Любители на кучета - 80

• 44 289
  • 752
  •   1
Отговори
# 300
  • София
След всяко извеждане ли проверявате за кърлежи? В шок съм от бума на тия гадини.

# 301
Всяка вечер, да.

# 302
  • София
Да, след всяко, когато имам време. Ако нямам време непосредствено след разходката, в първия свободен момент.
И снощи познайте къде открих - върху себе си, близо до .... сещате се. Днес взех Аутан и започвам да се пръскам и себе си, и Балу. Аман вече.

# 303
  • София
хич не прверявам
няма да ги видяи без това
проверявам себе си, обаче

# 304
  • Sofia
Кучето проверявам веднага след разходка. Децата вечер като се изкъпат ги оглеждам подробно (от което те страшно се дразнят, щото са пубери вече и ги е срам Mr. Green) и себе си оглеждам. Децата и себе си мажа с Аутан. И ходим само по уж пръскани места.

# 305
Съжалявам за премеждията на всички ви! Коте, Сави Heart Exl
И аз трябва да започна да проверявам за кържлежи.
На моето момиче кастрацията се отменя за следващата заплата (вече трябва да е пълна), от Фермата ме изненадаха с непредвиден разход от + 10 лв на куче за обезпаразитяване и + 25 за чип и паспорт. Ама здраве да е, пари се печелят.

Малко радост, да пръсна аз?
Много са сладки! Пернишката Кифла (майката), моето момиче и малките топчовци Simple Smile Едното даже лае, моля ви се.
Малко съм болна (и подсмърчам), а как да го обърна клипчето идея нямам (и зашо подяволите толкова писклив ми звучи гласа...)
https://photos.app.goo.gl/wvrQIkpZCkn9w0IO2

# 306
  • София
Малко отклонение относно собствения ни глас на запис.
Много са сладки малките маймунки Simple Smile Може да съм изпуснала нещо, покрай проблемите с Балушан, но има ли кандидати за тях?

# 307
Коте, за едното има. Искаше да го вземе в края на месеца, но обясних, че изискванията на Фермата са да минат двете ваксини и кастрацията. Малко не беше много ок с идеята, но се съгласи. Обеща да ми даде пари за ваксини и обезпаразитяване на неговото куче, а за паспорта и чипа, при положение, че то няма да остава в приюта се надявам да не ме задължат да ги правя (просто вече ще ми дойде свръх много)
Иначе шаренкото, ще остане у дома (при съседа де) и за него се надявам след кастрацията да нямам задължение от страна на приюта да му направя чип и паспорт ( и то няма да заминава за чужбина).
И така остават 4-ри. До колкото разбрах след месец и половина (в който ще ги гледаме ние) ще ги поемат от Фермата и ще търсят дом в чужбина.
Вчера им купих фенери, съседът им готви някакви манджи, на заплата ще им купя гранули бебешки, той днес щял да ходи за калции и още нещо да им купува (малко е шантав, веднъж ще ги дави, веднъж ще им купува калции). И така борбата продължава. Чудя се дали да не пусна пак по групите, вече са по-големи и по-симпатични, приличат на кучовци Simple Smile

# 308
  • София
Ако мога с нещо да помогна, свиркай. Имам адреса на една борса, от която взимахме преди време храна уж по-евтинка, също в момента е седмица на сибирското хъски в зоомагазини Стефанов и мисля да ходя до там да търся гребен на Балу, та мога нещо оттам да взема с отстъпка (заради хъски седмицата).
Чипът е задължителен по българското законодателство, няма как да го избегнеш по принцип, но може да се вземе на ниска цена (около 15-20лв беше, ако не се лъжа). Предполагам, че Фермата също ще ти ги дадат на тази цена. Паспортът също е задължителен (здравна книжка, паспорт), там се нанасят ваксинациите и реваксинациите, обезпаразитяването, записва се номерът на микрочипа, имената на собственика и друга информация.

# 309
Духче страшно сладки топки са станали бебешоците. Дано им се усмихне късмета с хубав дом в чужбина.
На мен ми прави впечатление, че в града има повече кърлежи отколкото из нивите и полетата, където ходим. Ама пък и аз не им се впечатлявам толкова. Като го полазят ги хващам и ги убивам. И забити е имало през годините (2-3 случая имаме) ама пък да ги нося чак на изследвания не ми е хрумвало. Един докато се чудех кой да му го махне се извади сам и избяга, а в два други случая те си бяха изсъхнали сами явно от препарата за обезпаразитяване. Всъщност за три години това са случаите на забили се кърлежи - 3 пъти.
Аз си имам изкъпан и чист Макс, направо не ми се иска да го водя на вън а само да си го мачкам и целувам у дома. Stuck Out Tongue Winking Eye
Сутринта го разходих в базата на работата за да не се омърля и хем да си поиграе с онова малкото, което последно прибрах там. Направила съм го Макс като бавачка и възпитател на дребчовци. Joy
Вчера в полето много се смях с него, защото беше фокусирал една гарга на жиците и той отдолу подскача и лае по нея. Хич не я впечатли обаче:

# 310
Коте, аз зная че са задължителни (нищо че Джина чип още няма), но не би ли следвало чипа и паспорта да са отговорност на собствениците? На този човек, който иска да вземе едното куче например?  Фермарата задължително държи на ваксини и кастрация на цялото кучило, но за паспорта и чипа ще питам.
Цените са ок 25 лв за паспорт и чип, просто по 6 броя...

# 311
  • София
Коте, аз зная че са задължителни (нищо че Джина чип още няма), но не би ли следвало чипа и паспорта да са отговорност на собствениците? На този човек, който иска да вземе едното куче например?  Фермарата задължително държи на ваксини и кастрация на цялото кучило, но за паспорта и чипа ще питам.
Цените са ок 25 лв за паспорт и чип, просто по 6 броя...
По принцип, когато АРС дават куче за осиновяване, то трябва да е по всички законови изисквания - чип, паспорт, ваксини. По този начин осиновителят трябва единствено да го регистрира в общината. Тъй като кастрираните кучета са освободени от данък, той няма задължението да заплаща данък, но все пак кучето трябва да се води на негово име.
Ще ти пиша на лични.

# 312
  • София
една много симпатична статия, за англочетящите, как се определя качествената храна
в случая е за най-добрите за 2018 год., но надолу обясненията са релевантни за всякакви подборинахрана за дечицата ни
https://www.reviews.com/dog-food/dry/

аз съм си харесала една друга селекция за най-добри храни за 2108, защото там присъства и ТОУ
така де
http://www.thedogdigest.com/dog-food-review/top-20-best-dry-dog- … -brands-for-2017/

ако са ги завели Фермата като техни подопечни, може да минават под общите правила, независимо дали за чужбина заминават или за бг

# 313
  • София
аз съм си харесала една друга селекция за най-добри храни за 2108, защото там присъства и ТОУ
така де
http://www.thedogdigest.com/dog-food-review/top-20-best-dry-dog- … -brands-for-2017/
Още рибата в морето, дето се казва, но аз още преди седмица избрах тази храна за нашето кученце. Дори не очаквах да е на такова челно място в класацията.

# 314
  • Русе
Бясна съм. Да Ви се оплача  Confused
Имаме си служебна кучка. Улична превъзходна но се грижим за нея, ние и околните фирми. Преди два месеца я блъсна кола. Скрила се в една от съседните фирми - скимтяща и окървавена. Извикали от общественият приют хора да я приберат и да се погрижат за нея. Дойдоха веднага, взеха я и на другият ден се обадиха че освен счупен крак е и бременна. Безплатно щели да се погрижат за бременността и кастрацията но за крака трябва да се плати.Събрахме пари, оперираха я и уж всичко беше наред. Стоя там два месеца с разни пирони и шини. Колеги ходиха да я видят, уж добре била. Днес я осиновихме официално и ни я върнаха. И хоп - лапата виси като парцал. Все едно нищо не е направено за счупването и там е прекъсната костта. Не може да стъпва на нея лапа но явно не я боли. Е, бясна съм. Прибраха парите и нищо, нищо не свършиха. Чак ми иде да ида и да ги избия като я гледам. А тя е толкова щастлива. Целува наред, гали ни се, търкаля се из тревата. Ама и ние човеците не сме по-добре от нея Simple Smile От всички фирми дойдоха да я видят и погалят.
Добре де, как може точно тия дето зависи здраве и живот да са най-големите изроди  #Cussing out #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт