Как запазвате спретнатия си вид с течение на деня

• 55 305
  • 504
  •   1
Отговори
# 420
Фиксиращият спрей, както се оказа при мен, върши добра работа. Обикновено и най-здравият ми грим не държи повече от 8 часа без да има събиране в гънките на сенките например, но с най-обикновения спрей (на Ейвън е моят) не мръдват 14 часа - тествах го за една сватба.

# 421
Ужасно е пудренето на мазна кожа. Нито изглежда хубаво, нито е хигиенично с тоя набит себум в четката или в пуфа на пудрата.
Задължително преди това е потупването с листчета за отнемане на излишното омазняване. Даже има такива, които оставят фин пудрен слой след това и се спестява пудрата.

# 422
Аз пък се харесвам с леко размазан черен молив. Така че с течение на деня ставам все по-хубава, а най-много се харесвам вечер - чак не искам да се разгримирам. Laughing

# 423
Хаха и аз съм така - вечер на тъмно, най се харесвам Sunglasses!

# 424
  • София
И аз не виждам нищо странно в слънцез. крем и пудра отгоре.  Ест. между нанасянето на едното и другото се изчаква крема да попие. Това се получава ако крема попива, ако стои отгоре "мазен" слой - не.

# 425
  • София
Снимката е с толкова лошо качество, че не може да бъде контрааргумент, не се вижда кожата изобщо Laughing

# 426
  • София
А някой ще дойде да се навира до мен да ми гледа кожата под лупа?
Този сз флуид всъщност е много лек, даже ми идва малко сух.
Когато говорим за сз, не си представяйте мазните бели кремове, те отдавна не са актуални.
Много зависи от кожата и от продуктите.
Все пак сега пък има по-сухи фдт, които стоят добре лятото.

# 427
Ако е лек и приятен сз, каква е разликата с обикновен крем? Една година така ми беше харесал слънцезащитния за лице (около 30 фактор), че си го измазах и на градско.

# 428
  • София
Всякакви люспички или мазнотии се виждат на ръка разстояние, говорно демек.
Одвен това ти говориш и за фдт в поста си обаче, явно слагаш. Аз визирах слънцезащитен и само пудра отгоре. Гадно си е.

# 429
Има разлика между слънцезащитен крем специално за тази цел, който става И за лице и крем за лице с висок слънцезащитен фактор. Първият тип е с плътна консистенция и като го намажеш по лицето белее, не попива бързо и лесно. Върху него аз пудра не нанасям, защото става като дебела кора или все едно съм се посипала с пепел. Слагала съм по-лек фон дьо тен, тъй като е кремообразен и се слива добре с кожата, не става на люспи и маска (но пак зависи от фон дьо тена, може и той да ви създаде проблеми при смесването), но като цяло стои напластено и не съм фен.

Кремът за лице с фактор за защита 20/30/50 е съвсем друг типаж крем и може спокойно да се нанася под пудра, фон дьо тен или самият той да е с тониращ ефект. Лек е, попива бързо и не създава белезникав филм по кожата. Вчера оглеждах да си взема с висок фактор, но не можах да си избера. Чудих се между тези, но още ще се почудя:

# 430
От последния Биодерма на мен много ми се насълзяваха очите, когато си го нанасях около очите, защото аз лично там особено държа да имам спф, предвид, че кожата е най-тънка и податлива на увреждания. Пък и ако ще слагаш пудри, не върви точно около очите да не сложиш.

# 431
Второ лято вече ползвам ВВ sport на Siseido за през деня. Цял ден изкарва, няма лъщене, водоустойчив, има хубаво покритие, не ми запушва порите и е на поносима цена (22€). 1 опаковка ми стига за лятото, че и остава.
https://www.shiseido.com/sports-bb-wetforce-spf-50-9990000000148.html

# 432
Ползвам един ББ с 50 фактор на Ла Рош, който е супер покривен, като ФДТ и не предизвиква омазняване. За съжаление май го няма в БГ, но онлайн сигурно се намира.

Изобщо обикновен слънцезащитен не си мажа на лицето. Не съм намерила такъв, който да не е омазняващ.

# 433
  • София
Някои хора явно си мислят, че за сз за лице се полва този, който е в големите туби за тяло /който се използва за плаж/ - не е така. Има си сз специално за лице и те нямат нищо общо като ефект на омазняване и побеляване, в сравнение другите /плажните/. За това при хубав сз за лице не е проблем да се сложи пудра отгоре /която също не бива да е от тези, които седят като брашно/.

# 434
Ползвам един ББ с 50 фактор на Ла Рош, който е супер покривен, като ФДТ и не предизвиква омазняване. За съжаление май го няма в БГ, но онлайн сигурно се намира.

Изобщо обикновен слънцезащитен не си мажа на лицето. Не съм намерила такъв, който да не е омазняващ.
За оцветения флуид ли става въпрос? Аз също съм заклет фен на Ла Рош.

Общи условия

Активация на акаунт