Нашите орхидеи - тема 23

• 69 987
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
Наистина а тези са много много по различни. Механизъм цялата философия е различна. Цветето е едно цяло и булбите не с делят една по една защото не са жизнеспособни като кейкитата. С малко четене и опити ще стане.

# 646
Момичета, освен една бамбукова се сдобих с една такава:

https://www.elfite.net/img/products/800x800_IMG_9893.jpg

Има няколко изсъхнали цветчета, няма пъпки, но корените ѝ са над кашпата и леко засъхнали ми се виждат. Да я пресадя ли докато е време или да си я оставя така? Гледана е в друг дом, просто свеки заминава и ми я връчи за у нас, но аз хич не разбирам от орхидеи.
Бамбуковата я поливам на чешмата и я оставям да се отече, вече 6 месеца много добре се развива, за тази пак ли така да процедирам? Благодаря!

# 647
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
бамбуковата предполагам е дендробиум, а тази е фаленопсис.
и за двете не е необходимо да се пресаждат.
повече  - на първа страница. Simple Smile

# 648
  • Перник
Не е, върху пианото е, а то е на противоположната страна срещу прозореца...

Ако е така е болест за съжаление. Обработи с Фунгицид.
Как се обработва с фунгицид и от къде се купува? От цветарските маг?

# 649
От агро аптека. Тосин, ридомил-голд и пр.

# 650
бамбуковата предполагам е дендробиум, а тази е фаленопсис.
и за двете не е необходимо да се пресаждат.
повече  - на първа страница. Simple Smile

Отзивчива както винаги:) благодаря ти, изобщо не се бях сетила да погледна там Grinning
ще чета сега, дано да оцелеят

# 651
дай някоя снимка. хем ще им се порадваме, хем някой съвет можеш да получиш.
Simple Smile

# 652
Здравейте, искам съвет за една орхидея... Преди месеци я пресадих и имаше много изгнили корени, които отстраних и останаха много малко здрави, с които според мен трудно се изхранва и започнаха да изсъхват листа. Иначе си е здрава, няма нищо притеснително по листа и корени. Избиват нови корени, но са все още малки. Как да постъпя, за да я запазя докато израснат корените. В момента е в кори и най- обикновена саксия, с която е закупена.

# 653
дай някоя снимка. хем ще им се порадваме, хем някой съвет можеш да получиш.
Simple Smile

Ще ги снимам тези дни:)
П.С. междувременно бях приготвила снимки на моите цветя за теб специално, но ще ги постна в другата тема да не спамя тук

# 654
Simple Smile

# 655
Котенце:
Скрит текст:

# 656
Ех,че красота.
При мен тръгнаха цветоносите, единият е 50см вече, същата изкара и втори, какво ще това чудо,когато цъфне не знам.
Вчера видях,че още една е изкарала.
Остават още две.

# 657
Супер! Сигурна съм, че тази с двата цветоноса ще е зашеметителна. Аз рядко имам по два, за съжаление.
Преброих 30тина с цветоноси засега, но от 100+ растения очаквам повече. Дано Praynig !

# 658
Имам едно мини на пролетно-летния цъфтеж с 3 цветоса с разклонения , беше приказка. Ама много бързи прецъфтя. А и от известно време го мъчат памуклийки, третирам с мопсилан и ръчно, изчистят се и след 2 месеца пак. Онзи ден го пощих.
Ей го , тук съм го показала. Ама хич не ме бива в снимането. Имам съседка фотограф, уговорила съм се да им направи фотосесия ,когато фъцнат.
Скрит текст:
Малко цъфнали фалчета и от мен.
Тази само си избива от спящи пъпки,цъфти от Февруари и не спира.

Това мини последно отвори цвят, но пък е с 3 цветоноса

Това е последната придобивка, от месец в къщи, цветоноса расте и отваря още пъпки. Открих, че са 2 растения в саксията. Още не съм я разбутвала за кошничка, така добре си върви, че ми е жал.

Вчера рязах цветоноса на последното фалче, птецъфтя преди седмица и открих, че изкарва нов.

Последна редакция: чт, 18 окт 2018, 14:44 от alayne

# 659
Хубавите цветя заслужават хубави снимки! Има хора, които правят почти професионални фото сесии на красавиците си.
Аз се старая да снимам на бял фон - стената на балкона Smile - за да излизат по-добре цветовете.

Общи условия

Активация на акаунт