Нашите орхидеи - тема 23

• 70 056
  • 744
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте. Имам проблем с една орхидея Pensive
Можете ли да ми кажете дали това са паяци, акари, въшки или друго и какво да направя, за да ги премахна?

Скрит текст:

# 451
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
памуклийки.
обтриване на листата и механично премахване, пръскане с препарати специално за памуклийки (Лактофол или друг) няколко пъти през три дена, включително субстрата и саксията.
трудни са за премахване Sad

# 452
Благодаря ти, сега ще прочета за тях. Знаеш ли как се казва този препарат? На сайта им не го намирам.

От много години ги имам... Преди месец два купих Торфена смес за орхидеи на Лактофол, пресадих няколко и се чудя може ли тя да е била заразена Rolling Eyes

# 453
Благодаря ти, сега ще прочета за тях. Знаеш ли как се казва този препарат? На сайта им не го намирам.

От много години ги имам... Преди месец два купих Торфена смес за орхидеи на Лактофол, пресадих няколко и се чудя може ли тя да е била заразена Rolling Eyes

Мисля, че закупих почва от същата марка и сега в саксията никнат гъби, надявам се да не ми загине орхидеята... Искам да уточня, че не съм преполивала, явно самата почва не е добра.

# 454
# 455
  • София

Мисля, че закупих почва от същата марка и сега в саксията никнат гъби, надявам се да не ми загине орхидеята... Искам да уточня, че не съм преполивала, явно самата почва не е добра.
И аз съм имала такива почви, даже някои без да са сменяни, т.е. "оригиналната" с която е купена орхидеята. Нищо му няма на цветето. При засушаване гъбите изчезват, после понякога се появяват пак, понякога не. Няма нищо притеснително. Не се пренасят извън саксията.

# 456
Изненада!
Скрит текст:

# 457
Ех,че красота

# 458
Много красива изненада,impala!:heart_eyes:
Момичета връщам се от една спасителна операция,просто сърце не ми даде да ги оставя там.Две фалчета и една ванда,всичките на -70%.Фалчетата направо плуваха във вода,извадих ги да видя как са коренчетата, за моя изненада са в добро състояние.

Ванда досега не съм имала,ще помоля само да ми кажете как ви се струва състоянието й.

# 459
  • София
Здравейте момичета! Hug
Това цветонос ли е,защото не ми прилича на корен Simple Smile

# 460
Корен е.

# 461
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
корен Sad

# 462
  • София
Ех.. Disappointed
Така се надявах да е цветонос Confused
Благодаря ви Hug

# 463
Ех.. Disappointed
Така се надявах да е цветонос Confused
Благодаря ви Hug

Коренче е, но не се отчайвай!

Аз бях на почивка и като се прибрах ето какво намерих. Grinning

# 464
Времето тази година е толкова смотано, че се чудя кога ще тръгнат цветоносите. Може би още през септември.
Открих нови цветоноси на няколко от видовите, които по принцип цъфтят през пролетта-лятото. Побъркаха ми се китките Joy .

Общи условия

Активация на акаунт