. Тренирах здраво, жега и т.н. Започна ужасно да ме сърби цялата кожа. Сетих се интуитивно от къде идва и започнах да ползвам бебешки сапун "без сапун" и да не се омазвам цялата на всеки душ. Продължавам така и всичко е ок. Косата си мия на 4 дни, защото си е такава и не смятам за полезно да седи с прашоляци само и само да я свиквам да издържа повече.

# 353
Е извинявай, ама кой нормален човек се къпе по 4 пъти на ден. Нищо прекалено не е ок, включително и миенето на косата веднъж на високосна година. Не мисля, че може да се обобщава по въпроса, всеки си е намерил правилната формула за него си. Аз няма да седя с вмирисана коса по 5 дни, защото Иванка си я мия тогава.

# 354
  • Шотландия
Сори за офтопика.

На това му се казва "аргумент от вида "рисувано човече". Вместо да оборваме аргументите на другите, им приписваме някакви думи (т.е. сами рисуваме човече) и след това ги оборваме. Не видях нито един човек да твърди, че на коса или кожа й трябва нито всекидневно миене, нито че трябва да е с препарати.

Аз съм убедена, че кожата на лицето  трябва да се почиства ежедневно. Кожата на ръцете пък - повече от веднъж дневно, и то с измиващи препарати.  Simple Smile Кожата на лицето може да се мие с вода, а може и с други неща, според вида, замърсяването и желанието. Аз понеже взимам душ всеки ден, понякога и по 2 пъти дневно, не винаги слагам душ-гел, понякога усещам, че само с вода е достатъчно, друг път - не, карам на усещане. С косата е същото - според зависи - и разбира се, че не е задължително да е всеки ден. Simple Smile Много харесах c-co-co-wash-а на Living Proof, нещо като да си миеш косата с балсам се получава, но се получава по-добре. През 2 пъти миех и с шампоан де. Но понеже ми е трудно да се снабдявам с него, като приключи опаковката, на ко-уоша зарязах тази идея. Хубаво, че ме подсетихте де, имам неизползвани балсами, мога да ги употребя за целта. 

# 355
  • Canada
За мен къпане без душ гел или сапун не е къпане. Какво точно се измива само с вода? Мръсотията ли, миризмата ли?

# 356
  • София
За протокола, косата си я мия през ден, за да й сложа маска и да я стилизирам, иначе е толкова суха и непослушна, че изглежда на разплетена дамаджана на третия ден. През плажния сезон я мия всеки ден и не съм забелязала нещо да й е станало от това.

Дано болднатото се прочете в правилния ред.

Мия косата си при нужда, което за мен означава около 5-ия ден. И то само с безсулфатни шампоани, сулфатните са твърде агресивни и омазняват по-бързо.
След плажове я плакна обилно само с вода или евентуално и балсам.

# 357
Може ли ориентир за безсулфатен шампоан?

# 358
Мен ме бяха съветвали, ако не искам да си мия косата през ден, на всяко второ "миене" да я изплаквам само и да нанасям само балсам. Ами няма да говоря колко зверски ми се омазняваше скалпа само от водата - балсам на скалпа никога не съм слагала. Отказах се от идеята и сега си мия косата средно през 4 дни.
Безсулфатен шампоан ползвам аз на Нахткерцен. На Алверде има един и на Балеа мед от бюджетните.

Последна редакция: чт, 05 юли 2018, 11:29 от Г-жа Вейдър

# 359

Общи условия

Активация на акаунт