Нашите орхидеи - тема 23

• 70 058
  • 744
  •   1
Отговори
# 465
Аз вече имам нов цветонос на една ,която прецъфтя преди месец, изкара го след няколко дни,вече е 10-тина сантиметра.Другите ми още цъфтят от пролетно-летния цъфтеж, кога ще имат време да почиват не знам.

Едното ми мини е изкарало кейки вътре в корите, виждам едно листенце,през  корите.Чудя се какво да го правя, мислех след като прецъфти да го разбутам , няколко пъти го бутам и корите значително са му намаляли в саксийката , сега се чудя  с това бебе вътре ,какво да го правя? Някакви идеи,съвет ?

Последна редакция: вт, 28 авг 2018, 12:46 от alayne

# 466
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз пък случайно открих, че една орхидея е опънала цветонос, пъпките са се развили и даже има 4 цвята.
не е голямо оправдание, но те виждат само откъм балкона Simple Smile
та след ваканцуването равносметката е: 3 цъфнали фаленопсиса (2х2 и 1х1) един прецъфтяващ дендробиум нобиле, една цъфтяща лудизия и една феичка Simple Smile Wink никак не е зле.

# 467
  • До сърцето...
.... та след ваканцуването равносметката е: 3 цъфнали фаленопсиса (2х2 и 1х1) един прецъфтяващ дендробиум нобиле, една цъфтяща лудизия и една феичка Simple Smile Wink никак не е зле.
Добро ваканцуване е било Stuck Out Tongue Winking Eye Поздравления!

# 468
Много красива изненада,impala!:heart_eyes:
Момичета връщам се от една спасителна операция,просто сърце не ми даде да ги оставя там.Две фалчета и една ванда,всичките на -70%.Фалчетата направо плуваха във вода,извадих ги да видя как са коренчетата, за моя изненада са в добро състояние.

Ванда досега не съм имала,ще помоля само да ми кажете как ви се струва състоянието й.

От тази снимка Вандата изглежда в идеално състояние Sparkling Heart

# 469
Здравейте дами!! Толкова много красоти видях, че ги искам всичките Heart Eyes И аз да ви покажа моите боядисани принцеси Grinning
ПС: Поствам за пръв път дано снимката да излезе Grin

# 470
сама ли ги боядисва?!

# 471

Не, така ми ги подариха, но в интернет видях как се боядисват, при следващия цъфтеж ще се пробвам хихи

# 472
  • Сф
С боя във водата ли?

# 473
Пуска се сладларска боя със спринцовка вътре в цветоноса като се внимава иглата да е в жилката без да излиза от другата страна и се чала цветето само да поеме боята
https://youtu.be/G0eQbj7uedY

# 474
  • Полша, Варшава
Beauty Wolf много са красиви Simple Smile да им се радваш дълго Simple Smile

Здравейте дами!! Толкова много красоти видях, че ги искам всичките Heart Eyes И аз да ви покажа моите боядисани принцеси Grinning
ПС: Поствам за пръв път дано снимката да излезе Grin

# 475
  • Сф
Зелената ми е много интересна. До сега не бях виждала такава. Май е с основа жълти цветове, а боята дали пак е била синя или зелена?

# 476
като гледам върха - и двете са бели.
Simple Smile интересни са. покажи какво се е получило когато опиташ. Simple Smile

# 477
Последните "върхове" в тази тенденция са да се пръска по цветовете с различни бои или спрейове, и да се слагат надписи. Ех...

# 478
тези не са пръскани.с боцкане са нашарени.

аз лично предпочитам да са си истинските цветове:) но за един опит може би бих се навила.

# 479
Ако някой във Варна се интересува от намалени / прецъфтели, в магазинчето до Колхозния (срещу дънките) вчера имаха два рафта фаленопсиси по 3.50 лв. Нямаха вид на загнили, просто прецъфтели, само на листа като салатки.

Общи условия

Активация на акаунт