Любители на кучета - 80

• 44 272
  • 752
  •   1
Отговори
# 270
  • Sofia
Ние сме с Форесто и давам всеки месец Диронет (срещу глисти, тении и дирофилария). До сега не съм намирала кърлеж.
Днес направихме снимките на крачетата, довечера ще ги занеса в клиниката да ги пратят на ортопеда и да видим какво ще каже. На мен не ми харесват, но не съм специалист.
Ето едно зиморничаво носле (това е от снощи, в стаята беше към 20-21 градуса, тя се беше увила с двойно одеало  ooooh!)

# 271
savina_33 да си седи на топличко това сладко носле Heart И продължавам да ви стискам палци.
FlameV, ох, ама то точно в ушаците му е чара. Много са смешни в този период, хем големи мъже/жени вече, хем... ушати големи бебчовци.
Chihuahuas Mom, моя грешка (не намирам изчервено емотиконче)
possessed, ама той кот даже по-дребничък. Сладури Heart
labrex, така и не преживях правописа на тая дума Grinning Обаче голяма драка и тя и все по едни и същи неща лаят. Като не бяха убедени лае ли им се, не им ли се, се изчакваха другия да почне, бяха много смешни. И над нашия се наложи, пък аз никак не я спрях, дебилът си заслужаваше някой да го постави на място.
Сутринта я нямало там, днес вечерта пак ще идем да видим. Милата и тя явно оставена, доминантна, ама бая повече поддава на команди от моя, когато го взехме в началото. Нашийникът още й беше прясно отпечатан, орязани уши, на дясната лапичка й бяха отрязани пръстите. Доплака ми се, а с каква мъка го прибрахме нашия, знаейки, че няма къде да приберем и нея... Занесохме й храна. Знам, че няма как да прибера всички изоставени кученца, ама много криво ми стана. Нашият си е направо късметлия, ако не друго - поне го намерихме цял.

# 272
  • Sofia
Разрових си старите кучешки снимки и намерих една много хубава, ще я споделя с вас. Това са ми предишните кучета

# 273
Разрових си старите кучешки снимки и намерих една много хубава, ще я споделя с вас. Това са ми предишните кучета

savina_33, прекрасни! Heart Eyes bouquet

Seerose, ти правилно си го написала, ама аз, понеже за момент се усъмних, реших да напиша и двете букви. САрми си е думата, сЪрма е ясно какво е. Peace
Върнах се да погледна пак снимките, понеже набързо прехвърчам, да не изпусна някоя снимка, съм решила, че е куче на други хора, сега направо настръхнах, как орязани уши, пръсти, уф...........пак някой изрод явно. Какво ли не търпят милите от човеците, на които са най-добрите приятели, ама двукраките, явно не всички са им такива. Peace

# 274
Колко красиви муцунки и сладки ушички ❤❤❤ само за мачкане и гушкане са всички 😘

Seerose., няма нищо- да са живи и здрави всички, всеки ден и с повод, и без повод 🍀🍀🍀 Почти винаги съм от мобилно устройство и женската от снимките ми изглеждаше толкова хубава и жизнена, а като прочетох какво е преживяла и ми стана много криво 😔

savina_33, стискаме палци да не е нещо сериозно 🍀

# 275
  • София
Толкова са ви хубави муцунките! Много им се радвам и си кефя, че поствате снимки.

И да ви питам нещо. Някой от вас прави ли здравна застраховка на кучето си? Казаха ми кои застрахователи правят, но трябва добре да се запозная какво точно покрива и каква е месечната вноска. Много се притеснявам заради това, че френчитата са болнава порода. Дано не се налага да ползвам засраховката, но предпочитам за всеки случай да направя такава.

# 276
Интересувах се от застраховката, но нещо не ме устройва като цяло. Групама доколкото знам е компанията, предлагат 3 пакета. Добрите клиники работят с тях, но според мен още не е масово, затова и не са добри условията, както е при каското например. Иначе идеята е супер!

# 277
  • София
На мен ми казаха за SDI. Ще отида в някой от офисите им да разпитам какво и що.

# 278
  • DE
Да се обадя за здравната застраховка за куче:
Аз съм имах такава за предното ми куче, години наред... и съм напълно щастлива, че животинката ми беше здрава и не се наложи да стигна до "услугите"
Сега има и за Зу такава и просто се надявам никога да не се налага
Само за протокола: в Германия съм
Трябва да се внимава много какъв пакет е и какво включва.
Операция трябва задължително да присъства, но и там започват едни драми като трябва да се плаща
Тук първо се плаща  кеш в клиниката и после започват преговорите със застрахователното.
Мога само да кажа, че има доста податливи на болести породи, които просто са редовни клиенти в клиниките(френски и английски билдог, мопс, джак ръсел, немска овчарка, доберман...и т.н)
Едните имат проблеми с очи, нос, ортопедично е доста често при овчарките
За жалост!
Ако има такава възможност вече в Бг да се прави застраховка и е поносимо по джоба-препоръчвам!
---------------
Ние сме добре!
Слушкаме много, спинкаме много(в 14h едвам я изкарвам от под юргана) папкаме с апетит.
Преди два дни пак утрепа един гълъб
Сега на поляната до нас идват всяка вечер едни гъски, незнайно от къде и пасат рапица
Викам донеси ми една въ...неееее, гледа ги със страх и бяга. За ко ми са тез гълъби  

# 279
  • София
Аз ще се изям от яд, защото мислех преди инцидента с Балу да направя такава застраховка и на двамата. SDI бях гледала и аз, ще проучвам пак, като му мине лапата на Балу, ще им направя застраховки и толкова. Сега само треперя дали няма още нещо да изскочи.

# 280
  • sf
Имам познат в Испания с ротвайлер. Той е задължен да й направи нещо като "гражданска отговорност". Ако ухапе или причини нещо друго, застрахователя плаща на пострадалия.

# 281
Да се обадя за здравната застраховка за куче:
Аз съм имах такава за предното ми куче, години наред... и съм напълно щастлива, че животинката ми беше здрава и не се наложи да стигна до "услугите"
Сега има и за Зу такава и просто се надявам никога да не се налага

Matze,
колко струва тази застраховка годишно/месечно?
Чувала съм, че когато се тръгне по лекари, винаги "точни този случай" не се покрива от застраховката.
Какво включва застраховката: освен разходи за операции?

# 282
  • София
Момичета, днес като поговоря по телефона ще ви кажа за застраховката. Преди време в няколко застрахователни компании се е правила, но май сега само в Групама има смисъл. Ще проуча и ще пиша. Иначе вноската е 117 лв годишно.

# 283
Относно Bravecto
Имаше период, през който Джу имаше постоянно бълхи. Постоянно!  Слагам пипета - след 2 дни пълен, щъкат по гърба му. Каишка - същата работа. Бях луднала направо. Не ходи по кой знае какви поляни, предпочита тротоари. По съвет на вет дадох bravecto. Драмата с бълхите приключи. Четох, че е вреден. Сега гледам отново да сме с пипета. Не знам кой е най-добрия вариант, но тогава беше спасение.

# 284
117 годишно нищо не е.
Замислих се, че може да му направя една на песа.
То общо взето не само за животинските застраховки важи това „ааами то тоя случаааййй...”.
В Групама разгледах, покрива и щети, нанесени на 3-то лице, което всъщност ме накара да се замисля. Вярно, че моята застраховка е къс повод, намордник и очи на 16, ама... все пак.

Общи условия

Активация на акаунт