Нашите орхидеи - тема 23

• 70 572
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Успя ли да му подушиш... цветенцата Stuck Out Tongue Winking Eye ?

мухахха! китките викаш? не фамилните бижута TrollfaceTrollfaceTrollfaceTrollface
на работа съм.
ще душа утре. евентуално.
а може и да пропусна, ако моичкият се съгласи да ме заведе на джаз феста в Южен парк.

# 241
  • София
Мили момичета ,
Имам проблем с тази красавица Sad
Според вас дали има шанс да я спася или направо трябва да се сбогувам с нея Cry
Корените са и станали черни .

# 242
  • София
Ето я и новата ми Heart Eyes

# 243
  • София
Не я поливай толкова новата, старата направо е подгизнала.

# 244
  • София

Има ли някакъв шанс ?

# 245
  • София

Има ли някакъв шанс ?

Пробвай да не я поливаш 2 седмици поне. Аз моите ги кисна за по час в леген с вода на 2/3 от саксията. През зимата веднъж на месец-месец и половина, а през лятото на 1-2 седмици, понякога и по-дълго. Орхидеите могат да издържат доста дълго без вода, но преполиването хич не им понася. Трябва да се полива, когато стърготините/торфа са напълно сухи и няма никаква влага в саксията. Корените трябва да стана сиви. Може да ги сложиш в/у камъчета във втора саксия, където да налееш вода, която да не се допира до корените. Така ще си взимат влага от възуха и няма опасност корените да изгният.

# 246
По принцип почти винаги има шанс. Но трябва да си прецениш - вероятно лоши корени и в добавка централен цветонос.

# 247
  • София
Благодаря ви . Попринцип майка ми я гледа, нямам идея какво точно прави , ще и кажа какво сте ме посъветвали . Дано да се оправи . Попринцип ги кисне веднъж в седмицата за около 10 - 15 мин ..

# 248
  • София
Не трябва да се киснат по график, а да се наблюдават корените и когато са напълно сухи, тогава да се киснат. Мисля, че 10-15 мин е малко. Аз знам, че по час-час и половина се кисне.

# 249
Благодаря ви . Попринцип майка ми я гледа, нямам идея какво точно прави , ще и кажа какво сте ме посъветвали . Дано да се оправи . Попринцип ги кисне веднъж в седмицата за около 10 - 15 мин ..

Така като гледам въобще няма големи шансове за поправка - терминален цветонос и гнили корени. Хем цветето не е читаво хем човешка ръка ги е преполивала системно......, но все пак ако трябва да съм по-точна нека я видя гола с измити корени.

# 250
  • София
Ето това нещо е имало около корените и . Някаква гъба е .

А това са корените ... по-скоро са били корени ...

# 251
  • София
Включвам се в темата с няколко снимки на моите красавици:

Скрит текст:

Оставила съм ги да си се развиват свободно и необезпокоявано и това явно много им харесва - постоянно цъвтят и пускат нови листа и корени. Бялата в момента има 4 цветоноса, а миналата година беше толкова китна, че не можех да й се нагледам - имаше над 30 отворени цвята.

Имам и две минита, но те цъвтят само веднъж в годината.

# 252
  • София
Момичета, имам появили се мушици по корите на орхидеите. Приличат малко на малки винарски. Как да ги премахна?

# 253
Мушичките се появяват от много влага.  Не ги оставяй да са влажни постоянно и оставяй да има период на изсъхване на почвата. При мен така  се реши проблемът.

# 254
  • Варна
Здравейте, дами! Имам питанка за тази орхидея - по принцип цъфти нон стоп, когато прецъфти издължава цветоноса и продължава с нови сили. Сега, обаче, виждам, че с прецъфтяването цветоноса е взел да покафенява.. Дали е време да го скъся малко? Не знам ако я оставя да окапе и не предприема нищо, да не вземат да изсъхнат цветоносите?? Тя вече е около метър висока..

Общи условия

Активация на акаунт