Любители на кучета - 80

• 43 025
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Към високия клас храни съм се насочила. Ще питам и жената, от която ще вземем кученцето с каква марка храни.
Благодаря ви за отговорите. Нормално е да е дневна доза, но на моята приятелка 120 гр й се видяха нищожни. Joy

# 181
  • София
до не те излъжа, ама на моята тулумбичка, като бебе, дето тежеше 8 кила на 2 месеца, дневната и дажба беше 200 грама
а на йоркитата е под 40 гр за същата храна, вече като възрастни де

висок клас храна, не значи задължително скъпа храна
Роял Канина, например, е по-скъпа от Акана и ТОУ, а е по-нисък клас
най-важното е да не го глезите много бебето, че имат навика да стават капризни

# 182

Много обича някой да я мачка Grinning
Но колко козина пуска,особено в момента,не мога да ви опиша!

# 183
Vervam,  така е по-добре, да си плащате данъците, а не да се измъквате така по терлички Simple Smile

# 184
Vervam, разкошна е! Heart Eyes bouquet

Хибискус, така е: ДА-НЪ-КА! И ти як данък плащаш! Heart Eyes bouquet

# 185
Vervam,  така е по-добре, да си плащате данъците, а не да се измъквате така по терлички Simple Smile

Ние не плащаме,защото е кастрирана Simple Smile
Иначе има чип и всичко необходимо.
А на скоро и правихме операция от някакво образование Sad Горката,2 седмици едвам издържа с тази фуния,накрая вече съвсем я беше разнебитила.

# 186
Vervam,  така е по-добре, да си плащате данъците, а не да се измъквате така по терлички Simple Smile

Ние не плащаме,защото е кастрирана Simple Smile
Иначе има чип и всичко необходимо.
А на скоро и правихме операция от някакво образование Sad Горката,2 седмици едвам издържа с тази фуния,накрая вече съвсем я беше разнебитила.

Vervam, ти да не реши, че за данъка в общината те погнахме! НЬЕ, за данъка в темата става въпрос, а той е задължителен и се плаща в снимки, колкото повече, толкова по-добре! Simple Smile

# 187
Хахах, да, не взимам процент от общината, но пък от данъците в темата се възползвам редовно  Hands V

# 188
  • Sofia
Тонка, хич не е малко 120 гр за дребно куче. Даже много ми се вижда. Моята йорка яде по 50 гр на ден.  Laughing

# 189
  • София
Савина, ако вземем например Royal Canin Breed French Bulldog Junior, която както се вижда е храна специално за френски булдоци, ориентировъчната дажба за 4-месечно кученце е 140 гр. Ако е прасенце с повечко апетит, може и повече. Идея обаче си нямам кученцето ни каква марка храна ще предпочете.
Ти ме разби, 50 гр.  Grinning Фина работа!

# 190
Много е относително "дребно куче"  какво значи.
За мен дребно куче е и някой кокер,но той е доста по-едър от чихуха хуа.
Ама да ви имам проблем Stuck Out Tongue Нашата е супер злояда.Вечно има храна в купата,която не иска да яде.Няма такова лъгане с нея,като с малко дете е -"чакай да ти взема яденето,щом няма да го ядеш"(всъщност само това действа) Grinning

# 191
  • Sofia
Тъкмо щях да кажа, че колкото по-качествена е една храна, толкова по-малка е дажбата. Защото боклуците и силажа в добрата храна са по-малко. А това с породните храни спроед мен, а и според няколко ветеринари, си е чисто търговски трик. Нормално е да има храни за дребни, средни и едри породи. Но да има различна храна за жълт кокер и за черен кокер, като РК е смешно. Искам да кажа, че РК не е никак хубава храна, нищо че е една от най-скъпите.
Кокера е средно куче, не е дребно хич. На мен на брат ми кокера ми изглежда като теле в сравнение с двукилограмовата йорка.  Laughing

# 192
Тъкмо щях да кажа, че колкото по-качествена е една храна, толкова по-малка е дажбата. Защото боклуците и силажа в добрата храна са по-малко. А това с породните храни спроед мен, а и според няколко ветеринари, си е чисто търговски трик. Нормално е да има храни за дребни, средни и едри породи. Но да има различна храна за жълт кокер и за черен кокер, като РК е смешно. Искам да кажа, че РК не е никак хубава храна, нищо че е една от най-скъпите.
Кокера е средно куче, не е дребно хич. На мен на брат ми кокера ми изглежда като теле в сравнение с двукилограмовата йорка.  Laughing
хахаха да,ама в сравнение с 60 килограмовия алабай,който разхождат в градинката при нас(а е само на 8 месеца),е направо дребно Stuck Out Tongue

А давате ли кокали на кучетата си?(по-големите породи)
Наскоро възникна спора при нашите кучкари ,особено за пилешките.
Ще ми е интересно и вашето мнение Simple Smile

# 193
  • София
така де, за мен кокер и френчи са дребни породи
йоркитата дори не ги броя за размер
пинчерите и тн. също
ама и цял живот едри добитъци гледам
даже градирам, демек раста с килограми и размери, хихи

мда и аз подкрепям мнението, че РК е кофти храна и само лечебните и версии си заслужава да се дават при нужда
или по принуда, историята знае и такива случаи

Вервам, аз давам пилешки шийки, те не се броят за кокал
доколкото знам и фенер може
давам и джолан, ябълката дето е, но максимум веднъж седмично, защото и се разстройва стомаха от повече
давам ги сурови
не ги смятам за храна, по-скороси чеше венците и се забавлява с тях

за новите в темата, 40 кила прасе на една годинка и два месеца

преди четири дена направихме годинка откакто е мое момиче, пак имаше сладолед

и със сестра и

и любима детска снимка

Последна редакция: пн, 14 май 2018, 15:03 от possessed

# 194
  • София
Роял Канин просто ми попадна, защото има за различните породи.
Добре, кажете ми според вас, кои кучешки марки храни се водят най-добри? Да знам откъде да тръгна.

Общи условия

Активация на акаунт