Как запазвате спретнатия си вид с течение на деня

• 55 308
  • 504
  •   1
Отговори
# 150
Има някаква мода на прорасли тъмни корени на изрусена коса, в елитни фризьорски салони ги правят тези прически, раани селебритита се носят така. Обаче за побелелите корени съм забелязала че обикновено става дума или за жени, на които принципно не им пука особено как изглеждат и колко са спретнати, или се намират в някакъв етап от живота си, в който имат далеч по-големи грижи от небоядисаните корени. Аз поне не съм забелязала жена, която хвърля усилия за външния си вид - хигиена, грим, чисти и неизмачкани дрехи, съчетани с вкус, подходящи обувки, чанта и т.н., пък да си е оставила побелелите корени неопределено дълго време. Обикновено си върви това с останалите признаци на неподдържаност, независимо в някаква временна криза ли е жената, или си ѝ е някакъв натюрел.

# 151
  • Пловдив
Айде сега - бб кремът бил тежък грим (предполагам, че ярки сенки и ярко червило е лек такъв, понеже заема малка площ), нямало нужда от него при липса на тежки проблеми, слънцезащитна функция пък хептен нямал, а тъканите памучни блузи били ниска летва (?!!! - това наистина не го разбрах).
Аз някои от описаните в темата и иначе доста разпространени и нормални неща също не ги обичам - пръстени не нося, цветен лак също, изрусена коса никак не харесвам, прически, които се вижда, че са специално "правени", някои видове дрехи - също, но гледам - носят се и дори съвсем не минават за лош вкус, не знам защо. Wink
Подобно е за фон дьо тена и бб крема.

# 152
Айде сега - бб кремът бил тежък грим (предполагам, че ярки сенки и ярко червило е лек такъв, понеже заема малка площ), нямало нужда от него при липса на тежки проблеми, слънцезащитна функция пък хептен нямал, а тъканите памучни блузи били ниска летва (?!!! - това наистина не го разбрах).
Аз някои от описаните в темата и иначе доста разпространени и нормални неща също не ги обичам - пръстени не нося, цветен лак също, изрусена коса никак не харесвам, прически, които се вижда, че са специално "правени", някои видове дрехи - също, но гледам - носят се и дори съвсем не минават за лош вкус, не знам защо. Wink
Подобно е за фон дьо тена и бб крема.
Естесвено , всеки си има вкус и собствени виждания за начина , по който трябва да изглежда . Моята кожа примерно е прозрачно бяла и само бб крем не е достатъчен , но има жени с нормален цвят на лицето , на които той е напълно достатъчен . В крайна сметка всеки се гримира и облича според индивидуалните си потребности  Blush

# 153
  • най-шареното място
На много езици "грим" е фон дьо тена. От гримьорска гледна точка това е и най-големият и грим, и най-голямата промяна. Яркото червило вече си е лукс. Не всеки може да го понесе върху себе си. Но това, че е ярко, не значи, че е крещящо или неуместно. Друго нещо е черното петно около очите, което дори се продава от уж добри гримьори.

Аз харесвам френския лек грим + нерядко ярко червило. И уважам хората да похапват чесън, сирена и подобни - все пак са на метър и се грижат за здравето докато не се лишават от добра кухня. Но цугарите са мъка наистина - пропиват във всичко.

# 154
Фон дьо тенът не се ли използва, само ако имаш петна и несъвършенства по кожата на лицето?
Аз лично го избягвам, ако не ми се налага. Не ми допада, когато е нанесен като маска и направо да те е страх да се доближиш до обилно намазана с него жена. Ако е леко и незабележимо използван, тогава е друго.

# 155
  • Пловдив
За много работи се използва, не е "само". И за слънцезащита, и за лека корекция на цвета.

# 156
  • най-шареното място
Фон дьо тенът не се ли използва, само ако имаш петна и несъвършенства по кожата на лицето?
Аз лично го избягвам, ако не ми се налага. Не ми допада, когато е нанесен като маска и направо да те е страх да се доближиш до обилно намазана с него жена. Ако е леко и незабележимо използван, тогава е друго.

Не трябва да се вижда Simple Smile Освен петна и несъвърпенства,  повечето лица имат и неравномерен тен. А много дами имат и лице и раменен в два различни цвята Simple Smile
Имаше един виц "Скъпа, прекрасна си, но не се усмихвай моля! Ще се напукаш Simple Smile".

# 157
  • София

Аз харесвам френския лек грим + нерядко ярко червило.

И аз това харесвам, но отчитам, че виждането на всяка жена е съобразено с нейната лична структура.

Иначе аз съм се опитвала да ползвам ФДТ. След първото раждане имах хормонално проблемна кожа за известен период и тъй като ми предстоеше специален повод си купих такъв продукт. Не е като да не съм опитвала. Та проблемът с ФДТ за мен е, че сложиш ли го, ок, правиш тена равномерен. Но пък стои като маска. Т.е. за да върнеш естествената свежест, дори не свежест, а изглед трябва да прибавиш руж поне, защото обичайно скулите и бузите имат някакъв цвят по-различен. Иначе е маска. И то става като кит, аз поне така го чувствам, отделно, че е много енергоемко цялото упражнение, а през лятото направо мъка. За мен слънцезащитата като довод не е достатъчен, защото има много продукти, обикновени кремове, които са със слънцезащита, такъв ползвам и аз. Но пък има жени, които просто обичат да се гримират, нямам нищо против, любовта към гримирането е достатъчна причина да се гримираш повечко, щом ти носи удоволствие Simple Smile.
И ако може един лаишки въпрос - счита ли се, че ФДТ прикрива бръчки?

