Евровизия 2018 - Полуфинал II (Тема 24)

• 77 024
  • 1 760
  •   1
Отговори
# 60
Саня не е ли там този път?

# 61
От 15.47 мин. Божеееее, Божеееееее
Какво? Не мога да пусна звук в момента.

# 62
Саня не е ли там този път?

Мисля, че този път тя няма нищо общо с делегацията. Да ме поправят ако греша.

# 63
От 15.47 мин. Божеееее, Божеееееее
Какво? Не мога да пусна звук в момента.
Този швед се заяжда за вота на журито ни от миналата година.

# 64
Пита защо журито на въпросните 5 страни трябва изобщо да дадат някакви точки на БГ тази година, понеже миналата сме били дали нула на всички, които представлявали заплаха за нас Joy Да го утрепеш тоя ждрольо, малко е Crazy

# 65
Пита защо журито на въпросните 5 страни трябва изобщо да дадат някакви точки на БГ тази година, понеже миналата сме били дали нула на всички, които представлявали заплаха за нас Joy Да го утрепеш тоя ждрольо, малко е Crazy

Мда, аз го писах и преди. Имаше обширна статия в най-четения шведски ежедневник, цитирам: "Тази година България трябва да опита от собственото си лекарство", демек журито от тези 5 страни да ни накаже с по нула точки, колкото сме им дали и на тях миналата година. ooooh! Българите в Швеция сме една шепа хора, аз ще гласувам от трите налични телефона, но не очаквайте много гласове оттук за песента на България - шведите няма да гласуват за нас.

# 66
Брей, големи интриганти се оказаха тия шведи...
След като има опция да дадеш 0 точки, да дават колкото си искат. На техния изпълнител ли сме дали 0 точки миналата година? Че аз даже не мога да си спомня кой е бил, та камоли да са ни застрашавали.

# 67
За мен изпълнението е доста  балансирано. Аз лично не виждам нещо, което да е дразнещо и в поведението на изпълнителите. Трябва да бъдем сигурни, че те са изпробвали не един или два варианта. На нас нещо може да ни се струва добре, в представите ни, но на практика да не е. За да сме сигурни, трябва да го видим, а това няма как да стане. Те обаче са имали тази възможност и са преценили, че това стои най-добре и се връзва с концепцията и идеята, която имат. Една от идеите Жана да е петия елемент и съответно те трябва да са толкова. Според мен, това е и причината Мария да не е на сцената, а не от неуважение или нещо такова. Вижда се, че са мислили върху доста детайли. Иначе, това очевидно не е типична група. Тук всички имат горе-долу една и съща по важност роля. Жана изпълнява нейната. Така ги виждат нещата и така са преценили, че всичко звучи и изглежда по начина, по който искат. Нейната роля не е да доминира. Всички се допълват един друг и се получава този краен резултат, който е много добър според мен. Слушах на слушалки и всичко звучи супер. Накрая Жана не си отваря само устата. Нейният глас е характерен и ясно се чува, но просто идеята им е да се слива и да не надделява. Не случайно държи микрофона толкова далеч. За мен всичко е много стилно и изчистено от излишни неща, които да отвличат. При условие, че могат да постигнат това живо изпълнение няма смисъл от друго, за да са въздействащи.

# 68
  • Разпиляна във въображението
О, гласът й снощи много добре и силно се чуваше, а аз доскоро се питах каква й е изобщо ролята в песента.

# 69

Мда, аз го писах и преди. Имаше обширна статия в най-четения шведски ежедневник, цитирам: "Тази година България трябва да опита от собственото си лекарство", демек журито от тези 5 страни да ни накаже с по нула точки, колкото сме им дали и на тях миналата година. ooooh! Българите в Швеция сме една шепа хора, аз ще гласувам от трите налични телефона, но не очаквайте много гласове оттук за песента на България - шведите няма да гласуват за нас.

А аз пък се дразня как трябва да си експерт за да си дадеш мнението, експертите преценили, щом експертите казали. Ами съжалявам и други хора имат глави на раменете си и могат да си преценяват и да си казват мнението. Аман от експерти. Сори за офтопика.

