Как запазвате спретнатия си вид с течение на деня

• 55 293
  • 504
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Аз обмислям да си купя стиймър. Дали наистина може почти всичко да изглади?
Бива. Аз имам на Филипс. Не може да направи ръб като ютия, но изпъва достатъчно добре не много намачкани памучни ризи или поли.
И аз ненавиждам ютии плюс цялата процедура с ваденето на дъската за гладене, така че се оправям с него.

Гримирането ми е дотолкова автоматизирано, че ми отнема не повече от 4, 5 минути: фон дьо тен, матираща пудра, спирала за мигли и вежди и червило.

Това дневния, вечерния може да отнеме до половин час.

# 106
  • най-шареното място
Не знам защо има такава реакция за грима. Може да е малко и да е лош и крещяш и да е повече и да не се види. И аз се слагам ежедневен грим за пет минути /от крем до хайлайтър, вкл очи и устни/. За специално събитие над 5 часа като сватба може и двойно/тройно заради стабилността и евентуално склуптуриране. Важното е да не е тежък, да се вижда колкото може по-трудно ако не го гледа супер опитно око и да подобрява вида, а не обратното.

ВВ крем или фон дьо тен са добри за кожата в града. Още една бариера за мръсотията. Но предвид съставите им и идеята да си ги спестиш е добра и достойна за уважение според мен. След 40 обаче с тях се вижда разликата заради равния тен. Предпочитам "чиста" слънцезащита 50SPF /и нищо отгоре/ но почти няма жена, която да изглежда по-добре без база, отколкото с добра такава.  Има и оцветени, но с много силикон или наночастици все са ме впечатлявали и поради състава не съм го вземала.

# 107
И на мен ми отнема 5 минути сутрин да си сложа бб-крем и спирала върху вече измитото и намазано с тоник, серум и крем лице, обаче вече като трябва да подновявам, дори и да става дума само за един бб-крем, отнема много повече време, защото трябва да си почистя лицето и пак да сложа тоник, серум и крем преди бб-крема или най-малкото крем. Не че не се сещам как може хич или няколко секунди да ми отнема от времето подновяването, но не ми харесва, дори и чисто психически.

# 108
  • най-шареното място
Кукумица, не мога да си представя, че ще ми се налага ежедневно да махам и слагам отново грим. Поне 6 часа трябва да издържа за да го сложа изобщо. Или да кажем, колкото ще съм навън. Може да изтрия половината ако се намокря/изпотя, но да махам и слагам... не, не бих слагала изобщо тогава. То си е наказание.

Когато съм половин ден на слънце съм само със слънцезащита и тук таме корекции ако много се налага + червило. не слагам нищо и по очи и прочие за да мога да се наплискам ако реша Simple Smile
Очите пазя с очила и шапка - нищо не слагам и подновявам.

Ако ми се налагаше да съм на слънце и в изряден вид - бракосъчетавам на поляна примерно, щях да търся грим за цял работен ден пак и да нося огромна шапка Simple Smile

# 109
Той може да издържа гримът, обаче аз започвам да си представям след няколко часа как се е събрала сумати мръсотия по кожата ми, как ми запушва порите тази смес от грим, мръсотия от въздуха, от климатика, мазнина, пот, как излизам на обяд и е пекнало едно слънце и радиацията ми навлиза право през кожата, защото от часове СПФ-ът вече е прял да действа... И не издържам писхически - трябва да си почистя лицето и да си сложа нов слой бб крем.

Иначе съм виждала жени с безупречен грим и облекло след 9-10 часа на работа, а не съм забелязала нещо да носят и да се освежават. Но съм виждала и такива, които пак не носят, и червилото останало само малко около устните, или е нанесено набързо върху мръсни устни, зъбите кафяви от кафе и не кореспондират с червилото, фондьотенът се събрал в бръчките или се свлякъл от пъпките... и въобще сякаш не им прави прави впечатление.

# 110
  • най-шареното място
Той може да издържа гримът, обаче аз започвам да си представям след няколко часа как се е събрала сумати мръсотия по кожата ми, как ми запушва порите тази смес от грим, мръсотия от въздуха, от климатика, мазнина, пот, как излизам на обяд и е пекнало едно слънце и радиацията ми навлиза право през кожата, защото от часове СПФ-ът вече е прял да действа... И не издържам писхически - трябва да си почистя лицето и да си сложа нов слой бб крем.

