Любители на кучета - 80

• 44 274
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
  • Sofia
И аз се интересувам от застраховки. Скоро питах в SDI и казаха, че вече не предлагат. Тонка, сподели кои са застрахователите.

# 286
  • София
Всъщност са 3 различни пакета застраховки. 117 се води мини пакет. Аз съм по-склонна към втория, Комфорт, който е за 144 лв. Третият, Екстра, е 180 лв, но там различното от втория пакет е именно щети, нанесени на трети хора, пък все си мисля, че с моето куче няма да се стига до там. И двамата ми шефа ми висят на главата и не мога точно сега да звънна на застрахователите да ги питам специално как стои въпроса с евентуална операция, че там малко завоалирано са дадени нещата, а мен главно това ме вълнува. (Разбира се, дано не се стига до хирургически интервенции.)

Савинче, аз написах - Групама.
Ето направо линк, пише си всичко.
https://www.groupama.bg/bg/pets

# 287
Малко Сладко Коте ,защо виновника не плати за лечението.Най-малко това ви дължи.

# 288
Тонка, абе да ти кажа, най-добре си вържи гащите. Може да не се наложи, но може и да се. Понякога нещата стават за секунди, като вината може дори да не е в твоето куче. Не го казвам, за да те плаша, но се случват из квартала и полянките стопани, пускащи ги свободно, защото са „много дружелюбни с хора”, но са агресивни към себеподобни. И случи ли се от другата страна да тръгнат с голи ръце да ги разтърват, може да стане беля. С очите си съм виждала пред блока на нашите бой между 2 немски овчарки, в който се намърда болонка, завърши с нахапаните ръце на стопанина на едната овчарка.
Вярно, тук иде реч за големи кучета, но малките не са изобщо за подценяване. Хич не са плюшени играчки, само защото са по 2 кг.

# 289
  • София
Хмм, прочетох внимателно какви болести и травми не покрива застраховката и да ви кажа, че май нищо не остана за покриване. Направо се изнервих. Който се интересува, да прочете Общите условия, там е изброено какво и що.

# 290
  • София
абе дребни, дребни, колко да са дребни
в неделя стана патакламата баш с едно френчи
сби се седно друго, мелезче, едва ги разтърваха
по случайност нямаше нахапани
моята я бух вързала, че я видях какнервно гледа и предположих ощеприпристигането на дребосъка какво ще се случи, та избугнахме намеса наедри породи в разправията

с повечето застраховки е така, за съжаление, много са орязани откъм покритие

# 291
Някой да е ходил на море в Гърция с куч? Ако може да препоръча хотел в близките курорти. И понеже не сме пътували с преспиване до сега, може ли да ми кажете дали имат някакви изисквания за кучетата. Смисъл.. тъпо го обяснявам и аз, може ли да я оставяме сама в стаята след като ще вземем и клетката с нас, или само може да спи с нас в стаята..

# 292
  • София
Малко Сладко Коте ,защо виновника не плати за лечението.Най-малко това ви дължи.
Ами той даде 200 лв., който не покриват дори първоначалните сметки и това беше. МП каза, че човекът е приятел на вет-а, който кърпи Балу и дори той (вет) му е казал (на собственика), че е хубаво ПОНЕ половината пари да даде. Дотук по груба моя сметка, сме дали около 500лв. Сигурно предстоят още разходи - има поне още един контролен преглед.
Да сме живи и здрави, че пари се изкарват, но здравето... това е важното.

Ще проуча пак за застраховките, едно време като гледах, таксите бяха около 50лв за втория пакет, който покриваше доста неща. Само да ми остане малко време и се заемам сериозно, защо ли не го направих преди, като си го мислех...

# 293
Някой да е ходил на море в Гърция с куч? Ако може да препоръча хотел в близките курорти. И понеже не сме пътували с преспиване до сега, може ли да ми кажете дали имат някакви изисквания за кучетата. Смисъл.. тъпо го обяснявам и аз, може ли да я оставяме сама в стаята след като ще вземем и клетката с нас, или само може да спи с нас в стаята..
Ние сме били тук, но е приземен етаж на кооперация,не е хотел. ИМа всички удобства. Не сме го оставяли сам,не лае,не се качва по леглата и притеснения как ще се държи кучето не съм имала.
Собственика ни прие,понеже го познаваме и с уговорката,че кучето е на наша отговорност и няма да прави бели.
На края на градчето е,има къде да се разхожда,но са го налазвали  кърлежи,ако е на някоя отдалечена  част. Предвид,че тази година и по нашите улици е пълно с кърлежи,вече не се впечатлявам.На плажа проблеми нямахме,но сме се съобразявали,че е голямо куче и го водехме на неохраняеми части без хора наоколо или го връзвахме.
Неа Перамос е малко след Кавала и е с едни от най-хубавите плажове.
Знам,че и българи дават апартаменти там ( по-малки апартаменти и по-ниски цени) ,виж в олх какво ще излезе ,но се заемат от рано. Каса Аделия е по-просторно за моите разбирания.Собственикът е коректен и ненатрапчив,но и ние се съобразяваме и не пречим.

# 294
  • Sofia
И аз прочетох условията на Групама, нищо не покриват от това което мен ме интересува. Не си заслужава.  Rolling Eyes Не знам дали някой друг предлага.  newsm78

# 295
Трапезица, благодаря, интересуваше ме главно например в тези, които пишат, че позволяват дом. любимци, дали става въпрос само за престоя с нас. Например ако решим да отидем на бар вечерта и оставим нашата певица в клетката (тоест няма да има щети, но пък има шанс за дъъълга серенада) дали няма да ни бият шута.. за сега обмислям варианта за някакво бунгало, там няма да пречи, но пък не намирам нищо, или по-скоро не знам как да търся..

# 296
Здравеите група , нова съм но имам въпрос и съм силно притеснена .. Намерих куче което прибрах но има раничка на нослето някакви идеи от какво може да е ..

# 297
  • София
не се вижда добре на снимката, ама тъй като гледам на наакано  от бълхи ми изглежда
обаче те съветвам да си отидете на един ветеринар, дапрегледа кучето, да му сложиедна ваксина, да го обезпаразити вътрешно и външно, че да ти е спокойно и да не береш ядове после
това в случай, че ще задържиш животинката
а и в противния случай пак е добре да се направи

# 298
Във фейсбук има група "ветеринаромедицинска помощ", там има ветове и могат да преценят. Но си трябва лекар, може да е от бълхи, екзема, гъби, в темата не мисля, че пишем чак толкова компетентни, за да определим само от снимка.
Аз се побърках с кърлежи, Скалибор-а замина в кофата. От събота до снощи - 7, луда, луда, луда работа, на ден по 1-2!

# 299
Не е било необходимо да изхвърляш каишката. Нищо не може да те опази,ако е имало находище.Аз с Форесто в една гора свалих над 30 за  двайсетина мин разходка. Но захванат ли се -изсъхват.

Общи условия

Активация на акаунт