Пп. Исках да цитирам Plm_79 а съм отишла на грешния пост Frowning

# 70
За мен изпълнението е доста  балансирано. Аз лично не виждам нещо, което да е дразнещо и в поведението на изпълнителите. Трябва да бъдем сигурни, че те са изпробвали не един или два варианта. На нас нещо може да ни се струва добре, в представите ни, но на практика да не е. За да сме сигурни, трябва да го видим, а това няма как да стане. Те обаче са имали тази възможност и са преценили, че това стои най-добре и се връзва с концепцията и идеята, която имат. Една от идеите Жана да е петия елемент и съответно те трябва да са толкова. Според мен, това е и причината Мария да не е на сцената, а не от неуважение или нещо такова. Вижда се, че са мислили върху доста детайли. Иначе, това очевидно не е типична група. Тук всички имат горе-долу една и съща по важност роля. Жана изпълнява нейната. Така ги виждат нещата и така са преценили, че всичко звучи и изглежда по начина, по който искат. Нейната роля не е да доминира. Всички се допълват един друг и се получава този краен резултат, който е много добър според мен. Слушах на слушалки и всичко звучи супер. Накрая Жана не си отваря само устата. Нейният глас е характерен и ясно се чува, но просто идеята им е да се слива и да не надделява. Не случайно държи микрофона толкова далеч. За мен всичко е много стилно и изчистено от излишни неща, които да отвличат. При условие, че могат да постигнат това живо изпълнение няма смисъл от друго, за да са въздействащи.

5-ят елемент какво, да не би да е най-важен? Това, което най-малко имаха на сцената е баланс. Добре, че песента и народните мотиви са на ниво, за да не се набиват много на очи тези подробности.

# 71
....Надявам  се,че тези от Израел не съм ги направила само аз и да са гласували за нас и да го направят отново на финала.
Не си. Посещенията са уникални, тоест и 100 пъти да гледаш един клип се отчита само 1 гледане.
Използвам нестатично прокси,ама няма как да съм само аз.
Изказват се ласкаво за нашата песен,но и никога няма да признаят,че е по-добра от тяхната.Всъщност ще твърдят,че тяхната песен е най-хубава,дори да не им хареса и ще си я подкрепят докрай.Може и да хвърлят малко кал по изпълнителя,но пак ще има пълната им подкрепа и ще го посрещнат като победители. Има организирани тур групи,които са само за конкура.

Може и да сме твърде взискателни или да знаем,че могат и по-добре. В това няма нищо лошо.Грозно става ако не се покрият очакванията и почва да се излива отвратителния хеит и в повечето случаи незаслужено.
Надявам се,че ако не се представят както ни се иска да не хвърлим ада върху тях.

И друго на екран изглеждат добре и не трябва да забравяме,че гласуват основно тв зрителите,а не тези в залата.

# 72
Аз също съм разочарована от сценографията. Клипът е страхотен, песента е красива и много въздействаща, но го нямаше заряда на сцената. За мен лично - огромна разлика като въздействие с предишните изпълнения. Няма да коментирам облеклата, ще се възмущавам тихо на тази идея. Твърде еклетично и някаква "разхвърляност" като усещане. Предпочитам да бяха заложили на нещо семпло и не така "натоварено".

Не мога да се въздържа да не коментирам и сценичното решение за Жана. Костюмът и е нелеп, движенията също. Според мен голяма част от зрителите не са запознати с концепцията за "петия елемент" на Миланов и въобще можеше да се мисли и интерпретира в друга посока, за да се постигне друго творческо решение със сценографията. Единствената дума, която ми идва в главата като асоциация е: недообмислено.

Обаче Сашето прави сценографията, ако не се лъжа, на три държави. Получава се един вид "разкъсване" в творческите мисли и липса на възможност да се вникне на 100% в дадената задача. Едно е да се прави една концепция, друго е да се мисли за три и то в едно и също време. Какъвто и професионалист да е човек, не е възможно да се стигне до 100% удовлетворяващо решение във всичките три случая. 

# 73
5-ят елемент какво, да не би да е най-важен? Това, което най-малко имаха на сцената е баланс. Добре, че песента и народните мотиви са на ниво, за да не се набиват много на очи тези подробности.

Нямам представа дали е важно или не. За тях може и да е. Това е моето предположение защо са пет души на сцената. Аз лично не виждам някой да доминира в тяхното изпълнение и затова смятам, че има баланс между тях. Що се отнася до поведението им на сцената, също не виждам хаос. Това е моето лично усещане. За друг може и да не е така.

# 74
А те как избраха Саша ? Мисля, че директно са се спрели на нея, без да мислят и за други варианти. Според мен, щеше да е по-добре да бяха наели няколко хореографа и да работят с този, който покаже най-добра сценография. Така ще имат няколко варианта на сценична визия.
За мен, тази песен е песен победител и ще е жалко ако не сме едната от последните две песни.

Общи условия

Активация на акаунт