Порите ти няма да се повредят, нито кожата ако навлиза каквото си описала.
Може да се състари кожата заради липсата на фото защита, но честата смяна на грим не е по-добра.
Кремът ти е като фолио, над него е следващият пласт. Махайки ги вечерта ти махаш и всичко върху тях.
Най-добронамерено, чета доста страхове за ненужни неща. Ръцете ти покрити ли са в обедната почивка? Как реагира кожата там? Тя пак е твоя и реагира аналогично принципно. Ако не е свръх чувстивтелна и изгаряща, спести си грижите за лицето преди почивката според мен Simple Smile

Скрит текст:
Ако решиш да редактираш, ще редактирам и аз цитата Simple Smile

# 111
Бб-то ми издържа и не го подновявам. Нямам претенции за изряден грим, няма такъв, който издържа 16 часа, но коригирам само червило и евентуално молив/руж. Ползвам леки консистенции и не ми се събира в бръчките.
Както казаха по-горе качественият грим е бариера между околната среда и кожата. От години спазвам тази рутина и порите ми не са се запушили - не са станали по-малки, но за това си трябват редовни процедури.
Прекаленото обтриване и миене на лицето е другата крайност.

Жените с перфектния грим след 10 часа имат хубави кожи, балансирани и полагат доста грижи за тях и полагат подходящ, подбран грим.
Сутрин ми отнема 15-20 минути за грим, за излизане вечер малко подсилвам и отнема малко повечко.Серум+праймър и околоочен - 5 мин.

# 112
Ръцете ми изглеждат доста зле - по-скоро дланите и обратната им страна, защото там ги мия прекалено често. А и си ми е суха кожата и не слагам всеки път след измиването крем за ръце. А и имам някаква алергия, след лечението остана проблемът точно по ръцете - примерно от определен вид сладолед ми се зачервява там кожата и става на дребни пъпчици. Имам и дерматит, в момента не е обострен, но използвам само специални измиващи средства и кремове за тялото, а в самото начало на лечението ми бяха забранили честото къпане, кожата чак ми се цепеше от сухота и ме болеше от водата. Тогава много се притеснявах, че може да мириша и да не се усещам, ако не се изкъпя 2 дни, а дерматологът каза, че с толкова суха кожа и коса няма да се вмириша и след 2 седмици некъпане, защото мазнината е това, което задържа ароматите - и добрите, и лошите.

Но психиката е голямо нещо - определени аромати просто ги свързвам с чистота. Трябваше да пера дрехите с неароматизиран прах и все заради липсата на миризма, ми се струваха не толкова чисти, както когато ги изпера с Ариел, примерно. Само като ги помириша определени прахове за пране и получавам асоциация за чистота. Козметиката за атопична кожа също не е ароматизирана и трябва да се самоубеждавам, че това, че не ми се умирисва банята и кожата на душ-гел, когато се къпя, не значи, че съм мръсна.

# 113
Ох, голям бич са алергиите!
Преди години кожата на ръцете ми беше толкова суха и напукана, че се цепеше и бликваше кръв. След много изпробвани кремове, най - накрая открих този, който ми помогна. Но и имам вече съдомиялна и това автоматично минимизира проблема с ръцете.

# 114
Кой е кремът за ръце, ако не е тайна?

# 115
  • София
Аз си мажа ръцете с крем за лице. Laughing
Но и мен ме интересува кой е кремът.

# 116
Кукумицинка, изпратих на лични. И на другата съфорумка ще го изпратя.
Не е някакъв суперкрем. От аптечната мрежа е, но на мен специално ми помогна много.

# 117
Мерси, получих го съобщението, добро е кремчето. Аз вечер, като си слагам нощна маска за лицето и прекаля с количеството, го размазвам и по ръцете, много е ефективно (до следващото миене на ръцете, де), но специално за ръцете да си купя нощна маска ми идва твърде скъпа алтернатива на крем за ръце.

# 118
  • В един копнеж!
Козметичната тема е друга.

# 119
  • най-шареното място
Кукумица, темата е друга да,
Скрит текст:
но дерматологът трябва да ти е обяснил, че воднолипидния баланс е това, която няма атопичната кожа. Когато го възвърнеш - малко миене, винаги подсушаване, мазане колкото трябва с колкото трябва тя се успокоява и не ѝ личи, че е била атопична.
Крем/масло за тяло/ с макадамия от ДМ пробвай също.

Общи условия

Активация на акаунт