Евровизия 2018 - Полуфинал II (Тема 24)

• 77 988
  • 1 760
  •   1
Отговори
# 75
Paige, това е много интересен въпрос. И аз се чудя същото.

"За втора поредна година шведският хореограф и режисьор Саша Жан-Баптист ще изготви сценичната концепция на българското участие в „Евровизия“ 2018. Тя отново се присъединява към българския екип, след успешната й работа с Кристиан Костов миналата година. Впечатлени от визията при изпълнението на „Beautiful Mess“, журналистите, които отразяват песенния конкурс, отсъдиха именно България да получи наградите за най-добро сценично представяне и специални ефекти през 2017 година."

http://eurovision-bulgaria.tv/sasha-jean-baptist-shte-otgovarya- … quinox-v-lisabon/

# 76
Не мисля, че следващата година ще се спрат на нея отново. Като гледах интервюта с нея още от началото усетих едно хладно отношение в нея, като че няма интерес да свърши добра работа. Прехвалена шведка. Сигурна съм, че има бг хореографи с по-свежи идеи от нея.

# 77
Paige, това е много интересен въпрос. И аз се чудя същото.

"За втора поредна година шведският хореограф и режисьор Саша Жан-Баптист ще изготви сценичната концепция на българското участие в „Евровизия“ 2018. Тя отново се присъединява към българския екип, след успешната й работа с Кристиан Костов миналата година. Впечатлени от визията при изпълнението на „Beautiful Mess“, журналистите, които отразяват песенния конкурс, отсъдиха именно България да получи наградите за най-добро сценично представяне и специални ефекти през 2017 година."

http://eurovision-bulgaria.tv/sasha-jean-baptist-shte-otgovarya- … quinox-v-lisabon/
Това май отговаря на въпроса. Не вярвам да са мислили за други варианти.

# 78
Още когато обявиха песента и групата, с която ще се представяме, мисля че споменаха, че проектът е малко рисков точно заради малко по - нестандартната копцепция. Обаче изпълнението и артистите се харесаха на публиката - факт. Мисля, че е възможно да са заложили на Саша именно за да не се рискува и със сценичното изпълнение.

Също съм на мнение, че някой друг сценограф можеше да предложи нещо много по - елегантно и свежо.

# 79
  • в сърцето на един мъж...
Аз лично никъде не видях дисбаланс у тях вчера. Стояха ми много добре, даже това, на което се чудехме на репетициите, някак естествено им се получи. Ефектите бяха добри, не знам аз го гледах на огромен екран и усилен и не съм чула нещо, което да ме подразни. А букмейкърите не си спомням до сега да са били особено адекватни...

# 80
  • SF
Четохте ли отзиви днес? Имаме ли шанс да минем напред на финала? Я, моля, “чужденките” сред нас да споделят как е при тях.Simple Smile

# 81
  • София
Да кажат "чужденците", наистина, но ме съмнява нещо да се е изписало специално (а и не специално, също) за нас, че аз повече няма да гледам букмейкърите, че вече сме десети според тях  #Cussing out

# 82
Виждам, че не съм единствената разочарована от сценографията - приклекнал 5-ти футуристичен елемент в комбинация с другите по пуловер, клин, суитчер ... Представях си как Жана ще бъде скрита в мрак и ще я осветят точно когато започва да пее. Има такъв момент в песента, когато Джони щраква с пръсти и разкрива другите двама, които току-що са били затъмнени - ефектно, но не мисля, че тук му беше мястото. Освен това - сливането на лицата ... Защо сливат само 3 от тях ... щеше да е по-яко да слеят и 5-мата с Жана най-отпред като спойка и обединяващо звено. Кадрите на които показваха Жана + други двама на екрана - отново какъв им е смисълът? Трябваше да са 5-мата. Или пък да е в началото, когато пеят само мъжете с идеята, че 4-те елемента са Ок, но не са достатъчни, за да сформират едно цяло ... Щрак с пръсти - от мракът се появява Жана (5-ят) - кадри как лицата/душите им се сливат в едно цяло. Кадрите с размазаното лице на Жана също не носят смисъл. Отзад можеше да има блещукащи светлини-звезди, вместо зеленикаво, да е синкаво ... + повече дим, за да стане по-космическо, и разбира се, футуристични костюми за всички или за никого.
Трябваше да е по-обмислено, целенасочено и консистентно всичко.  В момента е микс от нехармониращи си елементи. За щастие вокалната хармония все още ни задържа като любимци на публиката, но не вярвам това да е достатъчно за топ 3.

