Как запазвате спретнатия си вид с течение на деня

• 55 322
  • 504
  •   1
Отговори
# 165
Джуди Денч е страхотна, много я харесвам.

В Париж и Виена има достатъчно места, където може да се отиде и не се пуши - няма нужда да избягвам градовете като цяло.  bouquet

# 166
За жените пушачи май ставаше дума.. Явно си имала предвид заведения.

# 167
А, на мен побелелите коси не ми бъркат в здравето. Няма жени, които ще отделят ежедневно по час на ден за обличане, гримиране и прическа, а пък няма да отделят 1 час месечно, за да си намацат побелелите корени и да си измият косата, лично те или на фризьор.

За фоньотена, пудрата и пр. съм забелязала, че всъщност на живо и на естествена светлина стоят добре само на кожа, която няма неравности в структурата - пъпки, включително и разчоплени такива, разширени пори, сухота, дълбоки бръчки и пр. На снимки, особено ако поиграеш малко с фотошопа или пуснеш някой готов филтър, на видео или вечер, при определена светлина, има голяма разлика между гадна кожа без нищо отгоре и такава с добре нанесен грим с всичките му бази, фондьотени и пр.  Обаче на живо, през деня на естествена, определено съм се изненадвала като ги видя някои известни личности, които със сигурност могат да си позволят скъп грим, колко им е гадна кожата, въпреки че са с грим.

# 168
  • София
че почваш да приличаш на нас, селяните без гражданство.
Ясно от къде дойде изказът. Само че аз не съм така злопаметна и нямам желание за дребнави препратки а ла "корпоративен гигант" или "гражданката".
Малко е смешно, най- добронамерено.

Връщам се към темата, ще повторя какво имам предвид, за да ме разбереш. Фон дьо тенът може да е добър, да не се свлича и да се слива с кожата и да изглежда "естествено", но за мен е още един слой на лицето, който дори тънък усещам и не ми допада. Ползвам само коректор и пудра на този етап. (и слънцезащитен).

Аз имам "проблем" с поддържането на маникюра. Ноктите ми, за разлика от косата, растат като гъби и се налага два пъти седмично да ги правя, за да изглеждат добре. Mr. Green.
А и не харесвам дълги нокти, моите и де чупят след една дължина, така че ги поддържам средно къси и ползвам 4-5 цвята максимум.

# 169
Пудрата също е слой върху кожата.

Ползвам различни средства за да си уеднаквя тена, защото се налага, изобщо не ми е зор да се плескотя. Има поне 10-20 вида мазила с различна покривност, според типа кожа и сезона, та не виждам за каква маска се говори.

# 170
  • Canada
Какви са тези бази и каква им е целта?

# 171
И аз не знам какво е база.
Аз слагам крем и бб крем отгоре и друго не. Коректор само, ако ми е излязла пъпка. Попълвам си веждите с молив и после слагам мъничко сенки за вежди отгоре. Слагам червило/цветен гланц. Спирала доста по-рядко.

# 172
  • София
Какви са тези бази и каква им е целта?
За запълване на порите и изглаждане на повърхността, върху която ще се нанася фон дьо тенът. И (би трябвало да) държи повече върху база, "залепва за нея".
Някои хора ползват определени кремове като база.

Скрит текст:
Аз лично въпреки сухата си кожа, нанасям крема около час, преди да се гримирам. Иначе не ми харесва, не попива напълно и го усещам. Обичам напълно матов завършек Laughing. Т.е. не мога да сложа бб крем в редките случаи, когато слагам, без да сложа пудра отгоре. А и коректорът под очите обикновено има нужда от лека фиксация с пудра.

# 173
Моята база са серумът (крем не ползвам, а само мазен серум, който попива в кожата), върху него праймър и след това бб. Не мога да си позволя час чакане, за 20 мин. трябва да съм поставила оновата и грима. Няма време Confused

# 174
  • София
Аз за 7-8 мин се гримирам, изработила съм си "рутина", но крем нанасям още след измиване на лицето сутрин.

# 175
  • Canada
Аз се гримирам за 5 минути. Крем за лице, фдт, молив или сенки, спирала, руж и това е. Балсамът за устни или червилото в някакъв неутрален цвят го слагам чак на работа. Имам един лореалски продукт за прикриване на пори, който наистина ги прикрива, но се разделя. Консистенцията му не е хомогенна и трябва да си играя да го смесвам на ръка, ако искам а си сложа, така че го ползвам много рядко.

# 176
От както работя в лаборатория тотално си промених представите за свеж вид. Нося от тези странни шапки, които прибират коста и тя се омазнява страшно бързо. Нямаме право да се гримираме и трябваше да свикна без грим. Напоследък се заглеждам и в колежките, всичките ни пори и недостатъци са на показ. Сутрин идвам свежа и към 12.00 кожата ми е омазнена и очите уморени. Използвам гел за почистване на лице и маска за очите. Отнема ми 5 мин, от обедната почивка, но направо се съживявам. За омазняването на косата лек не намирам, Всички фризьори ми казват, че спарвам кожата на главата с тази шапка.  

# 177
  • най-шареното място
Фон дьо тен, BB крем, CC крем, коректори всякакви... всичко може да стои ужасно или незабележимо. Ако не е подбрано добре или сложено зле е маска, Иначе се вижда само отблизо след вглеждане.

Пъпки няма как да се скрият незабележимо. Само белезите им. Лишеи също не може.

# 178
За омазняването на косата наистина няма лек, ако изискването е да е със специална шапка, която е от недишаща материя, под която се спарва. Ако има някакъв начин да се смени материята на шапката, да е някаква дишаща на дупчици, сигурно няма да се омазнява толкова. Но пък тогава сигурно няма да е толкова предпазваща материалите в лабораторията.

На мен пудрата  ми идва суха и некомфортна, използвам само мазнички и сочни бб кремове. Случвало се е преди години, като съм използеала прекалено агресивно измиващо средство, да ми е толкова суха кожата, че съм слагала крем, отгоре фондьотен и отгоре пак крем. Сигурно е неправилно и се губят предимствата на фондьотена, но ми е изглеждало по-добре и не съм си чувствала толкова опъната кожата.

# 179
Кукумицинка, тя всъщност е от дишаща материя, като тензух, може да си видиш ръката през нея. Но спарва много, а много колежки, дори получават гъбички в ушите. Обаче е много интересно, че всъщност всичко опасно идва първо от косата и кожата на главата. Напрвиха ни обучение за това. За това първо слагаме шапките, за да не попаднат частици по дрехите, после обличаме костюми, след това покриваме обувките и накрая сто процедури за дезинфекция на ръцете. Но най-голямата заплаха идва от косите и кожата на главата. Всички сме забравили какво е да се нагласиш за работа, виждаме се всеки ден натурални хахха. Та така си говорим, колко различно е всичко и как са ни вързани ръцете, да се прикриваме с предимствата на козметиката в 21 век. Smiley Та не се втелясвайте момичета за някоя гънка на ризата или листо в косата. Късметлийки сте да знаете.

Общи условия

Активация на акаунт