Благодаря на дамите за препоръките за освежаващ спрей за кожата.

# 158
  • София

И за двете неща съм уточнила, че това е по моите вкусове и нужди. Харесвам кожата си без фдт, тежи ми. Това, че ти ползваш, не значи, че е общовалидно. А и визирах млада кожа
Ако обичаш да не изопачаваш думите ми то мишкарски- в преизказно наклонение някакво.
Нито съм съпоставяла фдт и ярко черило, нито сенки и фдт, нито съм казала, че памучните ризи са ниска летва, а че не ги предпочитам.

# 159
  • Canada
От ФДТ до ФДТ има голяма разлика.
Скрит текст:
Имам Шисейдо, Виши, Ревлон и Лореал. Най съм доволна от Лореал.Покрива и попива добре, не се свлича, с добра консистенция е. Не ми се образуват линии след няколко часа също.

# 160
От решаваща роля са уменията на нанасящия, според мен. Grinning

# 161
  • Пловдив
Кетчъра, айде да не се държиш нервозно, че почваш да приличаш на нас, селяните без гражданство.

"Моралка, тъкани ли са блузите ти или трико? Ако са тъкани, имаш много ниска летва за вида според мен. Най-добронамерено." - това какво точно трябва да значи, аз си признах, че не го разбрах?

"За предпазване и фактор си има (слънцезащитни) кремове. Предпазването е оправдание на повечето да се намацат с още един слой. ... Съгласна съм с Параход за количеството грим, впрочем."
Параход писа за тежкия грим - в контекста на намазването какво трябва да значи това за съгласието и оправданието? Да, прочетох следващите изречения за възможното, питам това какво трябва да значи.

# 162
Тежкия, неуместен грим никой не го харесва.
Не знам на кой език фон дьо тенът се превежда "грим". От говоримите от мен езици фон дьо тен си е фон дьо тен, грим е съвкупност от всички продукти: червило, спирала и т.н. И се подбира според кожата и анатомичните характеристики на лицето. Някои хора имат хубави устни, които могат да изпъкнат само с лек гланц. Други природно се радват на гъсти дълги мигли и красиви, големи очи и с малко спирала погледът им озарява. Трети имат "дебела", хубава нереактивна кожа с равномерен тен и не ползват бб.
Разликата между бб и фдт е, че бб е по-лек и съдържа една идея по-малко цвят. Предназначението на фдт е да изравни тена и да прикрие евентуални несъвършенства. Грима,  нанесен уместно подчертава красивите черти на лицето и прикрива не толкова идеалните. Факт е, че има жени, които не умеят да се гримират и затова не използват грим - по-добрият вариант, отколкото напластен грим. Силният грим има място по нощните клубове.
Странно е, че с годините намалих грима и започнах да ползвам по-лек и с по-умерена интензивност на цветовете. Преди си позволявах по-ярки сенки например, сега не ми харесват и съм се концентрирала на няколко кафяво-розови-бежови цвята.
Аз обичам да се гримирам и знам, че с грим изглеждам много по-добре. Важно ми е да се чувствам добре в собствените си очи и не бих тръгнала "без" само защото на някого не му харесвало. Жените, които познавам всички се гримират - личните и професионалните ми контакти.
Скрит текст:
Моите бб крем и коректор са на ЕЛ. Засега е най-подходящото попадение за моята кожа, ползвам го от години, чудесно се смесва със серума под него, почти попива в кожата ми. червено червило много харесвам, но ми отива само през лятото при лек загар, иначе изглеждам много бледа. Предпочитам нЮд тонове, такива с малинов отенък, лек руж за свежест.

Кукумицинка, корените и на мен ми изваждат очите. Балеажът и омбретата не ми харесват въобще - рядко съм виждала добре направени такива. Разликата в корените ме спира да си "пусна" естествения цвят, който е 2 нЮанса по-тъмен от сегашния ми цвят. Сигурно и бели косми имам вече. В Англия виждам много жени, които си ходят с белите коси и не им пука. Въпрос на личен избор.Не ми харесват и прекалено дълги, неподстригвани с месеци коси, но се възхищавам на поддържаните гъсти и буйни такива. Нещо, което аз нямам.

Последна редакция: нд, 13 май 2018, 10:19 от Stardust@

# 163
  • София
Аз пък много харесвам бели коси.
Моите, ако трябва да съдя по родителите си, до 5 години ще станат напълно бели, тогава просто ще спра да ги боядисвам кестеняви, ще ги пострижа късо и ще отпадне още една грижа по поддръжката им. Нещо като Джуди Денч.

# 164
В шок съм колко жени все още пушат в България.
Тогава по-добре пропускай Виена и Париж. Ще останеш травматизирана Grinning

Общи условия

Активация на акаунт