# 83
  • SF
Аз не мога да преценя, ако вчера бях видяла/чула песента за пръв път, дали щях да я харесам. Даже малко съжалявам, че я слушах преди това.
Вчера някак не беше завладяващо. Най-статичната, най-скучната, най-неопределената сценография беше нашата.
А можеше да има космически ефекти.
Помните ли как миналата година бяхме потресени от широчкото сако на Салвадоре? Ето сега същото си помислих за пуловера на Владо. Жана с футуристичен тоалет, той със скиорски пуловер...

По-мирно от нас стоеше единствено естонката, но пък то беше, за да се наслаждаваме на смяната на сезоните върху роклята й. А и когато показаха роклята, реакцията ми беше "уааааау" или "ехаааа". Даже така ви го написах тук.
И другата беше литовката - лежеше си на пода през цялото време, но на финала, с появата на момчето, точно, когато й трепна и гласът и изкриви пеенето, много се развълнувах.
При нашите усетих разчупване на емоцията ми едва когато Жана викна и даде малко мощ на мау-мяу страхливото пеене на момчетата. Горе-долу финалът беше по-силен. А в предишните слушания настръхвах още в началото.
Мъчно ми е. Чувствам, че нещо много стойностно сме прецакали. Изпълнителите не са виновни. Има нещо друго недомислено, което ни е свалило с 10 места назад. А 10 места са много!

# 84
  • Испания
Изписали са и са го направили специално. Аман от хейтъри!

Заглавие: "България залага на група, сформирана специално за случая и включва победителка в Х Фактор"

Цялата статия е за нашите.

http://www.lavanguardia.com/television/20180508/443236183830/eur … quinox-bones.html

Както писах снощи в темата, испанецът, който коментираше полуфинала, беше много възхитен от нашето изпълнение /феноменално, футуристично, България се възроди/възкръсна през последните години и т. н./.

От статия, представяща първите десет от снощи:

Цитат
Перфектната амалгама от петте гласа създава, заедно с постановката и реализацията, тъмна атмосфера, пълна с мистерия, която привлича /и то много/  зрителите на фестивала. Въпреки че губят позиции в залаганията, те остават твърди кандидати за кристалния микрофон.
...
Българският квинтет и Cesár Sampson, представител на Австрия, си осигуриха, както се очакваше, мястото на финала.

https://www.lavozdeasturias.es/noticia/informacion/2018/05/08/10 … 6090384955770.htm

# 85
Все си мисля, че можеха и някаква кореспонденция да направят с концепцията от клипа. Представях си го някак си  много звездно, по - нежна и концентрирана игра със светлината, без тези странни танцувални движения....Дори и по - голяма статичност можеше да понесе песента.

Мен направо си ме боли, защото проектът е много стойностен и наистина успяха да развълнуват много хора.

# 86
  • SF
Точно като тебе мисля и аз. Ако са статични, трябваше декорът и светлините отзад да грабват, а гласовете им просто да се леят "из космоса". И това си го представях повече, отколкото тъмнина и подиум за награждаване, върху който се подреждат и мъж пее на мъж, а Жана седи на табуретка.

На Кристиан осветлението и наелектризиращите ефекти щяха да им отиват даже.

# 87
  • Вестерос
На мен ми липсваше WOW- ефекта от нашето изпълнение на сцена, можеше да вкарат акценти със светлини, да подчертаят настроението на песента, тази мистичност, която се усеща в клипа. Жалко.
Да, това и аз го усетих.

Явно тази година не е годината на силните песни, а на някакви вели чалги. Кипърката яко ми бие на чалга.

# 88
  • Пловдив
Сега изгледах изпълнението и съм ужасно разочарована. Сценография просто липсва. И самата песен звучи доста по-зле. Много я харесвам, но с това представяне на сцена, разбирам защо оставаме назад в предварителните класации. А бях толкова ентусиазирана, че може най-после да спечелим. Сега ще се радвам да сме в първата петица.

# 89
  • София
Явно на всеки му липсва по нещо от сценичното изпълнение, но за съжаление регламенът на формата надали ще позволи промени, а и няма време.

Днес попаднах във фейсбук на страницата на испанската RTVE Eurovision. Много “мили” и “ласкави” коментари за нашата песен... Някак тъжно ми стана. После ме хвана яд, че изобщо прочетох.
https://m.facebook.com/eurovision/?locale2=es_LA

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 21:01 от Мецани

Общи условия

Активация на акаунт