Нашите орхидеи - тема 23

• 70 011
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
Имам въпрос - имам наченки да излиза цветонос, след колко време се очаква да порастне и цъфне?
Това са ми първите орходеи които гледам...предполагам не е сега момента да ги преместя в по голяма саксия? И каква саксия да купя, от къде?

# 631
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Имам въпрос - имам наченки да излиза цветонос, след колко време се очаква да порастне и цъфне?
Това са ми първите орходеи които гледам...предполагам не е сега момента да ги преместя в по голяма саксия? И каква саксия да купя, от къде?

не ги пипай - сериозна съм.
прочети първия пост - не им сменяй мястото, не променяй нищо.
Simple Smile тук срокове няма, но да кажем месец - два ще си почакаш.

# 632
  • Перник

Бях писала, че и двете орхидеи започнаха да им съхнат листата. Качих снимки и моля за съвет, какво да правя преди да са загинали...?
Благодаря Simple Smile

# 633
  • Ænima/Albuquerque
Момичета, здравейте! Малко се позагубих, но ето че една нова придобивка ме връща пак при вас.

Бихте ли ми казали каква е тазя орхидея? Подариха ми я, и нямам представа как да я гледам.

Скрит текст:

# 634
  • София
Sarcasm™, мисля, че орхидеята е вид Катлея - Lc. Sagarik Wax. 

# 635
  • Ænima/Albuquerque
Благодаря! Отивам да чета. Relaxed

P.S. Орхидеята е ароматна.

# 636

Бях писала, че и двете орхидеи започнаха да им съхнат листата. Качих снимки и моля за съвет, какво да правя преди да са загинали...?
Благодаря Simple Smile

струва ми се, че е съвсем до прозореца и листата са изгорели от слънцето. Flushed

# 637
  • Перник
Не е, върху пианото е, а то е на противоположната страна срещу прозореца...

# 638
Момичета, здравейте! Малко се позагубих, но ето че една нова придобивка ме връща пак при вас.

Бихте ли ми казали каква е тазя орхидея? Подариха ми я, и нямам представа как да я гледам.

Скрит текст:
Орхидея Зигопеталум
https://www.plants.bg/orhidea-zigopetalum-pr2595?tag=%D0%BE%D1%8 … ge=3&limit=50
Клипче Simple Smile

# 639
реших, че е изгоряла от слънцето, защото всички изсъхнали части са от една и съща страна.
листото, обърнато на другата страна изглежда свежо и зелено, без изсъхнала или болна част.
климатик? или нещо друго, което да я изгори така има ли?
съжалявам, че не мога да помогна.

# 640
така са ми "изгаряли" листа и от студ - докоснати до стъклото в най-големия студ зимата (в офиса намаляват парното събота и неделя Sad ), изглеждаше си така като опърлено... Но по описание на мястото и това не може да е...

# 641
  • Ænima/Albuquerque

Благодаря, определено повече прилича на зигопеталум. Flowers Hibiscus

Бихте ли ми казали какво най-основно трябва да знам за отглеждането ѝ?

# 642

Скрит текст:
това е твърдо зигопеталум хибрид. Честито Сарки!

Информация колкото съм подбирала тук

https://drive.google.com/file/d/1az8-Yc7cjtY4fWq4u0YwCVPfWopr9VA_/view

# 643

Ако е така е болест за съжаление. Обработи с Фунгицид.

# 644
  • Ænima/Albuquerque

Мерси, отворих да чета преди малко. Не съм наясно с тия булби и неща... не е толкова просто като с фаленопсиса. Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт