Любители на кучета - 80

• 44 253
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
Успокоявам се някак си, когато знам, че не само нашият съвсем заслужено на галено е Дебил.
Аз от 3 дни все едно имам друго куче. Същия тоя слон, който вкъщи е страшна лигня, а навън отврат биткаджия, странящ от полянки и... повечето хора, защото а имат късмета да ме погледнат или, недай си Боже, да ме заговорят, а тоя е скочил, в момента е по-нисък от тревата. Не ми се описва много-много случката, но накратко - прояви абсолютно недопустимо поведение и последици нямаше само защото е на повод и с намордник. Пък сеансите с Александър са чак другия месец. Кофти, не кофти, обзаведе се с душач, като бях сигурна, че ще е много обиден. А то какво стана - сложихме го и той нафукано вирна нос (подозирам, че е самовлюбен суетен кифльо), разхождайки се с новото "бижу", разхождах го с отпуснат повод вечерта, минавахме през кучета, през хора, даже до една котка отидохме, коли минаваха близо до нас, максимум да излае, ако и това направи. Вкъщи чу как други кучета лаят, наостри ушаци, седна и го виждам как иска да се качи на парапета и да се включи и той в дружното лаене и виене, ама се удържа. Чак толкова спокоен, ухилен и несъздаващ проблеми не съм го виждала НИ-КО-ГА.
И вчера, докато бяхме на полянката, му пуснах повода. Стоях на крачка от него и не го изпусках от поглед, де, но в един момент той се усети, че не го държа и ме погледна направо уплашено. К'во ли си вика, тая ще ме остави сега тука. Преместих се така, че да съм му в полезрението, да е спокоен, че никъде няма да ходя без него и си продължи с играта.
Още една физиономия на нафукания кифльо, с поглед, казващ "я ме виж к'ъв съм готин и съм от отбора на яките страшилища" (за последното ае нема нужда, викам аз)

# 391
  • София
аз съм си харесала за момиченце кученце Нике
а за момченце миииии не знам ще помисля
харесвам и Грей
а най-сладкото питбулче в квартала се казва Робин

то името си идва някакси само
Рея щеше да е Рейвън, ама се сдърпахме с детето и стана Рея
на галено е Дунди или Тулумбичка
отговаря и на трите

# 392
  • София
Балу отговаря и на "Бекончо" Simple Smile

# 393
  • Euskal Herria
Макс се обръща и на "Лигльо" и "Клюкар".

# 394
Джина се обръща само на ДЖИНА В БАНЯТА КАЗАХ В останалото време е просто Шушана
Днес ми е цял ден лошо. Изразът "препикано мушкато" придоби ... буквално значение за мен Satisfied Grinning Grinning

# 395
За женското : Вики, Беки
За момчетата : Вихър, Скай, Боно, Кинг

# 396
  • Euskal Herria
Не можах да се въздържа да не го покажа Simple Smile

# 397
  • Сред мелниците
Момичета ПОМОЩ!
Уж цял живот сме имали куче, но се оказа, че сме безвъзвратно и и безнадеждно остарели. Ние и знанията ни за малките бебета кученца!
Всичко, което ни се случва е непознато. Просто много отдавна беше всичко.
Сега имаме голям проблем с храната. Храним се с Еукануба, но очевидно не ни понася. Решихме че ще я сменяме и О! ИЗНЕНАДА!
Еукануба дава 350 гр/ден за нашия размер.  Роял Канин - 280 гр/ден, а Пурина - 170 гр/ден!

Аз ли съм тъпа ?
Да не би просто да сме я прехранвали? Ветеринарят казва да следваме инструкциите на производителя?

# 398
Сменете храната според мен. Възможно е  тази просто да не ѝ понася.

# 399
Какво е кучето

# 400
 Вятър, дажбата е според състава - колкото по-питателна е храната, порцията е по-малка.
Правилно ви е посъветвал ветеринаря.
И все пак, посоченото количество от производителя е ориентировъчно. Трябва да се следи по външния вид на животното.

# 401
  • Сред мелниците
Сменете храната според мен. Възможно е  тази просто да не ѝ понася.

Да, ще сменяме храната. 
Затова чета за различните храни, състава и препоръките за хранене. Но съм впечатлена от разликите в препоръчителната дажба за кученце на тази възраст и тегло.
Еукануба дава двойно повече от Пурина.
 Първо си помислих, че е грешка в превода, потърсих на оригиналния сайт на Пурина и Еукануба и си е така. При сходна калоричност за 100 гр продукт!?
Надявам се някой да е минал по нашия път, или просто да има добър ветеринар, който да обясни .

Казват ни да следим как кучето наддава и да адаптираме дажбата, за да не е прекалено дебело или слабо. Какъв е критерия? Четох - да се напипват ребрата? Така ли е?
Препоръки за храна също приемам с благодарност!

# 402
  • София
Храна висок клас, ако можете да си го позволите. Акана, Орижен, Taste of the wild са храни висок клас. Роял канон е среден клас, но много надценена.
Да, ребрата трябва да се напиват при леко натискане.

# 403
Имам нужда от Вашия съвет.

Кученцето имаше проблем - при опит да се прочисти черния дроб заради висок АЛАТ, стомахчето не прие добре храната и се появиха тънки изпражнения, после слуз и кръв. Накрая акаше само слуз! Оправихме нещата като започнах да му готвя сьомга с ориз и фибри /котешки някакви/ и по настояване на доктора му давам някакви гранулки Симамил или Санимед  /нещо такова звучеше/, които били с агнешко. Кучето само готвено не иска. Много, много време яде тази сьомга с ориз и никак вече не му се услажда. Та все още понякога виждам в изпражненията капчица кръв /по повърхността на изпражнението/ и малки парчета слуз. Голямо разглеждане ги разглеждам тези изпражнения. Да си призная мисля, че друг собственк даже не би и разбрал, че има такова нещо. Но аз съм много бдителна и скачам въру акото сякаш кучето ака златни яйца Simple Smile Та ветеринарите, които обикалям вдигат ръце и казват да ходим в  по-голям град за колоноскопия. Сигурно и до там ще се стигне, но бих искала да знам, че съм пробвала да му спестя и това гадно изживяване и стрес. Давам пробиотик, готвя + гранулки и мисля да сменя храната, тъй като тази, която лекарят ми даде е от голям чувал, който се насипва и мери на кантар и никак не и вярвам на качеството. Имам съмнение, че кучето ми е алергично към пилешко и царевица и ми се ще да сменя храната в опит да намеря и изолирам виновника за проблемите му. Какво ще кажете за Taste of the Wild с агнешко? Не намирам 100% съдържание, което да гарантира че няма пилешки продукти и мазнини, пише, че няма зърнени култури.
Посъветвайте ме - вие какво друго бихте предприели?

# 404
Дорис,

Само агнешко или само свинско съм сигурна, че има в Acana Singles:

https://acana.com/usa/our-foods/dog-foods/singles/lamb-apple/

https://acana.com/usa/our-foods/dog-foods/singles/pork-squash/

Има ги в zooplus (в разфасовки от 2 кг.).

Ако не му се хапва рибата може да пробваш с консерви Herrmann’s- има дори с конско (дават го често при алергични) и да добавяш ориз или паста към него, защото е чисто месо, а за дребосъците е важно да се следи количеството на протеина Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт